Новите въздухопречистватели

Нови въздухопречистватели Daikin

Само висококачествен въздух в помещенията

Иновация за вашето благосъстояние

Топ пречистване на въздуха чрез уникална технология Flash Streamer

Патентованата технология Flash Streamer на Daikin дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2)

Въздухопречиствател MC55W в спалня

Въздухопречиствател
MC55W

  • Чист въздух благодарение на активен плазмено йонен разряд и технологията Flash Streamer
  • Високоефективен HEPA филтър за улавяне на фини прахови частици
  • Мощно засмукване и изключителна тишина с обхват до 41 m²
  • Нов стилен и компактен дизайн с размери от само 27 x 27 и 50 cm височина

 

Въздухопречиствател MCK55W в хол

Въздухопречиствател с овлажняване
MCK55W

  • Овлажняване и пречистване в едно
  • Чист въздух благодарение на активен плазмено йонен разряд и технологията Flash Streamer
  • Високоефективен HEPA филтър за улавяне на фини прахови частици
  • Мощно засмукване и изключителна тишина с обхват до 41 m²
  • Нов стилен и компактен дизайн с размери от само 27 x 27 и 70 cm височина

Защото качество на въздуха в помещенията е важно

 

Ние сме все по-склонни да се тревожим за нивата на замърсяване на външния свят, докато прекарваме повечето от времето си на закрито, където качество на въздуха е по-ниско и следователно по-опасно.

Качество на въздуха в помещенията

Вътрешен въздух срещу външен въздух

Значението на качеството на въздуха

Замърсяването на въздуха, особено в големите градове, се възприема с по-голяма тежест и се наблюдава ежедневно.

От друга страна, въздухът в помещенията почти не се наблюдава въпреки многобройните замърсители, а обменът на въздух в помещенията се извършва много рядко.

Технологията на Daikin за по-добро качество на въздуха в помещенията

Flash streamer

Технологията Flash Streamer

Патентованата технология flash streamer на Daikin дезактивира над 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2). Иновативната технология е разработена от Daikin през 2004 г. за извършване на окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване, което прави вируса безопасен. След това Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.

CLASH: Праховият филтър улавя летящи частици с прилепналите вредни газове и Streamer разгражда газовете чрез окисляване.

CYCLE: Дезодориращият филтър абсорбира и разгражда миризмата. Няма нужда да сменяте дезодориращия филтър.

CLEAN: Премахва бактериите от филтъра за събиране на прах, овлажняващия филтър и овлажняващата тава за вода.

Технология Flash Streamer
HEPA филтър

Високоефективен HEPA филтър

Филтърът ефективно събира прах с електростатични сили. Благодарение на иновативната си структура, филтърът може да почиства големи количества въздух и не се запушва като конвенционалните електростатични филтри.

Майка и дете в кухня

Йонизирана плазма

Специалният плазмен йонизатор отделя 25.000 йона на cm³ в околната среда, които се комбинират с частиците във въздуха, за да образуват активни елементи, които могат да разграждат спорите на плесени и алергените.

Схема за овлажняване

Мощно овлажняване за защита срещу сух въздух и вируси

Версията с овлажнител предотвратява изсъхването на лигавиците, предотвратявайки превръщането им в плодородна почва за процъфтяване на бактерии и вируси в полза на респираторни заболявания, настинки, грип и кашлица.

Качество на въздуха в помещенията, опитът на Daikin

Качество на въздуха в помещенията

Благосъстоянието е глътка свеж въздух

Безшумна работа, грижа за вашето благополучие - където и да се намирате.

Решения за бизнеса

Оптичен магазин с касетни устройства
 

Решения за бизнеса

Не само качеството на въздуха в дома ни, но и в бизнес помещенията, в които се намираме всеки ден.

Daikin предлага цялостни решения за комфорт в бизнес помещенията: от механична вентилация с възстановяване на топлината до климатизация, от наблюдение на качеството на въздуха в помещенията до санитарни технологии.

Бележки
*Тестовете за получаване на знака за качество ECARF показват ефективност на филтриране по-висока от 98,4% срещу твърди частици с по-високо проникване, над 99,4% срещу спори на полени и плесени, по-висока от 99,7% срещу бактерии, фин прах и други частици, по-големи от 5µ.
Относно способността за събиране на прах и дезодориране на въздухопречиствател
- Не всички замърсители от цигарения дим (въглероден окис и др.) могат да бъдат отстранени.
- Не всички компоненти на миризми, които се излъчват непрекъснато (от строителни материали и домашни любимци и т.н.), могат да бъдат премахнати.
Въздухопречиствателят на Daikin не е медицинско изделие и не е предназначен да се използва като заместител на медицинско или фармацевтично лечение.
Намаляване на газовете чрез окисляване
Изпитваща организация: Лаборатория за наука за живота. Метод на изпитване: След работа на бензинов двигател в продължение на 10 минути (когато концентрацията на частици доста 60 mg/m³), въздухопречиствателя работи в продължение на 80 минути, за да абсорбира замърсяващите частици, отделяни от двигателя. Въздухопречиствателя работи в продължение на 24 часа в затворено пространство от 200 L и се измерва ефекта за разлагане на газове. Резултат от теста: В сравнение с тест без облъчване на Streamer, газовите компоненти са намалени с 63% за 9 часа. Номер на теста: LSRL-83023-702. Тестова единица: Тествано с MCK70N (японски модел).
Абсорбция и разлагане на миризми
Въздухопречиствателят и компонентът за миризма, ацеталдехид, се поставят в кутия от 21 m³ и въздухопречиствателят се включва. Изследва се повишаването на концентрацията на продукта (CO2), което е резултат от разлагането на ацеталдехид от Streamer (оценка от Daikin). Тестово устройство: Тествано с модел MCK55S (японски модел), който съответства на серията MCK55W.
Разлагане и елиминиране на алергени
Различни алергени бяха облъчени чрез Streamer разряд и разграждането на протеините в алергените беше проверено с помощта на ELISA метод, катафореза или електронен микроскоп (съвместно изследване с Медицинския университет Wakayama). Примерен тест: „прашец от японски кедър Cryj-1“; Резултат от теста: 99,6% или повече се разлага и отстранява в рамките на 2 часа (ELISA метод); 96,9% се разлага и отстранява в рамките на 4 часа (алтернативен метод за измерване).
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 1
Изпитваща организация: Изследователски център за екология Kitasato; Сертификат за резултат от теста 21_0026 (издаден от същата организация); Резултат от експеримента: 99,9% премахване на вирус A-H1N1 след 1 час.
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 2
Изпитваща организация: Виетнамски институт по хигиена и епидемиология; Резултат от теста: над 99,9% от вирусите A-H5N1, отстранени след 3 часа.
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.
Справка за премахване на вируси 3
Изпитваща организация: Висше училище в университета в Кобе; Резултат от експеримента: над 96% отстраняване на норовирус за 24 часа
Забележка: Тестът е извършен с модула Flash Streamer.