Skip to main content

Какво представлява "легионела"?

Бактерията "легионела" е естествен обитател на водата. Температурата има голямо значение за развитието на бактерията "легионела". Температури между 40 и 50°C са особено благоприятни за бързото размножаване на бактерията.

Тъй като Daikin не използва вода в своите климатичните системи, на хората не може да бъде причинена вреда. При системите с водоохлаждащи агрегати, използвани за промишлени цели, бактерията "легионела" не може да живее поради ниската температура на водата в затворения кръг.

Принцип на чистата вода на Daikin

Всички системи на Daikin, които произвеждат битова гореща вода, са оборудвани с резервоар против “легионела” и опция за седмичен цикъл на дезинфекция, който предотвратява натрупването на бактерии в съхраняваната вода. Някои от тези водосъдържатели за гореща вода обаче са базирани на проточен принцип, което означава, че не е необходима ежеседмична топлинна дезинфекция

Ако искате да имате абсолютно усещане за чиста вода, разгледайте нашия топлоакумулатор ECH20. За разлика от обикновените нагреватели за гореща вода, топлоакумулаторът ECH20 веднага загрява водата, преминаваща през водосъдържателя. Този процес предотвратява продължително съхраняване на вода и повишава значително нивото на безопасност и качество на вашата гореща вода. Оборудван с топлоакумулатор срещу “легионела”, нашата термопомпа за битова гореща вода ECH20 ви осигурява постоянно гореща вода, чиста и здравословна.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация