Skip to main content

Хотел St Annen

Хамбург, Германия

Модернизация на устойчива климатизация допълва обновяването на хотел

Хотел St Annen, Хамбург

Разположен на тиха улица в центъра на Хамбург, хотел St Annen създава топла и приветлива атмосфера за посетители в модерна среда.

Построен през 1962 г., хотелът наскоро претърпя сериозна модернизация на тридесетте и две спални и другите хотелски помещения. Като част от програмата за обновяване, хотелът бе ремонтиран само за три и половина седмици с иновативна климатична система, която акцентира върху охлаждането на отделните помещения, функция, която вече се счита за стандартна от гостите на хотела.

Клиентът търсеше устойчиво решение за нискошумова ОВК, която предлага висока степен на комфорт и отразява кредото на хотела: “Радваме се да бъдем вашият тих пристан”.

Хотелът заложи на най-новата за Daikin серия S на VRV 5 термопомпена система с R-32. Замислена да отговаря както настоящите, така и на бъдещите потребности, серията S на VRV 5 позволява на гостите да се възползват от индивидуално регулирана климатизация, като същевременно предлага на хотела ефективно и рентабилно решение на базата на възобновяема енергия.

Хотел St Annen е един от първите хотели в Германия, оборудван с новата система VRV 5 R-32, която е с 68% по-нисък парников ефект в сравнение с пазарния стандарт. Като осигурява забележителна устойчивост с подобрена енергийна ефективност за целия жизнен цикъл на системата, R-32 изисква по-малко количество зареден хладилен агент и е лесен за рециклиране и повторно ползване.

Визуално ненатрапчив и безшумно дискретен

Хотелът St Annen се намира в гъсто населен жилищен квартал. Това означава, че изискванията за звукоизолация са особено строги. Благодарение на своя компактен размер с едва 87 cm, и нискошумовия си работен режим , трите външни тела с единичен вентилатор бяха разположени едно до друго на покрива, за да се намали тяхната видимост и смущения.

Стилна климатизация, лесна за модернизиране

Всичките тридесет и две стаи за гости, както лоби бара, залата за закуска и бара са оборудвани с тънки стенни тела. Тънките тръби за хладилен агент и ненатрапчивия тръбопровод позволиха модернизиране на вътрешните тела, без да се засяга естетиката на интериора.

bg-image

“Системата Daikin напълно отговори на нашите очаквания за модерна енергийна ефективност и безшумна технология. Освен това, системата позволи отделна климатизация за спалните на гостите.”

Маркус ван Ризен, управител на хотела

Софтуерът VRV 5 Web Xpress за проектиране на VRV 5 и технологията Shîrudo позволяват бързо и лесно конфигуриране за стаи с различни размери.

Изисквания по проекта

Климатизация
Въздушна завеса
Пречистване на въздуха
Управление
Възстановяване на топлина
Отопление
Гореща вода
Замразяване
Вентилация

Година на монтаж:

2020

Монтирани системи

  • VRV 5 серия S
  • Мулти сплит система
  • Стенен контролер Madoka
  • Intelligent Touch Manager

Интуитивно управление в стаите и централното управление на енергията

Отличеният с награди елегантен стенен контролер Madoka а интуитивно сензорно управление улеснява гостите да регулират комфорта в стаята.

Температурата и въздушният поток могат да се регулират чрез дистанционно управление за осигуряване на приятна среда с равномерно разпределение на въздуха за максимален комфорт. Съвсем тихата работа позволява на гостите да спят необезпокоявано през нощта.

За персонала на хотела, модерният Intelligent Touch Manager (iTM) на Daikin осигурява възможност за централизирано управление и наблюдение, което позволява оптимизирането на разхода на енергия. Настройките на вградената защита срещу замръзване и прегряване не позволяват на стайната температура да спадне под 16°C през зимата или да се повиши над 32°C през лятото.

Устойчивото решение надеждно покрива всички площи до 10 m2 при пълно съответствие

Решението VRV 5 на Daikin е изключително гъвкаво и лесно може да се монтира в стаи за гости с размери между 10 и 27m2 благодарение на уникалната технология Shîrudo.

За да съответства на IEC60335-2-40: Ред. 6, са необходими специални изисквания за безопасност за термопомпени системи с R-32, особено за стаи с по-малка площ.

С усъвършенстваната технология Shîrudo на Daikin всичките мерки, необходими за изпълнение на продуктовия стандарт, са фабрично интегрирани като премахват необходимостта от допълнително оборудване или персонализиране.

Тези мерки включват сензори, които задействат визуална и звукова аларма и автоматично възстановяване на хладилния агент към външното тяло ако възникне теч.

Технологията Shîrudo, заедно със софтуера за проектиране Xpress правят проектирането на системата лесно като осигуряват по-бързо изпълнение с гъвкавостта за включване на различни по размер стаи.

За повече информация, посетете www.daikin.bg/vrv5

Стая в хотел St Annen

Стайните температури могат лесно да се настройват според личните предпочитания с помощта на контролера Madoka.

серия S на VRV 5

Серия S на VRV 5 предлага компактно, нискошумово решение, което означава безопасна технология и екологична устойчивост.

Intelligent Touch Manager (iTM) на Daikin

Intelligent Touch Manager (iTM) на Daikin позволява на персонала на хотела централно да управлява и наблюдава цялата система.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация