Skip to main content

5 причини да инсталирате въздухопречиствател в спалнята на вашето дете

Здравословният и чист въздух в спалнята на вашето дете е наистина важен за белите му дробове.

Децата са най-голямата радост в семейството. Здравето и благосъстоянието им са основен приоритет на родителите, които често се грижат дори за най-малките детайли от ежедневието на своите деца. Често сме склонни да се фокусираме върху престижно образование, изграждане на спортни навици, здравословна диета, когато мислим за най-добрите начини да се грижим за здравето на детето. Въпреки че това са наистина важни фактори, има още един елемент, за който родителите могат да се погрижат, за да подобрят значително здравословния начин на живот на децата си - чистият въздух. 

Добре известен e фактът, че въздухът в помещенията може да бъде до 5 пъти по-замърсен от външния въздух. Безспорно е, че дишането на пречистен въздух има много предимства за нашето добро здраве, но има още по-голямо влияние върху живота на подрастващите. Ето няколко причини, поради които трябва сериозно да обмислите инсталирането на устройство за пречистване на въздуха, като модерните решения на Daikin, в спалнята на децата си.

1) Предотвратяване на заболявания

Замърсеният въздух може да окаже голямо въздействие върху малките деца и може да предизвика редица здравословни проблеми като алергии, детска астма или по-висок риск от рак и сърдечно-съдови заболявания. Малко чист въздух може значително да намали този риск.

2)  Здравословен въздух – днес и утре

Здравословният и чист въздух в спалнята на вашето дете е наистина важен за белите му дробове. Добре известно е, че децата дишат повече въздух на килограм телесно тегло, отколкото възрастните. Всъщност, докато белите им дробове все още се развиват, те правят по-дълбоки вдишвания, което ги прави изключително чувствителни към качеството на въздуха в помещенията. Проучванията показват, че поради тази чувствителност непречистеният въздух може да забави развитието на белите дробове и мозъка на детето. За съжаление статистиката на Световната здравна организация показва, че над 90% от децата под 15 години по света дишат замърсен въздух. Това са почти 2 милиарда деца от около 25% от световното население. Помогнете на децата си да получат въздуха, който заслужават, с въздухопречиствател.

3) Химикали и токсини във въздуха

Освен потенциалния прах, цветен прашец и бактерии, които можем да открием в замърсения въздух в помещенията, има химикали, които могат да се намерят в детската стая. Помислете само за ежедневните дейности. Децата обичат да тичат, да се търкалят по земята, да играят с любимите си домашни любимци, да се втурват директно от калната площадка до екшън фигурите и книгите на леглото си... Децата имат значително по-активен начин на живот, който често може да доведе до замърсена среда. Прекрасен начин да се погрижите за тази ситуация е да осигурите пречиствател на въздуха за спалнята им като модерните продукти на Daikin. Знаете ли, че уникалните пречистватели на въздуха на компанията като модела MCK55W имат ексклузивната функция Flash Streamer, която без усилия разгражда алергените във въздуха, включително вируси и бактерии?

4) Правилен нощен сън

Всички знаем колко свежи се чувстваме след добър нощен сън. Нашите деца имат още по-голяма нужда от почивката си през нощта. Изискват около 11 до 13 часа сън в зависимост от възрастта им. Това е начинът, по който техните организми растат, поддържат здравословно телесно тегло, борят се с вирусите и зареждат своите умения за обучение и продуктивност.

Сега си спомнете последния път, когато сте спали някъде в планината. Чистият и свеж въздух там може да осигури значително по-ефективна дълбочина на съня и всяка сутрин може да се чувствате леки и отпочинали. С уникалните въздухопречистватели на Daikin е възможно да осигурите същия планински чист въздух за спалните на вашите деца дори в апартамент в центъра на най-натоварения метрополис. И не трябва да се притесняваме, че въздухопречистватели могат да бъдат твърде шумни за съня на нашите деца, тъй като Daikin предлага уникална технология, която функционира на ниво шепот от 19 db!

5) Добър модел за подражание

В днешния свят глобалните екологични проблеми стават все по-сериозни. Започваме да разбираме колко отговорни сме за глобалното замърсяване на въздуха и започваме да правим малки, но значителни стъпки към подобряване на качеството на съществените за живота ни фактори. Чудесен начин да допринесете още повече за това подобрение е като научите децата си да опазват нашата природа. 

Говорете с тях за замърсяването на въздуха, обсъдете как малките решения, взети от всеки един от нас всеки ден, могат да осигурят по-добро бъдеще за всички. Създайте навици и помогнете на децата си да се научат как да се грижат за тялото си, здравето си, храната, която ядат, и въздуха, който дишат. Покажете им значението на добрия, чист въздух, докато са млади и можете да бъдете сигурни, че те ще продължат да се грижат за него, когато остареят. Всички знаем колко силни са принципите, основани в ранните години от живота ни. Не забравяйте, че уникалните въздухопречистватели на Daikin предлагат различни лесно достъпни функции, което прави работата им лесна и интуитивна за всички.

 

За щастие можем да сме сигурни, че въздухът в детската стая може да бъде чист и здравословен. Това е възможно с модерните въздухопречистватели на Daikin. Те са ефективни, лесни за работа, безшумни и с красив дизайн. Освен това филтрите на уникалните пречистватели на въздуха на Daikin трябва да се сменят само веднъж на всеки 10 години, което ги прави идеални спътници за ранните години на вашите деца. Daikin осигурява без усилия чистия, здравословен и свеж въздух, от който се нуждаят вашите деца!

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация