Skip to main content

Купете най-подходящия за вас климатик

5 съвета за добра инвестиция

5 неща, които трябва да имате предвид, когато купувате климатик

Когато инвестирате в климатична система, закупуването на климатик от правилния тип, модел и капацитет е особено важно. Климатиците имат важно значение за вашия комфорт и здраве у дома. Тези съвети ще ви помогнат да изберете правилния климатик за вашето помещение и потребности, за да можете да се възползвате максимално от вашата инвестиция.

1. Целогодишна енергийна ефективност

Всички уреди на Daikin охлаждат домовете с оценка на енергийната ефективност, достигаща до А+++, най-високата на пазара, като запазват ниски вашите сметки за електроенергия. С нашите решения целогодишно ще се наслаждавате на съвършен климат у дома по енергийно ефективен начин.

2. Правилният капацитет

Когато избирате климатична система е важно да се определи необходимия капацитет на охлаждане. Система с твърде малък капацитет може да предложи разочароващи резултати, докато система, която е свръхоразмерена, ще има много по-мощен въздушен поток, отколкото е необходимо, което ще доведе до нарушен комфорт. Разбирането за идеалният капацитет е въпрос на баланс, но нашите монтажници от Daikin могат да ви окажат помощ при тази задача.

3. Вписване в интериора

Всеки дом е уникален. Със своите стилни климатични уред и богата гама от модели, Daikin предлага комфортни и енергийно ефективни решения за всяка стая.

 • Нашите стенни тела (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) се вписват идеално във всеки интериор, предлагат голям комфорт и някои от тях дори бяха отличени с най-престижните награди за дизайн в света.

 • Нашите подови тела (като Perfera) се поместват безпроблемно под перваз на прозорец или в стая с ограничена височина.

А ако искате вашето вътрешно тяло да остане напълно скрито от погледа, можете да изберете таванно тяло за скрит монтаж. Този модел се интегрира в окачени тавани или стени от гипсокартон, така че да се виждат само решетките за изходящ въздух.

4. Погрижете се за външното тяло

При монтаж на климатик с външно тяло, много хора обръщат внимание само на вътрешното тяло, тъй като то е най-видимо в помещението. Но разположението на външното тяло може да има дори още по-голямо значение, тъй като може да окаже голямо влияние върху функционирането на цялалта система. Външното тяло представлява “сърцето” на климатичната система и затова то не трябва да се забравя. Уверете се, че отворите за постъпващия и изходящия въздух не са запушени от препятствия или листа. Направете преглед на вашия уред преди началото на летния и зимния сезон, за да гарантирате неговото оптимално функциониране.

5. Поръчайте вашия уред навреме

Не чакайте първия горещ ден, за да поръчате вашата климатична система. На първо място, няма да сте единствените, който искат тя да се монтира бързо и работният график на оторизираните монтажници ще бъде запълнен. На второ място обикновено е необходимо известно време, преди избраният от вас климатик да ви бъде доставен. Периодът между поръчката и реалният монтаж може да отнеме няколко седмици.

За да добиете представа, монтажът на самия климатик обикновено е един работен ден за една стая. Точното време за монтаж зависи от точните условия на монтажа.

bg-image

Поръчайте вашия уред навреме и имайте предвид тези съвети.

Имате още въпроси?

Свързани статии

 • 5 причини да инсталирате въздухопречиствател в спалнята на вашето дете

  Здравословният и чист въздух в спалнята на вашето дете е наистина важен за белите му дробове.
 • Чист въздух за вашия здравословен начин на живот

  Живеем във време, в което все повече и повече се загрижваме за околната среда, в която живеем. Разглеждаме много по-задълбочено ежедневните си дейности и нещата, които понякога възприемаме като даденост.
 • 5 съвета как да се възползвате максимално от вашия климатик

  Искате да се възползвате максимално от вашия климатик при най-ниското възможно потребление на електроенергия? За да започнете, ви предлагаме пет полезни съвета.
 • Свеж, чист, здравословен въздух без полени с Daikin

  Научете как можете да защитите вашето семейство от полените и се насладете на по-чист, по-здравословен и по свеж въздух с въздухопречиствателите на Daikin.
 • Доброто физическо състояние е глътка чист въздух

  Представяме нова формулировка за доброто физическо състояние на вашите помещения за по-съзнателно усещане на въздуха около вас. Качеството на въздуха в помещенията е нова гледна точка, когато става дума за качеството на дишане.
 • Как да намерите най-подходящия за вас климатик

  Различните хора и различните условия могат да изискват съвсем различни решения за климатизация. Трябва да се имат предвид редица ключови фактори, когато избирате перфектния уред за вашата стая, за да си осигурите идеален климат през цялата година.
 • Как въздухопречиствателите помагат за борбата с полените и алергените във вашия дом

  Съвременните домове имат много по-добра изолация. Това е хубаво, но означава също, че щом замърсителите на въздуха проникнат стаята, доста по-трудно излизат. Нашите въздухопречистватели са идеалното решение за намаляване на негативния ефект на замърсителите на въздуха върху вашето здраве.
 • Вентилиране, проветряване, пречистване. Каква е разликата?

  Вентилиране, проветряване или пречистване на въздуха. Каква е разликата? И как можете да осигурите свеж въздух у дома? Позволете на Daikin да ви обясни!
 • Страдате ли от сенна хрема? Подгответе се предварително.

  Вие сте един от онези нещастните хора, които страдат от сенна хрема? Сезонът на полените несъмнено е истински кошмар за вас... За ваше щастие е лесно да намерите убежище у дома, особено ако използвате интелигентна вентилация. Прегледайте нашите съвети.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация