Skip to main content

Екипът зад нашите продукти за отопление

Може би сме известни като глобален лидер в климатичната техника, но за последните няколко години ние се утвърдихме и като новатор на пазара за отоплителна техника. Но зад всяко нововъведение в топлотехниката, което създаваме, стои и талантлив инженер. В този епизод ние дърпаме завесата, за да поставим в светлината на прожектора нашия екип за разработка на решения за отопление. Прочетете техните разкази, научете за техните кариери и за тяхната работа, която ни помага да изградим един по-здравословен, по-устойчив и комфортен свят.

bg-image

Запознайте се с Риши и Харш

Инженери-проектанти за отопление в Центъра за развойна дейност ЕМЕА

“От групи за търсене на творчески идеи до преодоляване на предизвикателствата при кривите на производителността, за да се достигне в крайна сметка до онзи момент на просветление. Разбираме, че сме успели, когато сме създали уред, който балансира дизайн, ефективност и експлоатационни характеристики.”

“Термопомпите излизат извън ограниченията на дизайна и естетиката.”

Риши: “Сега работя върху термопомпа, предназначена за скандинавския и немския пазар, която наричаме "модел от най-висок клас.“ Но скоро осъзнах, че такава термопомпа сега представлява нещо повече от страхотен дизайн; тя трябва да бъде енергийно ефективна и да отговаря на най-високите стандарти за качество и работа.”

"Основната цел на нашия екип е да се представи изключителен продукт с изключителни характеристики и да предложим пълен комфорт на клиентите”

“Големите предизвикателства откриват и нови възможности.”

Харш: “Първият ми проект бе да разработя новото поколение геотермални термопомпи. Поради големите очаквания от страна на пазара, нашият екип се изправи пред различни технически предизвикателства, които трябваше да преодолеем за кратък срок. Накрая ние създадохме уред, който се представя добре във всички аспекти, с който всички можехме да се гордеем.”

Риши: “”Постигането на нашата цел за даден проект е най-голямото предизвикателство, пред които се изправяме, но именно това прави развойният процес вълнуващ. Той се превръща в пътуване: От групи за търсене на творчески идеи до преодоляване на предизвикателствата при кривите на производителността, за да се достигне в крайна сметка до онзи момент на просветление. Разбираме, че сме успели, когато сме създали уред, който балансира дизайн, ефективност и експлоатационни характеристики.”

“Разнороден екип с обща цел”

Риши: “Щастлив съм, че мога споделям тези специални преживявания по развойната дейност с невероятен екип от колеги. Работата с такъв разнороден екип ти позволява да започнеш да възприемаш нови идеи. Това са различните перспективи, опит и познания, които са се превърнали в градивните елементи на Центъра за развойна дейност ЕМЕА (EDC).”

Пътят до Белгия

Харш: "Учих за машинен инженер в Индия преди да се преместя в Белгия преди две години. Daikin Europe е първата ми работа.”

Риши: “Това е първата ми работа. Започнах кариерата си като стажант в Daikin India, докато се дипломирам като машинен инженер. След моя стаж, кандидатствах за работа в Daikin Europe, бях назначен и след това се преместих в Белгия. Пътят ми от Daikin India до Daikin Europe представлява наистина една сбъдната мечта.”

Какво следва?

Харш: “Бях определен за ръководител на друг проект. Въпреки, че все още има много за научаване, аз се радвам на многофункционалността, която тази роля отрежда на моята работа. “

Риши: "Професионалното израстване от стажант до международен служител изискваше огромен опит при натрупване на знания за мен и затова концепцията на Daikin за обучение на работното място е нещо, което обичам, тъй като това ми предоставя достатъчно възможности и предизвикателства. Казано накратко, това бе пътуване с иновации, ентусиазъм и мотивация.”

bg-image

Запознайте се с Йорис

Проектант по топлотехника в Центъра за развойна дейност ЕМЕА

“Още като малък винаги се интересувах от механика. Родителите ми имаха автосервиз и аз винаги работих по двигателите. Но също така и проявявах интерес към проектирането. Исках да работя нещо, което обединява тези две науки, и затова реших да следвам електромеханика.“

Разкажете ни за вашата кариера и за това, което ви доведе в Daikin Europe

“Още като малък винаги съм се интересувал от механика. Родителите ми имаха автосервиз и аз работех по двигателите. Но също така и проявявах интерес към проектирането. Исках да работя нещо, което обединява тези две науки, и затова реших да следвам електромеханика. Постъпих в Daikin Europe през 1996 г.; това е първата ми работа и подписах договора си непосредствено преди да завърша. Започнах кариерата си в отдел “Климатизация и VRV” преди да премина към въпросите на отоплението.“

Какво включват вашите задължения?

"Моята роля е да работя главно върху конструктивната част на даден уред, по-конкретно неговия корпус. Работя с външни партньори за създаването на реалния проект, а след това искам да видя как можем да приспособим проекта към самия уред. След това работя с екип за изпитване на прототипа, за да проверим дали корпусът помага на уреда да изпълни изискванията на най-новите разпоредби за шума и стандартите за висока ефективност на Daikin ".

Кои са някои от отоплителните уреди, по които сте работил?

"Неотдавна работих за изготвяне на корпус на геотермалната термопомпа, а сега разработвам корпус за нов моноблок.”

Кои са най-големите предизвикателства при създаването на тези уреди?

"Прекарват по-голямата част от деня си в звукоизолирана стая, където изпитваме агрегатите, за да разберем дали те отговарят на новите регламенти за шума. За един от нашите уреди, в крайна сметка се наложи да го поставим в херметична метална кутия в самия корпус. Това се оказа правилен ход, защото след няколко изпитания успяхме да постигнем именно това ниско ниво на работния шум, което желаехме.“

Кой е проекта, с който се гордеете най-много?

“Помогнах при създаването на новия дизайн на гамата Daikin Altherma 3, който в крайна сметка спечели две големи награди за дизайн. Отзивите на монтажниците на обекта са най-важното нещо за мен - чух, че те са доволни от Daikin Altherma 3. Това е страхотна новина, защото ако на тях им е приятно да работят с тази система, толкова по-голяма вероятността те да я препоръчват и тя да се продава.“

Когато не съм на работа,...

Гледам любимия си футболен отбор (клуб “Брюж”), работя в градината или отделям време за двете си дъщери.”

bg-image

Запознайте се с Кобе

Инженер-проектант за отопление в Центъра за развойна дейност ЕМЕА

“Дипломирах се с магистърска степен по електромеханика и си търсех работа в областта на усъвършенстването на продукти. Първо започнах с тестване на софтуер преди да се преместя в екипа, занимаващ се топлотехника, за да разработвам термопомпи. Сега пиша софтуерни спецификации за вътрешни тела.”

Разкажете ни за вашата кариера и за това, което ви доведе в Daikin Europe

“Кариерата ми в Daikin Europe започна преди пет години. Дипломирах се с магистърска степен по електромеханика и си търсех работа в областта на усъвършенстването на продукти. Първо започнах с тестване на софтуер преди да се преместя в екипа, занимаващ се топлотехника, за да разработвам термопомпи. Сега пиша софтуерни спецификации за вътрешни тела. Никога не съм очаквал, че ще изпълнявам тази особена роля, но е приятно да бъдеш експерт в тази област (а също и колегите да ме считат за такъв!)."

Какво включват вашите задължения?

“Основната ми задача е да създавам софтуер за вътрешни тела, като впръскване на газ и EU HP. Работата ми е да изграждам връзките между вътрешното тяло и контролера. За тази цел, аз често работя с нашия офис в Гент и с доставчика на софтуера, за да предвидим потенциални проблеми и да правим проследяващи тестове. Също така работя и с екипа по продажби, за да получавам отзиви от нашите клиенти в реално време и да прилагам необходимите промени в нашия софтуер.”

Кои са някои от отоплителните уреди, по които сте работил?

“Работих по Daikin Altherma, агрегата с впръскване на газ и EU HP.

Кои са най-големите предизвикателства при създаването на тези уреди?

"Основното предизвикателство е да сме сигурни, че сме направили достатъчно тестове, преди да пуснем продукта на пазара, за да открием предварително предварително евентуални проблеми. Ако установим такива, трябва да намерим начин да ги отстраним както на ниво софтуер, така и в спецификациите.”

“Това е предизвикателство, с което се сблъскахме, когато създавахме агрегата с впръскване на газ. След провеждане на няколко теста стана ясно, че трябва да адаптираме целия софтуер, защото той беше първия хидравличен сплит модел. Именно затова беше толкова необходимо тестването: процесът потвърди, че можем да гарантираме безпроблемната съвместна работа на контролера и агрегата.”

Кой е проекта, с който се гордеете най-много?

“Най-много се гордея с новата система Daikin Altherma и съвсем новия й контролер. Този продукт на Daikin Altherma създаде основата за бъдещите ни продукти за отопление, а аз отговарях за разработването на връзката между контролера и агрегата. И понеже това беше нова система, ние имахме възможност да направим цялостна надстройка на контролера с нова конструкция, функции и корекции на софтуера.“

Когато не съм на работа,...

свиря на електрическа китара с моята рок-група или играя футбол с моите колеги от Daikin.”

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация