Skip to main content

Център за обучение на Daikin

С ангажимент за намаляване на въздействие на своите решения за климатизация и за постигане на неутралност по отношение на СО2 до 2050 г., Daikin търсеше ниско енергийно и готово за бъдещето решение за ОВиК за своя нов център за обучение в Гент.

 

С площ от 175 m2, сградата се нуждаеше от технологично усъвършенствано решение, което би допълнило естетиката на оформлението, а същевременно да може да се прилага за помещения с по-малки размери. Изискването бе за интегрирано решение, което предлагаща цялостна климатизация за максимален целогодишен комфорт на посетителите, а същевременно се съобразява с ограниченията на оживено градско място по отношение на достъпа за монтаж, нивата на шум и външния вид.

Серия S на VRV 5, най-новото попълнение на фамилията мини VRV системи, бе избран заради своята забележителна енергийна ефективност и хладилен агент с нисък GWP, мощната технология VRV, представени в компактен и универсален модул.

“Най-новият агрегат от серия S на VRV 5 предлага удобството на гамата по отношение на възможностите за свързване и монтажа на сериите с R-410A, но неговите конструктивни функции го правят още по-безшумен и лесен за монтаж."

Дискретно решение

Все по-често се търси възможност за скриване на външните тела заради планирането, както и от естетична гледна точка. Малката височина на серия S на VRV 5 и компактните размери на агрегата позволяват “невидим” монтаж зад парапет, или, какъвто бе случая с учебния център на Daikin - на балкон.

Почти безшумната работа, благодарение на асиметричната конструкция на вентилатора и нискошумовите режими гарантират минимални неудобства за посетителите на центъра за обучение и офисите в съседство.

 

Лого на Shirudo

Технология Shîrudo

Едно от основните изисквания за учебния център бе гъвкавостта при включване на потребностите на различни помещения, използвани за различни цели и различните размери на помещенията. Уникална за Daikin, усъвършенстваната технология Shîrudo , разработена за серия S на VRV 5, позволява присъединяване към инсталацията на малка заседателна зала, без да е необходимо допълнително оборудване или персонализиране на място, като същевременно се спазват конкретните изисквания за термопомпи на IEC60335-2-40:Ред.6.

С цел съответствие, серия S на VRV 5 разполага с фабрично интегрирани мерки за работа с хладилни агенти, както и за приложения в помещения с площ до 10m² без необходимост от никакви конструктивни ограничения на всеки етап от избора.

Други системи, които не включват тази технология, могат да работят безопасно само в помещенията с минимална площ от 28,6 m2 или повече. Научете повече на https://www.daikin.eu/shirudo-technology.

Видеоклип със снимка на екран от youtube

Лесен монтаж и обслужване

Проектирана с мисъл за монтажниците, леката и компактна серия S на VRV 5 е лесна за транспортиране до обекта и разполагане без необходимост от повдигане с кран или подемно устройство, което води до по-малко разходи за проекта. Две ергономични дръжки подпомагат повдигането и точното разполагане на агрегата. Със своята малка височина и конструкция с единичен вентилатор, серия S на VRV 5 предлага максимална гъвкавост.

Диаметърът на тръбите, намален в сравнение с моделите с R-410A, опростява още повече монтажа, тъй като става по-гъвкав и по-лесен. Настройката е бърза и лесна, подпомагана от лесния за разчитане седем сегментен дисплей. Като част от привлекателността на външното тяло на серия S на VRV 5 за монтажниците може да се посочи и въртящия се панел за достъп, който осигурява пълен достъп до всички компоненти и сервизни портове за бъдещо обслужване и поддръжка.

Готова за бъдещето технология

Серия S на VRV5 предлага върхова ефективност с ниско вредно въздействие върху околната среда. Част от гамата Bluevolution на Daikin, системата работи с хладилен агент R32, чиито GWP е по-малко от една трета от този на неговите предшественици и изисква по-малко количество зареден хладилен агент. Серия S на VRV 5 не само покрива, но и за момента надхвърля актуализираните европейски изисквания за екологично проектиране, които влизат в сила през тази година.

Може да се комбинира с редица таванни касети, стенни и таванни тела за скрит монтаж. Това решение отговаря на всички критерии, изисквани от новия учебен център за пестящо място ненатрапчиво решение, което предлага енергийна ефективност и надежден комфорт.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация