Skip to main content

Инвестиция във вашия комфорт: Какво трябва да имате предвид при избора на климатик

Домакинствата разчитат на технологиите, които помагат да се регулират температурите в дома и да се поддържа комфорт през цялата година.

Инвестирането в климатично устройство за вашия дом не е дребно решение, така че си струва да проведете задълбочено проучване, използвайки различни източници, за да сте сигурни, че избирате най -добрия климатик за сегашните ви потребности, като имате предвид и потенциалните си бъдещи нужди.

Избор на система за гъвкавост и дълголетие

Изборът от наличните системи се свежда до голяма степен до възможностите за инсталиране по отношение на вида на жилището (апартамент или къща), оформлението и наличното пространство. Преди да се заемете с избора на конкретен модел, първото ви решение трябва да бъде дали да инвестирате в сплит или мулти-сплит система.

Най-ефективният и рентабилен начин да отоплявате и охлаждате целия си дом е с мулти-сплит система. Мулти-сплит системата се различава от сплит система по това, че свързва множество вътрешни тела към едно външно тяло. До пет вътрешни тела могат да бъдат свързани към едно външно тяло, включително стенни и подови тела, скрити таванни модули и дори хибридна термопомпа, като спестяват място навън и предлагат контрол на температурата на отделните помещения. Въпреки, че в момента имате нужда само от един климатик, това може да се промени в бъдеще. Ако предвиждате вашите потребности да се променят в бъдеще, най-добре е да планирате предварително сега и да изберете по-универсалната опция мулти-сплит, така че лесно да можете да свържете още един климатик когато това е необходимо.

В допълнение, с мулти-сплит външните тела могат да бъдат монтирани почти навсякъде, включително под прозорци или на балкони за дискретен външен вид (в зависимост от вашата сграда или местните регулации). Освен това, благодарение на почти безшумната му работа, външното тяло свежда до минимум смущенията в домакинствата и на съседите.

Избор на необходимия капацитет

Изборът на правилния размер или капацитет на системата за вашите нужди е изключително важен. Това ще зависи от няколко фактора, включително мястото, където живеете, размера на стаята, ориентацията на стаята, броя на прозорците/вратите в стаята. Препоръчително е да се консултирате с вашия доставчик или монтажник, за да сте сигурни, че сте избрали климатика с подходящ размер, за да намалите експлоатационните разходи и да се уверите, че избраният от вас климатик отговаря на вашите температурни нужди.

Устройствата с по-голям капацитет ще регулират температурите по-бързо, но ще акумулират по-висок разход от по-малката си версия. Освен че консумира повече енергия (което води до по-високи сметки), инсталирането на твърде мощен климатик може също да доведе прекомерна влажност в помещението.

Честото превключване между циклите, за да се постигне подходяща температура, може да доведе до износване на климатика, съкращавайки живота му.

А ако капацитетът на устройството е твърде малък, помещенията няма да се отопляват или охлаждат правилно, което води до дискомфорт.

Избор на система, която е по-добра за околната среда

Някои климатици могат да консумират големи количества електроенергия, а флуоровъглеводородите, използвани като хладилни агенти, когато се изхвърлят неправилно, могат да увредят озоновия слой и да допринесат за глобалното затопляне. Когато избирате ново климатично устройство, можете да направите своя принос за околната среда и да изберете производител, който предприема проактивен подход към въздействието на своя продукт върху околната среда чрез разработването и използването на хладилни агенти с ниско въздействие на глобалното затопляне и енергийно ефективни технологии.

Daikin се гордее с това, че е признат за производител, който поставя приоритет върху здравето на околната среда, използвайки R-32, еднокомпонентен хладилен агент от следващо поколение, който има по-ниско въздействие върху околната среда, което може да намали консумацията на електроенергия с до 10% и въздействието върху околната среда със 75%, в сравнение с устройства, които използват R-410A.

Изборът на климатик, който не само работи добре, но и изглежда добре

Климатиците са изминали дълъг път по отношение на техния външен вид и вече не е нужно да се задоволявате с устройство, което отговаря на всички ваши изисквания, освен външния му вид. Сега можете да имате както функция, така и дизайн. Отличените с награди устройства на Daikin, които се предлагат в различни видове, размери и цветове, предлагат елегантен завършек, който да съответства на различни интериорни визии и стилове.

Въпреки че всички климатици на Daikin изглеждат страхотно, не всички правят едни и също. Някои функции, като отопление и охлаждане, са често срещани в различните устройства, но могат да се различават значително по своите характеристики. Изборът на подходящ климатик означава да намерите този, който отговаря на вашите изисквания сега и изискванията, които можете да предвидите в не толкова далечното бъдеще.

Направете първите стъпки към подходящия за вас климатик.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация