Skip to main content

Шоурум на Desco

Брюксел, Белгия

Покривната система „plug and play“ на Daikin предлага устойчиво целогодишно решение за климатично управление на шоурума за клиенти

Когато стана дума за подмяна на съществуващата климатична система в шоурума за клиенти, доставчиците на водопроводни и отоплителни продукти DESCO потърсиха чисто и устойчиво решение за климатично управление чрез използване на технология, базирана на термопомпа.

Белгийската компания DESCO снабдява както търговски, така и частни потребители чрез своя шоурум от 720 m2 в Завентум, Брюксел. Старата покривна централа, използвана за охлаждане, се нуждаеше от подмяна. Търсейки ново решение, клиентът искаше да намери система, която също да замени газовия котел, използван за отопление. Тяхната цел беше да монтират устойчива термопомпена система за намаляване на въглеродния отпечатък на сградата, като същевременно тя да е рентабилна.

Bumaco group, дългогодишен супер представител на Daikin, предложи новата серия покривни централи на Daikin, за да отговори на изискванията на DESCO за енергийно ефективно решение със значително намалено въздействие върху околната среда, като същевременно гарантира оптимален комфорт за голямото единично пространство в шоурума.

Високоефективните електронно комутируеми канални вентилатори с висок ESP до 800 Pa позволиха в инсталацията да бъде включен удължен въздуховод, за да се постигне единна зададена температура в голямо пространство.

Линейните дифузори, монтирани около шоурума, осигуряват равномерно разпределение на въздуха в голямото пространство, като възвратният въздух се събира чрез централни решетки.

Новата серия покривни централи на Daikin, част от гамата продукти Bluevolution, осигурява отлична устойчивост, благодарение на използването на хладилен агент R-32, който предлага по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) от само 1/3 от системите, работещи на R-410A .

Осигурявайки по-висока енергийна ефективност, хладилният агент R-32 е еднокомпонентен хладилен агент, което го прави лесен за работа и рециклиране, като по този начин допринася за кръговата икономика.

Като част от цялостното решение, Daikin също достави по-малки термопомпи Sky Air DX за осигуряване на охлаждане и отопление на бек офисите.

bg-image

Благодарение на инверторните компресори и приемането на хладилен агент R-32, тялото има много висока сезонна ефективност, поддържайки ниски експлоатационни разходи.

„Plug and Play“: Вътрешните и външните системни елементи се доставят фабрично сглобени като един пакет, като само въздуховодите изискват свързване на място.

Изисквания по проекта

Климатизация
Въздушна завеса
Пречистване на въздуха
Управление
Отопление
Гореща вода
Замразяване
Вентилация

Година на монтаж:

2021

Монтирани системи

  • Покривна централа UATYA90BFC2Y1
  • Вградено осигуряване на свеж въздух
  • Термопомпи Sky Air DX

Икономия на енергия и чист въздух

Покривната централа на Daikin комбинира вътрешните и външните страни в един пакет, като само въздуховодите изискват свързване на място.

Системата осигурява висока целогодишна сезонна ефективност благодарение на инверторните компресори. Монтираната в Desco система интегрира осигуряването на свеж въздух в тялото, като намалява необходимостта от различни системи и разходите за монтаж, които вървят с него.

В зависимост от приложението и климатичните условия, по време на свободното охлаждане може да се осигури до 100% свеж въздух.

Вградена филтърна аларма показва, когато филтрите са запушени и се нуждаят от почистване, осигурявайки висока производителност за допълнително оптимизиране на потреблението на енергия.

Вградена гъвкавост

Новата серия покривни централи се предлага на склад или по поръчка с широк набор от стандартни функции, покрива до 190 kW и е напълно персонализирана с допълнителна филтрация, допълнителни източници на топлина, овлажняване и други.

Предлага се в 4 различни версии: основата; FC2 с чист въздух; FC3 с чист въздух и изсмукване; и RS4 с чист въздух и пластинен елемент за рекуперация на топлина, рециклиращ до 58% от отпадната топлина.

Системата е лесна за управление чрез пълноцветния сензорен дисплей, наличен директно в шоурума.

Работим заедно за бъдещето

Това ново решение на DESCO за покривна централа е пряк резултат от визията на Daikin да стане CO2 неутрална до 2050 г., като предлага по-нисък GWP, високоефективни решения на своите клиенти, които значително намаляват въглеродния отпечатък на сградите.

Шоурумът на desco отвътре

В шоурума равномерното разпределение на въздуха се осигурява чрез дифузори с улавяне на възвратния въздух чрез централни решетки.

Външно тяло на покривната централа

Бърза и удобна за моитиране, защото външните, вътрешните и вентилационните компоненти са интегрирани в един пакет.

Контролер на Daikin на стената

Лесен за използване сензорен контролер осигурява интелигентено управление за подпомагане на наблюдението и оптимизиране на потреблението на енергия.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация