Skip to main content

Засаждаме бъдеще

Една кампания за повече дървета за България, засадени от децата на България.

Нека заедно да подобрим света, в който живееем и въздуха, който дишаме!
Участвайте в играта и спечелете истински дървета за Вашите детска градина или училище.

Нашата игра приключи

Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави.

Но това не е всичко, да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трява да изпита. Искаме децата да се влюбят в природата, защото, ние хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а Земята има нужда от нашата помощ.

Ето защо Daikin заедно с www.gorata.bg (Когато станем 100 000 ще посадим гора)  стартирахме проект, който да даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво.

Затова до 15 октомври 2018 даваме възможност на децата на България да спечелят дървета, които да засадят и отгледат в техните училища / детски градини и да се научат как да се грижат за тях.

 

Ще раздадем 300 награди, като всяка награда включва:

20 дървета за засаждане веднага след получаване

Ще получите широколистни и иглолистни дръвчета, от видове, които са подходящи за Вашето населено място. Дърветата ще са с височина 80-120 см., подходящи за млади залесители. Ще Ви дадем препоръки как и кога да ги засадите, както и насоки кой може да Ви помогне на местно ниво..

30 комплекта за отглеждане на собствено дърво

Всеки комплект съдържа семена/жълъди, подходящи саксийки, почва и всичко необходимо, за да отгледате сами малко дръвче, което после да засадите. С тях ще можете да проследите процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или 2 да го засадите навън.

5 видеоклипа с обяснения и всички необходими инструкции

Всеки участник ще получи достъп до видео, което показва как да засадите, отгледате и как да се грижите за Вашите дръвчета, както и защо е важно да го правим. Освен видео материали, ще има и подходящи текстове и картинки за Вашите учители.

Кой може да участва?

Всеки един клас или група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, читалища, организации и/или групи на и за деца и млади хора на територията на цяла България.

Как да участвате?

  1. За да участвате качете снимка и напишете защо искате да спечелите.
  2. Снимката трябва да е на една от темите - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, природа, гора, добри дела, как да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще.
  3. След това гласувайте и поканете Вашите приятели и близки да гласуват.
  4. Първите 300 снимки на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта печелят. 

Вижте пълните условия тук.

За да попълните формата трябва да сте над 16 години, (Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679) забранява събирането и обработването на лични данни на лица под 16 години, без съгласието на родител/настойник). Ако все още не сте навърщили 16 години, нека вашият родител/настойник или директор, учител, ръководител от вашето училище/детска градина, да попълни формата и да предостави данните за контакт.

 

bg-image

Нашата специална изненада - въздухопречиствател на Daikin!

Между 300-те победители ще изтеглим томбола и 5-ма от тях ще спечелят допълнителна специална награда - въздухопречиствател Daikin MC70L за стаята в училището / детската градина.

За Daikin

Устойчиви решения за климатизация

Ние работим в съответствие със "зелените" принципи, защото това води до икономически и екологичен ползи.

Научете повече

Климатизация на бъдещето

Daikin непрекъснато разработва нови технологии с мисъл за бъдещето. Благодарение на революционната ни технология Bluevolution намаляваме въздействието върху околната среда с 30%, като в същото време увеличаваме енергийната ефективност с 10%.

Научете повече

Грижим се за хората

Корпоративната социална отговорност играе силна роля в бизнес културата на Daikin. Чрез благотворителната кампания "Daikin for life", Daikin Central Europe извършва всичките си дейности и дарения с мисъл за природата и обществото.

Научете повече

Кои са нашите партньори?

ГОРАТА.БГ (www.gorata.bg), известна и като Когато станем 100 000 ще посадим гора е една чиста инициатива от хората и за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България. За последните 6 години са засадили над 356 000 нови дървета на територията на цялата страна, с участието на десетки хиляди доброволци. Инициативата се провежда и организира от Фондация „77“, юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза.

Те имат една скромна цел: нови 1 000 000 дървета за България, до края на 2020-та година, с участието на възможно най-много доброволци, деца и млади хора.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация