No label found for: logo.title
No label found for: logo.title

Нов компактен водоохлаждащ агрегат с няколко спирални компресора и въздушно охлаждане

Сега с пускането на пазара на EWA/YQ~G- серия водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора и въздушно охлаждане, е възможно постигане на водеща в този клас ефективност дори и в най-малките помещения. Най-новите попълнения на гамата от термопомпени и водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора, въздушно охлаждане и хладилен агент R-410A добавят уникални възможности за проектантите, които търсят решения само за охлаждане или с термопомпа.

Daikin бележи успехи

Daikin, водещият производител на оборудване за ОВК, е готов да помогне на потребителите при сравняване и оценяване на свързани с енергопотреблението продукти, тъй като скоро през тази година новите изисквания за етикетиране ще влязат в сила.

Daikin Europe представя своето най-ефективно цялостно решение за домашно отопление и гореща вода

Daikin Europe представя своето най-компактно цялостно решение: новият нискотемпературен (LT) моноблок Daikin Altherma, който обещава изключителна ефективност и надеждност със значително по-ниски експлоатационни разходи.

На 6 септември в The Mall, София, специалисти от Daikin представиха различни решения за отопление.

На 6 септември в The Mall, София, специалисти от Daikin представиха различни решения за отопление. Daikin бяха подготвили много подаръци за децата, които ще започнат скоро училище.

Сграда с положителен енергиен баланс в Южна Франция

Създаването на първата сграда с положителен енергиен баланс (BEPOS) в региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг (ПАЛБ) във Франция постави редица предизвикателства пред строителния предприемач Perial, като не на последно място беше изборът на подходяща енергийно ефективна и екологично интуитивна система за ОВК. След обстойно проучване, решението се оказа изборът на Mini VRV система на Daikin.

Удостоената с награди климатична система Daikin Emura продължава да е лидер с изключителния си дизайн

Климатичната система Daikin Emura затвърди позицията си като икона в дизайна и лидер в системите за климатичен контрол, с постоянен успех при наградите, които донасят широко признание в бранша за иновациите на Daikin.

Daikin ZEAS добавя студ към новата Ледена епоха на Eskimo

Четири компресорно-кондензаторни агрегата Daikin ZEAS разрешиха тежък проблем за ледогенератор на ледени кубчета за Eskimo Ice. Агрегатите 15 hp във фабриката Crawley на Eskimo във Великобритания осигуряват охлаждане за хладилните камери с интензивно движение на въздуха, които поддържат температурата на новите генерирани ледени кубчета до -15°C, като гарантират, че те остават сухи и няма да залепнат помежду си по време да процеса на автоматизирано опаковане.

Daikin предприе следващата стъпка с пускането на европейския пазар на новите термопомпи тип "въздух-въздух" с R-32.

След дебюта през 2013 г. на Ururu Sarara - първата в Европа гама термопомпи "въздух-въздух" за жилищно приложение, използващи хладилен агент R-32, Daikin Europe обяви разширяването на гамата с предлагане на две нови серии за стенен монтаж: новата Daikin Emura и Daikin FTXM.

Първокласно френското вино, благодарение на технологията на Daikin

Доброто вино зависи не само от избора на сортовете грозде, почвата и климатичните условия - ако температурата не се контролира прецизно по време на процеса на винопроизводство, всички тези уникални качества могат да бъдат изгубени. Модерните технологии за винопроизводство също се развиват и затова регулирането на температурата по време на процеса може да подобри качеството на виното.

Решение на Daikin повиши енергийната ефективност в исторически хотел

Новаторският подход към смяната на системата за климатизация доведе до драстично енергоспестяване за хотел Блумсбъри от клас II в централен Лондон, притежаван от Doyle Collection.

Daikin добави гъвкавост към своята гама за отопление с новата нискотемпературна двупоточна термопомпена система Daikin Altherma

Daikin Europe пуска на пазара ново компактно решение за отопление на дома, което осигурява двойно температурно водно отопление в един обособен агрегат. Новата двупоточна термопомпена система Daikin Altherma реагира изключително бързо, като едновременно подава вода с правилната температура към подовото отопление и радиаторите.

Хибридна термопомпа намали с две трети разходите за газ на парижко семейство

Хибридната термопомпа Daikin Altherma, която замени застаряващ газов котел по време на ремонт на къща в Париж, осигури драматично намаление на разходите за собственика и увеличи цената на имота.

Климатизацията достигна нови висини на ефективност в Алпите

Термопомпената система VRV на Daikin, проектирана специално за нискотемпературни условия, спести 28% от енергията за френски ресторант в Алпите и съответно намали с 15% разходите за електроенергия.