Skip to main content

Геотермални термопомпи Daikin

Научете повече за гамата геотермални термопомпени решения на Daikin за отопление, охлаждане и топла вода за вашия дом

Термопомпите са отлична цялостна система за отопление, охлаждане и управление на топла вода.

С отлични оценки на ефективност, потенциално без емисии и възможност за свързване към множество различни тела и системи, те могат да доведат до значителни спестявания на годишните сметки за енергия, да намалят въглеродния ви отпечатък и да отговорят на всякакви нужди от отопление, охлаждане и топла вода, които може да имате.

Пълна интеграция

Геотермалните термопомпи могат да бъдат свързани към широка гама отоплителни и охлаждащи тела и системи за топла вода, създавайки перфектна среда в целия дом, независимо от сезона.

По-ниски разходи за енергия

За всеки киловат електроенергия, използвана в термопомпа, се генерират между 3 и 4 киловата възобновяема топлина от въздуха, което води до 300 – 400% подобрение на ефективността.

По-ниски емисии

Термопомпата не произвежда локални емисии и когато е свързана към екологично чист източник на електроенергия, потенциално осигурява цял живот работа без емисии.

Висока продължителност на живота

Термопомпите обикновено имат изискване за поддръжка и обслужване веднъж годишно, а спазването на нуждите от поддръжка може лесно да увеличи живота.

Геотермални термопомпи

По нещо за всеки тип дом

Независимо дали става въпрос за новопостроен дом, зелен дом или мащабен ремонт, геотермалните термопомпи Daikin предлагат много гъвкавост, за да паснат на вашия дом и нужди.

Изображение на подова геотермална термопомпа Daikin Altherma 3 GEO, стояща на пода, с вграден резервоар за гореща вода

Daikin Altherma 3 GEO

Подово тяло с вграден бойлер за гореща вода

Всичко в едно: Отопление, охлаждане и управление на топла вода само с едно устройство.

Крайна ефективност: Използване предимно на възобновяема енергия.

Тих шепот: Работа на вътрешното тяло, която почти забравяте, че е там.

Гъвкав контрол: Управлявайте вашето устройство чрез вградения MMI, Daikin Madoka или приложението Onecta.

Перфектният избор, ако:

  • Вие се ангажирате да инвестирате във високоефективна и екологична система.
  • Строите нов дом или планирате мащабен ремонт.
  • Разполагате с достатъчно голяма външна площ.
  • Живеете в район, който достига екстремни температури през зимата.
  • Вие търсите дългосрочна и надеждна система с минимални нужди от обслужване и поддръжка.

Възможности за свързване

Геотермалните термопомпи на Daikin са проектирани да работят за вас, ето защо те могат да се комбинират с различни тела и системи, за да отговорят на всяка ваша нужда, независимо дали става въпрос за отопление, охлаждане, топла вода, вентилация или всичко описано.

Иконка на комбинация на подово отопление и геотермална термопомпа

Подово отопление

Напълно спестяващо място и ефективно, съчетаването на подово отопление с геотермална термопомпа гарантира постоянна температура в целия ви дом.

Иконка на комбинация на термопомпен конвектор с геотермална термопомпа

Термопомпени конвектори

Един от най-добрите варианти за свързване на вашата термопомпа. Термопомпените конвектори на Daikin работят по подобен начин като традиционните радиатори с добавена функционалност за охлаждане и подаване на свеж въздух.

Иконка на комбинация на нискотемпературен радиатор с геотермална термопомпа

Нискотемпературни радиатори

Създадени за ефективност, използващи приблизително 30% по-малко енергия и по-ниски температури (между 45°C и 55°C) за разлика от по-старите радиатори (между 70°C и 80°C).

Иконка на комбинация на високотемпературен радиатор с геотермална термопомпа

Високотемпературни радиатори

Традиционните радиатори, намиращи се в по-стари домове или домове, използващи по-стари котелни системи и изискващи високи температури на водата (между 70°C и 80°C).

Иконка на комбинация на резервоар за гореща вода и термичен резервоар с геотермална термопомпа

Резервоари за топла вода и термоакумулатори

За неинтегрирани уреди. Предложението на Daikin предоставя както система без налягане за нови домове, така и система със слънчево захранване под налягане за съществуващи домове.

Не сте сигурни откъде да започнете?

Нека помогнем!

Попълнете формуляра днес и препоръчан наш партньор ще се свърже с вас, за да организира индивидуална консултация, за да обсъдите коя система за отопление, охлаждане или топла вода е най-подходяща за вашия дом и вашите нужди.

Друга възможност е да разгледате страницата Daikin решения за дома, за да разберете всичко, което трябва да знаете за отоплението, отоплението с климатици и термопомпи.

Често задавани въпроси

Термопомпата е агрегат, който може безпроблемно да управлява нуждите от отопление, охлаждане и топла вода на дома чрез връзките си с различни тела и системи като: подово отопление, термопомпени конвектори и бойлери за битова гореща вода.

Термопомпата работи чрез ефективно създаване на верига. Тази верига започва там, където наличната топлина се изтегля от земята, прехвърля се към хладилния агент, който след това я транспортира и пренася към вашата отоплителна система, създавайки топъл въздух или вода за пространството и централно отопление, както и топла вода за битова употреба.

Геотермалната термопомпа предлага най-голяма гъвкавост по отношение на комбинации от тела и системи. Може ефективно да се свързва към модерни или по-стари радиатори, подово отопление и термопомпени конвектори.