Skip to main content

Централа на Zome с многоцелеви офиси

Изборът на VRV 5 се оказа лесен: технологично съвършена, с по-висока енергийна ефективност и екологично устойчива. Научете защо VRV 5 е предпочитаният избор от клиенти и монтажници!

Като мрежа на международна агенция за имоти със засилено присъствие в Португалия и Испания, Zome предлага уникална концепция чрез своите центрове за недвижими имоти. Тези центрове представляват модерни и раздвижени помещения, където работят професионални консултанти и опитни поддържащи екипи, за да предлагат персонализиран опит на своите клиенти.

От дълги години, Zome е клиент на компанията Frivenco, специализирана във вентилация и климатизация. Усъвършенстваните технологии на Daikin, репутацията на марката и качеството на продуктите утвърдиха Daikin като надежден партньор - както за Zome, така и за Frivenco, който се стреми да предоставя на клиентите си водещи решения за климатизация.

За центъра в Paço de Arcosin в столицата Лисабон, гъвкавостта бе основно изискване при избора на климатична система. Концепцията на центъра изискваше модерни и раздвижени пространства с многофункционални стаи и оформление, което включва различни по размери помещенията с различни цели и предназначения. Намирането на решение, което предлагаше максимална устойчивост, също бе от съществено значение в съответствие фирмените ценности на компанията, включващи мисъл за бъдещето и прилагане на усъвършенствани технологии.

В централата на ZOME в Лисабон

Офисите от центъра в Лисабон включват голямо помещение за съвместна работа, в което могат да работят консултантите, посещаващи мрежата на Zome, стая за обучение и офиси за екипите. Освен приемна, има и още няколко зони с общо предназначение, включващи стая за почивка, където хората могат да си почиват и да се хранят и детски кът за развлечения.

Като част от портфолиото Bluevolution на Daikin за продукти, използващи R-32, най-новата серия S на VRV 5 бе препоръчана от Frivenco и безрезервно подкрепена от Zome като технически превъзходен вариант, който изпълнява изискванията за гъвкавост, използване на пространството и устойчивост.

"Системата VRV 5 се оказа естествения избор за Zome: с технологичното си превъзходство, системата осигурява по-висока енергийна ефективност, като същевременно предлага екологична стабилност, която допринася за по-добър климат за нашата планета".

Централата на Zome от въздуха

Гъвкава конфигурация и монтаж

Едно от ограниченията за монтаж бе разположението на Zome в градския център, което означаваше, че външните тела не могат да надвишават определена височина. С единичен вентилатор и компактен корпус, достигащ на височина едва 95 cm, телата станата невидими след монтаж зад еднометров перваз директно над климатизираното помещение.

В сравнение с предишните агрегати с R410A, Frivenco установи, че телата на серия S на VRV 5 могат да се монтират по-бързо и по-лесно. Вградените дръжки за повдигане позволяват транспортиране и разполагане само от двама души без нужда от допълнително подемно оборудване.

Едно от основните предимства на серия S на VRV 5 за Frivenco бе нейният уникален уеб базиран инструмент за бързо VRV проектиране, който предлага на консултантите и монтажниците удобен и бърз подход за проектиране и монтаж на системи на всеки етап от проекта и покриване на всички приложения.

Софтуерът за VRV проектиране гарантира, че избраното оборудване е съвместимо с продуктовите стандарти за безопасност за термопомпи съгласно IEC60335-2-40: Ред. 6 Усъвършенстваната технология Shîrudo, уникална за Daikin подчертава мощта на VRV за помещения с площ от едва 10 m2, важно съображение за Zome с неговите малки заседателни зали. Фабрично интегрираните мерки, включени в серия S на VRV 5 осигуряват допълнителна гъвкавост, като позволяват R-32 да се използва в по-малки помещения без необходимост от допълнителни изменения или добавяне на оборудване на място. В стаи с площ от 28,6 m2 или повече могат да се използват други системи VRF с R-32.

VRV агрегатите на Daikin са съвместими с редица възможности за вътрешни тела. Централата в Лисабон се обслужва от три външни тела на серия S на VRV 5 с капацитет от 4,5 и 6 к.с. Отвътре, 4 напълно плоски касети и четири скрити таванни тела осигуряват ненатрапчива комбинация, която се вписва в интериора на офисите, за да запази усещането за отворен и модерен дизайн.

Намаляване на енергийните разходи с intelligent Touch Manager на Daikin

Намаляване на енергийните разходи

R-32 оказва по-малко вредно въздействие върху околната среда по отношение на емисиите на CO2, като същевременно предлага и по-висока енергийна ефективност и икономичност в сравнение с еквивалентни решения, използващи R410A. Като изисква по-малко количество зареден хладилен агент, R-32 се обработва и рециклира по-лесно. Усъвършенстваната серия S на VRV 5 включва и нови компоненти, проектирани за да предложат още по-големи икономии под формата на реална сезонна енергийна ефективност като включват нов суинг компресор и компактен 3-редов топлообменник.

Интелигентното управление подобрява възможностите за енергиен контрол за запазване на ниско ниво на текущите разходи и енергопотреблението. Intelligent Touch Manager на Daikin позволява централизирано управление на всички тела чрез таблет със сензорен екран, а усъвършенстваните стенни фирмени контролери Madoka предлагат елегантно решение с незабавен контрол за регулиране на климатичните условия във всяка стая според различните потребности и предназначения.

Като осигурява целогодишен невидим контрол, серия S на VRV 5 предлага устойчиво решение за климатизация, което гарантира комфортна среда през цялата година.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация