Skip to main content

Може ли климатикът да ви разболее?

Само зле поддържана климатична система може да ви разболее. Добре поддържана климатична система може само да спомогне за по-здравословен климат у дома.

Влажност
Тъй като нивата на влажност се контролират, се намалява развитието на акари от прах и плесени. Климатизацията поддържа нива на влажност от 40 - 60%, което влияе благотворно върху лица с алергии.

Вентилация
В климатичната система може да има вградена вентилация. Механичната вентилация става все по-важна, поради начина на съвременно строителство. Подаването на свеж въздух ще предотврати синдрома на помещения с нездрав микроклимат.

Филтриране
Всички климатици са снабдени с филтър. В зависимост от типа на системата и потребностите на клиента филтрите се различават. Ефективността на филтъра се простира от улавяне на прах и микрочастици до улавяне на фин прах и полени, бактерии, вируси и миризми и дори микроби и дим.
Особено важно е филтрите да се сменят на определен период. Когато сменяте филтрите твърде късно, се излагате на риск препълнените филтри да започнат да разпръскват бактерии вместо да ги задържат.

Течение
Когато уредите са правилно избрани, няма да има никакво въздушно течение. Това е задача на специалистите и трябва да се изчисли от монтажник. Система с твърде нисък капацитет няма да може да постигне желаната температура. Система с твърде висок капацитет ще доведе до въздушни течения и колебаещи се температури.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация