Skip to main content

Високотемпературни термопомпи Daikin

Разгледайте гамата от високотемпературни термопомпи въздух-вода Daikin за отопление, охлаждане и топла вода за вашия дом

Термопомпите са отлична комплексна система за отопление, охлаждане и управление на топла вода.

С високи оценки на ефективност, потенциално без емисии, с възможност за свързване към множество различни тела и системи, те могат да доведат до значителни спестявания на годишните сметки за енергия, да намалят въглеродния ви отпечатък и да отговорят на всякакви нужди от отопление, охлаждане и топла вода, които може да имате.

Пълна интеграция

Високотемпературните термопомпи могат да бъдат свързани към широка гама отоплителни и охлаждащи тела и системи за топла вода, създавайки перфектна среда в целия дом, независимо от сезона.

По-ниски разходи за енергия

За всеки киловат електроенергия, използвана в термопомпа, се генерират между 3 и 4 киловата възобновяема топлина от въздуха, което води до 300 – 400% подобрение на ефективността.

По-ниски емисии

Термопомпата не произвежда локални емисии и когато е свързана към екологично чист източник на електроенергия, потенциално осигурява цял живот работа без емисии.

Висока продължителност на живота

Термопомпите обикновено имат изискване за поддръжка и обслужване веднъж годишно, а спазването на нуждите от поддръжка може лесно да увеличи живота им.

Високотемпературни термопомпени решения

По нещо за всеки тип дом 

Независимо дали става въпрос за по-стар дом, нов дом, зелен дом или мащабен ремонт, високотемпературните термопомпи Daikin се предлагат в различни размери, дизайн (като подови или стенни тела) и функции, което улеснява намирането на подходящо решение за вашия дом, налично пространство и нужди.

Изображение на високотемпературна термопомпа въздух-вода Daikin Altherma 3 H HT - вътрешна подова конструкция с интегриран резервоар за гореща вода и външно тяло

Daikin Altherma 3 H HT

Подово тяло с вграден бойлер за топла вода

Всичко в едно: Отопление, охлаждане и управление на топла вода само с едно устройство.

Двузонов модел: Възможност за персонализирана температура на две отделни зони във вашия дом (например радиатори и подово отопление).

Интелигентен контрол: Управление на операциите чрез приложението Onecta или гласово управление чрез Google Assistant и Amazon Alexa.

 

Перфектният избор, ако:

 • Искате да обновите съществуващата си отоплителна система или трябва да смените котела.
 • Искате да надградите до едно решение за управление на нуждите от отопление, охлаждане и топла вода на вашия дом.
 • Вече имате или планирате да поставите радиатори.
 • Вие търсите дългосрочна и надеждна система с минимални нужди от обслужване и поддръжка.
Изображение на вътрешно подово тяло с високотемпературна термопомпа въздух-вода Daikin Altherma 3 H HT ECH2O с интегриран термичен резервоар и външно тяло

Altherma 3 H HT ECH2O

Подово тяло с вграден термичен резервоар

Готов за интелигентна мрежа: Ефективно съхранява енергия за отопление, охлаждане и производство на топла вода.

Принцип на прясна вода: Гарантирана хигиенична вода с допълнителна защита срещу легионела, тъй като водата се нагрява, докато преминава през модула.

Двувалентен модел: Възможност за комбиниране с допълнителни източници на топлина за допълнителна ефективност и по-малко потребление на енергия.

 

Перфектният избор, ако:

 • Вече имате или планирате да инсталирате слънчеви панели в дома си.
 • Искате да имате зелен дом, който увеличава максимално енергийната ефективност.
 • Вече имате или планирате да използвате допълнителни източници на топлина.
 • Вие търсите дългосрочна система с минимални нужди от обслужване и поддръжка.
Изображение на високотемпературна термопомпа въздух-вода Daikin Altherma 3 H HT W - вътрешно монтирано на стена тяло и външно тяло

Daikin Altherma 3 H HT W

Стенно тяло

Напълно компактно: Идеален вариант за домове с ограничено пространство за монтаж.

Гъвкаво свързване: Може безпроблемно да се свързва към бойлер за битова гореща вода или термични хранилища.

Интелигентен контрол: Управление на операциите чрез приложението Onecta или гласово управление чрез Google Assistant и Amazon Alexa.

 

Перфектният избор, ако:

 • Имате съществуващ (и съвместим) резервоар за гореща вода.
 • Имате ограничено пространство или искате вашите уреди да са на дискретно място.
 • Искате да смените съществуващ котел.
 • Вече имате или планирате да поставите радиатори.

Възможности за свързване

Високотемпературните термопомпи Daikin са проектирани да работят за вас, ето защо те могат да се комбинират с различни тела и системи, за да отговорят на всяка ваша нужда, независимо дали става въпрос за отопление, охлаждане, топла вода, вентилация или всичко описано.

Иконка на комбинация на подово отопление с високотемпературна термопомпа

Подово отопление

Напълно спестяващо място и ефективно, съчетаването на подово отопление с високотемпературна термопомпа гарантира постоянна температура в целия ви дом.

Иконка на комбинация на термопомпен конвектор с високотемпературна термопомпа

Термопомпени конвектори

Един от най-добрите варианти за свързване на вашата термопомпа. Термопомпените конвектори на Daikin работят по подобен начин като традиционните радиатори с добавена функционалност за охлаждане и подаване на свеж въздух.

Иконка на комбинация на високотемпературен радиатор с високотемпературна термопомпа

Високотемпературни радиатори

Традиционните радиатори, намиращи се в по-стари домове или домове, използващи по-стари котелни системи и изискващи високи температури на водата (между 70°C и 80°C).

Иконка на комбинация на слънчев панел с високотемпературна термопомпа

Слънчеви панели

Предлага допълнителна енергийна ефективност за вас в дългосрочен план, намалявайки сметките ви за енергия и ограничавайки въздействието върху околната среда.

Иконка на комбинация на бойлер за гореща вода и термичен резервоар с високотемпературна термопомпа

Бойлери за топла вода и термоакумулатори

За неинтегрирани уреди. Предложението на Daikin предоставя както система без налягане за нови домове, така и система със слънчево захранване под налягане за съществуващи домове.

Не сте сигурни откъде да започнете?

Нека помогнем!

Попълнете формуляра днес и препоръчан наш партньор ще се свърже с вас, за да организира индивидуална консултация, за да обсъдите коя система за отопление, охлаждане или топла вода е най-подходяща за вашия дом и вашите нужди.

Друга възможност е да разгледате страницата Daikin решения за дома, за да разберете всичко, което трябва да знаете за отоплението, отоплението с климатици и термопомпи.

Често задавани въпроси

Термопомпата е агрегат, който може безпроблемно да управлява нуждите от отопление, охлаждане и топла вода на дома чрез връзките си с различни тела и системи като: подово отопление, термопомпени конвектори и бойлери за битова гореща вода.

Термопомпата работи чрез ефективно създаване на верига. Тази верига започва там, където наличната топлина се изтегля от външния въздух, прехвърля се към хладилния агент, който след това я транспортира и пренася към вашата отоплителна система, създавайки топъл въздух или вода за пространството и централно отопление, както и топла вода за битова употреба.

Високотемпературните термопомпи могат да се комбинират с различни високотемпературни тела и системи. Високата температура се отнася до диапазона на температурата на изходящата вода, а високотемпературните емитери са по-често традиционни. Тъй като е нискотемпературна термопомпа въздух-вода, това също означава, че работи с други "мокри" или "водни" системи като: радиатори, подово отопление и термопомпени конвектори. 

В зависимост от избрания от вас тип термопомпа, можете също да я комбинирате с резервоар за гореща вода или термоакумулатор (ако изберете неинтегриран модел) за производство на битова гореща вода или дори слънчеви панели, за да направите вашата термопомпа още по-рентабилна и екологична.

Нискотемпературни и високотемпературни се отнасят до обхвата на температурата на изходящата вода, или казано по-просто за видовете тела, за които е предназначена термопомпата. Нискотемпературните термопомпи са предназначени предимно за системи, които не изискват температури на водата по-високи от 45°C, като термопомпени конвектори и подово отопление, докато високотемпературните термопомпи са предназначени за по-стари радиатори, които понякога изискват по-високи температури на водата достигайки до 70°C.