Skip to main content

Уникална технология за самопочистване

Точно както прахосмукачките, климатичните системи използват филтри за почистване на преминаващия през тях въздух. Колкото повече частици се събират във филтъра, толкова по-слаба ще бъде ефективността на вашата климатична система. Прахът, натрупан по време на ежедневното й използване, също се влоши външния вид на таваните и решетките, където са събира замърсяването.

Служителка в магазин, изпразваща контейнер за прах на филтъра на климатик с маркуч на прахосмукачка в магазин

Запушени филтри в резултат на натрупване на прах означават, че системата трябва да работи с по-голямо натоварване, което предизвиква:

  • Постепенна загуба на ефективност на системата във времето
  • Намален въздушен поток и топлообменна повърхност, т.е. намален капацитет
  • Дискомфорт за обитателите на сградата, тъй като във въздуха се разсейва по-малко топлина
  • Засяга се и надеждността на системата, а по този начин са необходими и повече посещения за поддръжка на място

Нашата касета с кръгъл поток и таванните тела за скрит монтаж имат допълнителни самопочистващи се филтри. Те са проектирани на осигурят повишена надеждност и пестене на енергия до 20% в сравнение с филтрите с ръчно почистване, осигуряват повече комфорт и по-добро качество на въздуха за обитателите и наемателите на сградите.

Самопочистващ комплект за таванни тела за скрит монтаж

Самопочистващият въздуховод на Daikin може да се монтира към климатични тела тип “сплит” и VRV, за да събира натрупания прах в специален контейнер, който може лесно да се изпразва с помощта на обикновена прахосмукачка.

Той е проектиран специално за хотели, офиси, ресторанти, магазини и жилищни приложения.

Илюстрация на въздушен поток за таванно тяло за скрит монтаж на Daikin със самопочистващ комплект
bg-image
Илюстрация на комплект със самопочистващ се филтър за таванно климатично тяло със скрит монтаж

Как работи?

Свързан към тънко таванно тяло за скрит канален монтаж, самопочистващият се филтър включва подвижна четка, която уславя и събира праха във вградения контейнер по време на предварително програмирания цикъл за почистване.

След като контейнерът за прах се запълни почти до край, можете бързо и лесно да го изпразните като го свържете с маркуч на прахосмукачка, като спестявате разходи за поддръжка и не притеснявате гостите или обитателите.

Вградена гъвкавост

Проектиран за максимална гъвкавост, за да отговаря на нуждите на различни приложения, комплектът със самопочистващ се филтър включва свързващ маркуч с дължина 1,7 m, позволяващ гъвкаво разполагане на смукателния порт в тавана, в шкафове или други скрити места с цел дискретен монтаж.

 

Самопочистващи се панели за касети

bg-image

Проектиран за комфорт

Нашата касета с кръгъл поток е снабдена със специален самопочистващ се филтърен панел, който осигурява непрекъсната работа и увеличава ефективността с до 50% при сравнение със стандартните касети.

Самопочистващ се панели за касети с кръгъл поток на Daikin

Как работи?

Прахът, събран по време на ежедневното автоматично почистване се съхранява в кутия, която може да побере до прах, събиран в продължение на 12 месеца.

Забравете за стълбите и техника, извършващ почистването. Всичко, което е необходимо, за да отстраните праха от контейнера, е да го прикачите към вашата обикновена прахосмукачка.

 

Най-богатият избор на панели

Самопочистващите се панели на Daikin се предлагат в бяло и черно.

  • Уникална самопочистваща се касета с широки клапи и допълнителни интелигентни сензори
  • Панел с по-фина мрежа за зони, изложени на прах (като магазини за дрехи и книжарници)

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация