Skip to main content

Решения с въздухообработващи климатични камери на Daikin за интересен ОВиК проект

Lanheses, Португалия

Наскоро Daikin представи свои решения с въздухообработващи климатични камери за интересен ОВиК проект, който се изпълняваше в Lanheses, Португалия.

Проектът включваше 2 едрогабаритни въздухообработващи климатични камери, осигуряващи въздушен поток с дебит над 110 000 m³/h, за да се гарантира, че производствената база на американски многонационален автомобилен доставчик за голяма международна компания в автомобилния сектор винаги ще разполага с необходимия комфорт и въздухообмен.

За този проект клиентът замени монтираните остарели въздухообработващи климатични камери и реши да заложи на Daikin, тъй като той от миналото имаше много положителни впечатления от японската марка.

 

Монтирани продукти

3x професионална въздухообработваща климатична камера D-AHU с интегрирано цифрово управление

  • Общ въздушен поток: 113 000 m3/h

 

Повече за продуктите

За този проект бяха монтирани 3 много големи въздухообработващи климатични камери. Две от тях осигуряват въздушен поток от 50 000 m3/h всяка (подаване и връщане), докато третата осигурява въздушен поток от 13 000 m3/h (подаване и връщане).

В предложените решения бе включено и новото цифрово управление на Daikin, а също така имаше и допълнително персонализирано решение: малък възвратен топлообменник само за чист въздух (механичен байпас към топлообменника) и смесителна камера.

Монтираните въздухообработващи климатични камери са част от професионалната серия на Daikin, известна с възможностите си за предоставяне на специализирани решения, позволяващи над 1 000 възможни комбинации. Серията се отличава с предлагането на много гъвкави и персонализирани решения с въздухообработващи климатични камери, подходящи за много различни приложения, а гъвкавостта е точно това, което бе необходимо за този проект.

Професионалната серия разреши приспособяване на решението с въздухообработващи климатични камери според потребностите на клиента, благодарение на голямото разнообразие от опции и модулния характер на самата серия.

“Новото решение за цифрово управление на Daikin прави окабеляването по-лесно и по-бързо от традиционното решение, благодарение на платформа, която опростява връзката между различните секции и устройства на професионалната въздухообработваща климатична камера на Daikin.”

Новата платформа за цифрово управление

Въздухообработващите климатични камери от професионалната серия на Daikin, предвидени за този проект, се възползваха и от новата платформа за цифрово управление на Daikin, за да отговорят на потребностите на този специфичен проект.

Новото решение за управление използва цифров блок за управление, който е интегриран във всяка секция с въздухообработваща климатична камера, за да свърже всички сензори и изпълнителни механизми, а след това се свързва с DDC контролера, монтиран във въздухообработващата климатична камера.

Всичко това прави решението на Daikin уникално на пазара.

Новото решение за цифрово управление на Daikin прави окабеляването по-лесно и по-бързо от традиционното решение, благодарение на платформа, която опростява връзката между различните секции и устройства на професионалната въздухообработваща климатична камера на Daikin.

Това е много важно, тъй като професионалната серия е съставена от модули, които обикновено трябва да се свържат и сглобят на обекта, като се има предвид габаритите, които могат да достигнат камерите.

И докато стандартните решения за управление все пак помагат за свързване на различните модули и устройства в дадена климатична камера, те имаха ограничения по отношение на входовете и изходите, а след това и по отношение на броя на модулите и устройствата, които могат да се свържат.

Новата платформа за цифрово управление на въздухообработващи климатични камери преодолява тези ограничения благодарение на цифровия блок, който предлага до 310 входа и изхода, като разширява безкрайно възможностите, предлагани от професионалната серия.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕШЕНИЯТА ЗА ВЕНТИЛАЦИЯ НА DAIKIN:

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация