Skip to main content

Нови пречистватели на въздух Daikin

Животът е по-хубав с чист въздух!
Подобрете вашето качество на живот с пречистствателите на въздуха на Daikin.
Премахнете лесно и ефективно прах, неприятни миризми, вируси и бактерии и се погрижете за здравето на вас и вашите близки.

3 причини да си закупите въздухопречиствател Daikin

10 години без смяна на филтъра

Електростатичен HEPA филтър и йонизатор

Премахва до 99,9% от бактериите и вирусите

MC30YV

Въздухопречиствател

  • Подходящ за помещения до 46 m2
  • Дебит на въздушния поток до 180 m3/h
  • Размери (ВхШхД) 45 х 27 x 27 cm 
Цена: 702,- лв.

MC55W

Въздухопречиствател

  • Подходящ за помещения до 82 m2
  • Дебит на въздушния поток до 330 m3/h
  • Размери (ВхШхД) 50х 27 x 27 cm
Цена: 1.130,- лв.

MCК55W

Въздухопречиствател и овлажнител

  • Подходящ за помещения до 82 m2
  • Дебит на въздушния поток до 330 m3/h
  • Размери (ВхШхД) 50х 27 x 27 cm
  • Капацитет на овлажняване 500 ml/h
Цена: 1.356,- лв.

Защото качество на въздуха в помещенията е важно

 

Ние сме все по-склонни да се тревожим за нивата на замърсяване на външния свят, докато прекарваме повечето от времето си на закрито, където качество на въздуха е по-ниско и следователно по-опасно.

Качество на въздуха в помещенията

Вътрешен въздух срещу външен въздух

Значението на качеството на въздуха

Замърсяването на въздуха, особено в големите градове, се възприема с по-голяма тежест и се наблюдава ежедневно.

От друга страна, въздухът в помещенията почти не се наблюдава въпреки многобройните замърсители, а обменът на въздух в помещенията се извършва много рядко.

Технологията на Daikin за по-добро качество на въздуха в помещенията

Flash streamer
HEPA филтър

Високоефективен HEPA филтър

Филтърът ефективно събира прах с електростатични сили. Благодарение на иновативната си структура, филтърът може да почиства големи количества въздух и не се запушва като конвенционалните електростатични филтри.

Електростатичният HEPA филтър ефективно улавя примесите във въздуха.

Освен това трябва да се сменя само веднъж на всеки 10 години!

Технологията Flash Streamer

Патентованата технология Flash Streamer на Daikin дезактивира над 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2). Иновативната технология е разработена от Daikin през 2004 г. за извършване на окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване, което прави вируса безопасен. След това Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.

CLASH: Праховият филтър улавя летящи частици с прилепналите вредни газове и Streamer разгражда газовете чрез окисляване.

CYCLE: Дезодориращият филтър абсорбира и разгражда миризмата. Няма нужда да сменяте дезодориращия филтър.

CLEAN: Премахва бактериите от филтъра за събиране на прах, овлажняващия филтър и овлажняващата тава за вода.

Технология Flash Streamer
bg-image

Йонизирана плазма

Специалният плазмен йонизатор отделя 25.000 йона на cm³ в околната среда, които се комбинират с частиците във въздуха, за да образуват активни елементи, които могат да разграждат спорите на плесени и алергените.

bg-image

Дезодориращ филтър

Нашите въздухопречистватели също абсорбират нежеланите миризми. Дезодориращият филтър от активен въглен ще ви отърве от миризмите от готвене, пушене или миризмите на вашите домашни любимци.

Край на неприятните миризми. Само свеж и чист въздух.

Схема за овлажняване

Овлажняване на въздуха 

Влажността на въздуха пряко влияе върху нашето благосъстояние и количеството алергени в околната ни среда. Въздухопречиствателят на Daikin с функция за овлажняване ще осигури на вашия дом здравословно ниво.

Сухият въздух може да доведе до суха кожа, сърбящи очи, раздразнени синуси и гърло. Излагането на по-ниска влажност може да изсуши и възпали лигавицата на дихателните пътища с течение на времето, увеличавайки риска от настинки, грип и други инфекции.

Напълнете резервоара за вода и не се притеснявате за нищо повече. Задайте желаната влажност на въздуха (оптималните стойности са между 30-60% влажност) и вашия въздухопречиствател Daikin ще се погрижи за останалото.

Сертификати и проучвания

ECARF - Фондация на Европейския център за изследване на алергии

Организация с нестопанска цел, базирана в Берлин, посветена на изследванията и информираността на обществото относно алергиите.

Сертификат от Британската фондация за алергии

Гарантира, че продуктът е научно тестван за ефективността на намаляване/отстраняване на алергени от околната среда на страдащи от алергии и астматици или че продуктът значително намалява съдържанието на алергени/химикали.

Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси

Известната френска лаборатория Institut Pasteur de Lille е изследователски център и член на мрежата на Pasteur Institute. Състои се от 14 изследователски звена с повече от 600 учени.

bg-image

Институтът “Пастьор де Лил” оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin по отношение на респираторните вируси.

Според изпитванията, извършени в лабораториите на Института “Пастьор де Лил”, въздухопречиствателите на Daikin отстраняват над 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути*. Този вирус е от същото семейство като SARS-CoV-2 - коронавирусът, причинител на пандемията от COVID-19.

Уредите бяха оценени и като ефективни на 99,93% срещу вируса H1N1 за 2,5 минути*. H1N1 е вируса, причинител на обикновения грип.

Това означава, че въздухопречиствателите на Daikin са допълнителна мярка в борбата срещу респираторните заболявания. Нашите компактни пречистватели тип “plug-and-play”, чиято ефективност се постига чрез комбинация от високоефективният електростатичен HEPA филтър, улавящ вируса след интензивно излагане на патентованата от Daikin технология Flash Streamer, който премахва вируса, могат да окажат значителен принос при намаляване на риска от предаване на респираторни вируси.

Бележки
*Тестовете за получаване на знака за качество ECARF показват ефективност на филтриране по-висока от 98,4% срещу твърди частици с по-високо проникване, над 99,4% срещу спори на полени и плесени, по-висока от 99,7% срещу бактерии, фин прах и други частици, по-големи от 5µ.
Относно способността за събиране на прах и дезодориране на въздухопречиствател
- Не всички замърсители от цигарения дим (въглероден окис и др.) могат да бъдат отстранени.
- Не всички компоненти на миризми, които се излъчват непрекъснато (от строителни материали и домашни любимци и т.н.), могат да бъдат премахнати.
Въздухопречиствателят на Daikin не е медицинско изделие и не е предназначен да се използва като заместител на медицинско или фармацевтично лечение.
Намаляване на газовете чрез окисляване
Изпитваща организация: Лаборатория за наука за живота. Метод на изпитване: След работа на бензинов двигател в продължение на 10 минути (когато концентрацията на частици доста 60 mg/m³), въздухопречиствателя работи в продължение на 80 минути, за да абсорбира замърсяващите частици, отделяни от двигателя. Въздухопречиствателя работи в продължение на 24 часа в затворено пространство от 200 L и се измерва ефекта за разлагане на газове. Резултат от теста: В сравнение с тест без облъчване на Streamer, газовите компоненти са намалени с 63% за 9 часа. Номер на теста: LSRL-83023-702. Тестова единица: Тествано с MCK70N (японски модел).
Абсорбция и разлагане на миризми
Въздухопречиствателят и компонентът за миризма, ацеталдехид, се поставят в кутия от 21 m³ и въздухопречиствателят се включва. Изследва се повишаването на концентрацията на продукта (CO2), което е резултат от разлагането на ацеталдехид от Streamer (оценка от Daikin). Тестово устройство: Тествано с модел MCK55S (японски модел), който съответства на серията MCK55W.
Разлагане и елиминиране на алергени
Различни алергени бяха облъчени чрез Streamer разряд и разграждането на протеините в алергените беше проверено с помощта на ELISA метод, катафореза или електронен микроскоп (съвместно изследване с Медицинския университет Wakayama). Примерен тест: „прашец от японски кедър Cryj-1“; Резултат от теста: 99,6% или повече се разлага и отстранява в рамките на 2 часа (ELISA метод); 96,9% се разлага и отстранява в рамките на 4 часа (алтернативен метод за измерване).
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 1
Изпитваща организация: Изследователски център за екология Kitasato; Сертификат за резултат от теста 21_0026 (издаден от същата организация); Резултат от експеримента: 99,9% премахване на вирус A-H1N1 след 1 час.
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 2
Изпитваща организация: Виетнамски институт по хигиена и епидемиология; Резултат от теста: над 99,9% от вирусите A-H5N1, отстранени след 3 часа.
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 3
Изпитваща организация: Висше училище в университета в Кобе; Резултат от експеримента: над 96% отстраняване на норовирус за 24 часа
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
*Уредът MCK55WVM на Daikin (с търговско наименование MCK55W), изпитан от Института “Пастьор де Лил”, премахва 99,996 % от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути докато работи на “турбо” скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем от 0,47 m3 без въздухообмен). Човешкият коронавирус HCoV-229E се различава от вируса, причинител на COVID-19, SARS-CoV-2, но спада към същото семейство коронавируси.
Уредът MC55WVM на Daikin (с търговски наименования MC55W/VB), изпитан от Института “Пастьор де Лил”, премахва 99,98 % от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути докато работи на “турбо” скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем от 1,4 m3 без въздухообмен). Човешкият коронавирус HCoV-229E се различава от вируса, причинител на COVID-19, SARS-CoV-2, но спада към същото семейство коронавируси.
Уредът MCK55WVM на Daikin (с търговско наименование MCK55W), изпитан от Института “Пастьор де Лил”, премахва 99,986 % от грипния вирус А, подтип H1N1 за 2,5 минути докато работи на “турбо” скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем от 0,47 m3 без въздухообмен).
Уредът MC55WVM на Daikin (с търговски наименования MC55W/VB), изпитан от Института “Пастьор де Лил”, премахва 99,93 % от грипния вирус А, подтип H1N1 за 2,5 минути докато работи на “турбо” скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем от 0,47 m3 без въздухообмен)

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация