Skip to main content

Използвайте вашия климатик ефективно

5 съвета за оптимална работа

5 съвета как да се възползвате максимално от вашия климатик

Искате да се възползвате максимално от вашия климатик при най-ниското възможно потребление на електроенергия? За да започнете, ви предлагаме пет полезни съвета. Първо най-важното: започнете като изберете подходящия капацитет за климатизация на вашето помещение.

Спалня с климатик Daikin

1. Затворете прозорците и вратите

Винаги затваряйте прозорците и вратите, когато използвате климатик, за да поддържате стабилна температура в помещението. Така например, проверете дали вратата на банята е затворена, когато някой се къпе, за да избегнете проникване на топлия влажен въздух в стаята с климатика.

2. Поддържайте зададената температура стабилна

Някои хора включват климатика на най-силния му режим на охлаждане, за да постигнат незабавни резултати. Обаче това много рядко се оказва най-ефективният начин за използване на уреда. Вместо това, настройте уреда на стабилна температура - например 21°C. Това ще гарантира постоянна и удобна среда у дома, като същевременно позволи на климатика да поддържа постоянна температура, без да се налага да да работи на максимум.

3. Изпреварете жегата

Включете климатика преди да настъпи жегата. По този начин няма да се наложи уреда да работи на пълна мощност - така ще спестите много енергия в дългосрочен план. Като алтернатива можете да използвате таймер за включване на уреда точно преди вашето пристигане: идеалният начин да си осигурите съвършената температура, когато се върнете у дома.

4. Почистете филтрите

За да може климатикът да работи комфортно и ефективно е важно поне веднъж годишно да се извърши почистване и поддръжка на филтрите. По този начин вие ще запазите ефективността на уреда на най-високото й ниво.


5. Погрижете се за външното тяло

Външното тяло представлява “сърцето” на климатичната система и затова то не трябва да се забравя. Уверете се, че отворите за постъпващия и изходящия въздух не са запушени от препятствия или листа. Направете преглед на вашия уред преди началото на летния и зимния сезон, за да гарантирате неговото оптимално функциониране.

Свързани статии

 • 5 причини да инсталирате въздухопречиствател в спалнята на вашето дете

  Здравословният и чист въздух в спалнята на вашето дете е наистина важен за белите му дробове.
 • Чист въздух за вашия здравословен начин на живот

  Живеем във време, в което все повече и повече се загрижваме за околната среда, в която живеем. Разглеждаме много по-задълбочено ежедневните си дейности и нещата, които понякога възприемаме като даденост.
 • 5 неща, които трябва да имате предвид, когато купувате климатик

  Купете най-подходящия за вас климатик. 5 съвета за добра инвестиция.
 • Свеж, чист, здравословен въздух без полени с Daikin

  Научете как можете да защитите вашето семейство от полените и се насладете на по-чист, по-здравословен и по свеж въздух с въздухопречиствателите на Daikin.
 • Доброто физическо състояние е глътка чист въздух

  Представяме нова формулировка за доброто физическо състояние на вашите помещения за по-съзнателно усещане на въздуха около вас. Качеството на въздуха в помещенията е нова гледна точка, когато става дума за качеството на дишане.
 • Как да намерите най-подходящия за вас климатик

  Различните хора и различните условия могат да изискват съвсем различни решения за климатизация. Трябва да се имат предвид редица ключови фактори, когато избирате перфектния уред за вашата стая, за да си осигурите идеален климат през цялата година.
 • Как въздухопречиствателите помагат за борбата с полените и алергените във вашия дом

  Съвременните домове имат много по-добра изолация. Това е хубаво, но означава също, че щом замърсителите на въздуха проникнат стаята, доста по-трудно излизат. Нашите въздухопречистватели са идеалното решение за намаляване на негативния ефект на замърсителите на въздуха върху вашето здраве.
 • Страдате ли от сенна хрема? Подгответе се предварително.

  Вие сте един от онези нещастните хора, които страдат от сенна хрема? Сезонът на полените несъмнено е истински кошмар за вас... За ваше щастие е лесно да намерите убежище у дома, особено ако използвате интелигентна вентилация. Прегледайте нашите съвети.
 • Вентилиране, проветряване, пречистване. Каква е разликата?

  Вентилиране, проветряване или пречистване на въздуха. Каква е разликата? И как можете да осигурите свеж въздух у дома? Позволете на Daikin да ви обясни!

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация