Skip to main content

Ремонт на офис

Къща “близнак” бе преобразувана в сграда с офиси. Труден ремонт, чието решение бе единствено VRV 5

Проект за обновяване, извършен от собственика на вила “близнак” в Мадрид, с който жилищния имот е преобразуван в сграда с ново предназначение за офиси.
Проектът постави някои трудни задачи пред екипа, който извършваше реконструкцията, като това повлия на окончателния избор на система за климатизация. Ограничената площ също представляваше проблем. По сходен начин, различната площ на офисите, гъвкавостта при проектиране и конфигурация на системата бяха ключови елементи при адаптиране на постройката според индивидуалните потребности на наемателите.
Предвид относително тясното пространство имаше нужда от максимално скрит монтаж, който да създаде усещане за отворена и открита площ в интериора на сградата.

Серия S на VRV 5 на Daikin предлага идеалното решение, като опростява и контролира процеса за преобразуване и подходящо преобразуване за новата роля на сградата чрез максимум точки за устойчивост, които повишават неговия зелен профил.

"С проект за обновяване като този, гъвкавостта има ключово значение за извършване на промяната в предназначението - от жилищно в търговско. Усъвършенстваната технология на серия S на VRV 5 предлагаше необходимата гъвкавост за покриване на всички функционални потребности, като в същото време осигуряваше висока енергийна ефективност в много устойчиво решение.”

Максимална креативна гъвкавост

Последното допълнение към портфолиото на мини VRV на Daikin - серията S на VRV-5, разполага с много иновативни функции, които предлагат на собственика необходимата гъвкавост за новите офиси.

Най-важното за проекта за ремонт в Мадрид бе компактния размер на външното тяло и малката му височина, както и неговия потенциал за свързване с няколко грижливо скрити вътрешни тела за създаване на "невидимо" решение както отвътре, така и отвън.

Агрегат серия S на VRV 5 в покривната централа в Мадрид

Еднофазното компактно външно тяло бе монтирано на покрива, за да се намали максимално неговата видимост, като малките габарити на серията S на VRV 5 позволяват лесно разполагане под линията на пряка видимост от съседните сгради с цел преодоляване на проблеми със съседните имоти и изпълнение на ограниченията на местното планиране.

Новите нискошумови режими и иновативната асиметрична конструкция на вентилатора намалиха шумовите емисии до минимално ниво на звуково налягане от 39db(A), което осигурява безшумна работа в офисите, като същевременно не се смущават и живеещите наблизо съседи.

Тънките вътрешни тела, скрити зад дискретни решетки и в окачени тавани, осигуряват безпроблемно изпълнение, което осигурява ефективно отопление и охлаждане според потребностите на цялата сграда. Резултатът е комфортна работна среда, в която системата се вписва напълно в естетиката на сградата.

Уникалната за Daikin вградена технология Shîrudo позволи на монтажниците да се съобразят с различните размери на стаите и работи добре в по-малки помещения с площ от едва 10 m2. Това става възможно благодарение на фабрично интегрираните мерки, които позволяват съответствие с най-новия стандарт за термопомпи IEC60335-2-40: Ред. 6 В стаи с площ от 28,6 m2 или повече могат да се използват други системи VRF с R-32.

Intelligent touch manager на Daikin

Удобство и комфорт

Серия S на системата VRV 5 на Daikin споделя новаторската VRV технология, обща за цялото семейство VRV като технологията за променлива температура на хладилния агент, която предотвратява течения и осигурява оптимален целогодишен комфорт.

Новите офиси ще се възползват от интелигентни модули с централно управление чрез Intelligent Touch Manager на Daikin, с който може да се работи бързо и лесно от компютър или сензорен екран.

Елегантният жичен контролер Madoka позволява регулиране на настройките за комфорт на всяка отделна стая споерд индивидуалните предпочитания.

Проектирана с мисъл за монтажниците

Новата система VRV 5 е специално проектирана за бърз монтаж и конфигуриране. Ергономичните дръжки, както и компактният размер и лекия корпус улесняват транспортирането и разполагането на място, а седемсегментният цифров дисплей и охлажданата с хладилен агент печатна платка с вграден селектор за студено/топло опростява конфигурацията.

Новата система включва хладилен агент R-32 с нисък GWP - този GWP едва една трета в сравнение с този на неговите предшественици и изисква по-малко количество зареден хладилен агент, което прави системата лесна за поддръжка. Освен това, гамата от нови технологии, разработени за серия S на VRV 5, включително уникален 3-редов топлообменник, допринасят за висока сезонна ефективност през целия жизнен цикъл на системата и намаляват необходимостта от ежегодни проверки за течове.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация