Skip to main content

Жилищна собственост с домашен офис

Компактно решение, осигуряващо моновалентно отопление за дома Научете как VRV 5 предлага идеалното решение за тази вила с домашен офис

Новоизградена жилищна сграда/Домашен офис

Варшава, Полша

Собственикът на новопостроенa жилищна сграда в Kaminos Forest в покрайнините на Варшава, търсеше цялостно решение за осигуряване на климатизация за своя дом и отделна зона с офиси. Намирането на устойчиво решение с ниско вредно въздействие върху околната среда бе основен решаващ фактор при процеса на подбор и доведе до решение с  термопомпа.

 

Компанията-монтажник Budomat разгледа няколко възможности с клиента, включително и мулти-система и VRV система с хладилен агент R-410A, преди да се спре на избора, предпочетен от клиента - серия S на система VRV 5 на Daikin, която използва хладилния агент R-32.

“Серия S на VRV 5 на Daikin предлагаше на собственика устойчивостта и ефективността, които той се търсеше като комплексна система. За нас като монтажници това следващо поколение на VRV предлагаше гъвкавост за лесно персонализиране на системата, за да покрива изискванията както на жилищната част, така и на офис зоната."

- Павел Жучник, собственик, Budomat -

 

Тяло на серия S на VRV 5 на Daikin

Устойчивост със забележителна енергийна ефективност

Напълно новата серия S на VRV 5 представлява следващото поколение в решенията за отопление и климатизация. Тази инсталация е идеална илюстрация за ролята, която термопомпите могат да играят при изпълнението на стратегията на ЕС за декарбонизация на домове и сгради, като предлага комфортно, нисковъглеродно едновалентно отопление и охлаждане.

Еднокомпонентният хладилен агент R-32 осигурява върхова енергийна ефективност, а освен това има и ниско вредно въздействие върху околната среда с потенциал за глобално затопляне (GWP) от едва една трета спрямо общите решения, които използват R-410A. Тъй като се нуждае от 15% по-малко хладилен агент, R-32 е и по-лесен за работа и рециклиране, като предлага устойчивостта, която собственикът търсеше.

Като включва всички най-нови технологични разработки, серия S на VRV 5 бе проектирана, за да осигурява най-висока устойчивост през целия си жизнен цикъл, с функции, включващи нов суинг компресор, който осигурява висока реална сезонна ефективност и е с компактен триредов топлообменник, за допълнително пестене на енергия.

Благодарение на своите възможности за съхраняване на хладилен агент и намаленото количество зареден хладилен агент, в повечето случаи серия S на VRV-5 не се нуждае от ежегодна проверка за течове - специално изискване на собственика при избора на система.

 

Плоска таванна касета на серия S на VRV 5

Максимална гъвкавост и комфорт

Изключително компактният размер и малката височина на серия S на VRV 5 означава, че системата лесно може да бъде скрита. В този случай външното тяло бе монтирано на стена от страната на къщата на незабележимо място. VRV 5 може да се комбинира с различни вътрешни тела, което го превърна в идеалния избор за този дом с двойно предназначение. Напълно плоските таванни касети осигуряват елегантно и минималистично решение в домашния офис, а в спалните таванните тела за скрит монтаж придават усещане за изчистен и рационален дизайн.

С включването на уникалната технология Shîrudo на Daikin, системата VRV 5 подчертава предимствата на VRV технологията за приложения при помещения с по-малки размери. Фабрично интегрирани мерки позволяват включване на помещенията с площ до 10 м2 без да се налага персонализиране на място или допълнително оборудване, като същевременно отговарят и на най-новия стандарт за термопомпите IEC60335-2-40: Ред. 6 В стаи с площ от 28,6 m2 или повече могат да се използват други системи VRF с R-32.

Серия S на VRV 5 осигурява целогодишен комфорт за собствениците на жилища, а иновативната технология като технологията за променлива температура на хладилния агент гарантира постоянни температури без въздушни течения.

Иновативната асиметрична конструкция на вентилатора с допълнителни нискошумови режими, включена в серия S на
VRV 5 гарантира безшумна работа при нива на звука от 39 db(A), като осигурява условия за спокойна работа през деня и тишина през нощта.

 

Проектирана с мисъл за хората

Със своя компактен размер и малка височина, тялото на серия S на VRV 5 е най-лесната за транспортиране, монтаж и поддръжка система мини VRV . Ергономично проектираните дръжки за пренасяне и лекият корпус спомагат за повдигането и разполагането на уреда на място, а ясният седемсегментен дисплей ускорява и опростява конфигурацията. Гарантирана е водещо в бранша сервизно обслужване - широката зона за отваряне улеснява достъпа до всички компоненти, както и достъпните сервизни портове.

Интелигентните модули за управление по интернет и с гласови команди допълват системата, като позволяват на собствениците на домове да регулират системата според личните си потребности и нива на комфорт.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация