Skip to main content

Daikin on Site

Интелигентно откриване на теч на хладилен агент е налично сега към услугите за дистанционно наблюдение на Daikin за чилъри

януари 2022

Daikin обяви въвеждането на нова функция за откриване на течове в хладилна техника, за да подпомогне потребителите на хладилно оборудване при управление на безопасността и спазването на регулациите за парникови газове.

Виена, ноември 2021 г. – Технологията зад новата функция се основава на уникален нов алгоритъм, разработен от Daikin, който използва исторически данни, за да повдигне аларма в случай на потенциално изтичане и да докладва за честотата на случаите, което позволява на потребителите да преценят дали е необходимо действие.

 
Пример за протокол за откриване на течове на хладилен агент, aвторски права Daikin

„Тази нова функция ще подкрепи нашите клиенти в намаляването на въздействието върху околната среда от изтичането на хладилен агент. Тя помага и за спестяване на време и пари за извършване на ръчни проверки за течове и предотвратяване на всякакви изненади през пиковите сезони. С този нов инструмент нашият нарастващ сервизен екип и нашите партньори в индустрията ОВК и хладилна техника наистина могат да направят разликата в защитата на нашата околна среда,“ казва Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe, който отговаря за 16 пазара в Централна и Източна Европа.

Новият алгоритъм открива дори бавни течове на газ в разширен обхват на натоварване, започвайки от 33% натоварване в сравнение с 50% за други приложения на пазара, като същевременно се позовава на данни от един до 12 месеца преди това.

 

Подобрена надеждност на производителността

„Избягването на течове е от голямо значение за Daikin и подкрепя усилията ни за достигане на нетни нулеви емисии на CO2 до 2050 г. Откриването на малки течове на ранен етап позволява на специалистите на Daikin да се намесят своевременно, минимизирайки изненадите за клиента, запазвайки ценния хладилен агент и защитавайки нашия климат,“ казва Ерленд Ингебригцен, генерален мениджър сервиз в Daikin Central Europe.

 

Водещ на пазара

Новата услуга за откриване на изтичане на хладилен агент вече е достъпна като част от базираната в облак система за дистанционно наблюдение и контрол на Daikin на място (Daikin on Site — DoS). Поставяйки нови стандарти за производителност, новата услуга за откриване на течове на хладилен агент се отличава с удобство и рентабилност, както и с интелигентната технология зад нея.

Наблюдението през съществуващия облак премахва необходимостта от допълнителни сензори за откриване на изтичане на хладилен агент или локален контролер, като помага да се компенсират първоначалните разходи за закупуване на системата. Технологията за машинно самообучение, включена в DoS облачните услуги, позволява с 15% подобрена степен на откриване на течове, надминавайки текущия пазарен стандарт. По-бързото идентифициране и ремонт на течове предотвратява отделянето на вредни хладилни агенти в атмосферата, като помага на потребителите да сведат до минимум въздействието си върху околната среда.

 

Повече опции

Функцията за откриване на изтичане на хладилен агент може също да бъде предоставена в пакет като част от договор за поддръжка за потребители, които избират да прехвърлят дейностите за наблюдение и управление, при което сервизният инженер получава аларма в момента на откриване на теч, анализира ситуацията от разстояние и на място и цитира необходимите ремонтни мерки.

Daikin планира скоро да разшири функциите си за откриване на течове на хладилен агент с въвеждането на цялостна услуга за управление на хладилен агент, за да помогне на потребителите на Daikin при спазването на изискванията за парникови газове чрез обединено обслужване, което включва управление на количеството хладилен агент и изпълнение на изискванията за проверка.

 

Намаляване на въздействието върху околната среда

Новата услуга за откриване на течове на хладилен агент е най-новата от поредица от постижения, водени от програма за развитие, която е фокусирана върху иновации, производителност и енергийна ефективност.

 

Налична сега: За да добавите новата услуга за откриване на течове на хладилен агент към абонамент, свържете се с местните офиси на Daikin.

 

 

Предимства на Daikin за откриване на течове на хладилен агент на място, aвторски права Daikin
За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, климатизация и хладилна техника. Повече от 450 професионалисти отговарят за предварителни продажби, продажби и следпродажбено обслужване в 16 страни в Централна и Източна Европа в Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Северна Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилно оборудване с около 10 000 служители в цяла Европа и четиринадесет големи производствени обекта, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция, Австрия и Обединеното кралство.
С над 90-годишен опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в термопомпените технологии. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 доставени системи до момента.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Интересно за вас

  • Заводът на Daikin в Турция е почти енергийно неутрален благодарение на слънчевата енергия

    Соларните панели подсигуряват 90% от енергийните потребности на завода на Daikin в Сакария, Турция.
  • VRV иновациите на Daikin надхвърлят изискванията на регламента на ЕС за F-газове и директивата за екодизайн

    Проактивното спазване на следващите стъпки в регулацията на ЕС за F-газовете и ENER LOT21 Tier 2 показва как VRV термопомпите на Daikin ограничават изменението на климата.
  • Европейска зелена сделка: План на Daikin в 4 стъпки за декарбонизация на жилищното отопление

    Daikin представя план от 4 стъпки за трансформиране на отоплението и охлаждането на жилищата за по-зелена Европа. Целта е да се намалят емисиите на CO2 от жилищни сгради чрез повишаване на дела на системи с възобновяеми източници за отопление и охлаждане до 40% до 2030 г. Това е в съответствие с повишената цел на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 от 40% на 55% до 2030 г., както бе наскоро подписано в Европейския закон за климата на 21 април.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация