Напълно плоската касета на DAIKIN спечели наградата за дизайн „Universal Design Award 2014“ за 2014г.

Logo_ud-award-2014_tcm683-330775.jpg

Брун ам Гебирге, май 2014г. Напълно плоската касета на DAIKIN спечели наградата за дизайн „Universal Design Award 2014“с уникалния си и емблематичен дизайн, потребителски комфорт и висока енергийна ефективност. Тя бе отличена от журито поради нейната способност за дискретен монтаж в окачени тавани както и с гъвкавостта на дизайна си, позволяващ да се използва във всяка търговска сграда.

Напълно плоската касета е проектирана и произведена в Европа, за европейския пазар. Нейното развитие е резултат от сътрудничество между DAIKIN Europe и известните международни продуктови дизайнери “yellow design”. Касетата е проектиранa да се впише безпроблемно в модерните интериори на търговски сгради и е първата, която пасва изцяло в стандартен европейски растерен таванен панел, позволяващ осветителни тела, високоговорители и противопожарни системи да бъдат инсталирани в съседни панели.

Ежегодната награда „Universal Design Award” е международно съревнование, където съдиите отчитат не само изключителния дизайн на продукта. Журито, състоящо се от експерти в дизайна и потребители също отчита гамата за приложения на продукта. Интуитивен и лесен ли е за използване, нивата на устойчивост и безопасност, потенциала за продаваемост, на техническите иновации зад него; плюс неговата грижа за околната среда. Тази година 118 кандидатури от 15 страни се състезаваха за награди в девет категории, с участия като звукопоглъщащи столове за скейтборд парк в Индия.

Гъвкаво решение за модерен сграден дизайн 

Четирите клапи на напълно плоската касета могат да се контролират поотделно, за по-голям контрол над въздушния поток. Така се избягват проблеми породени от интериорни промени, довели до инсталацията на касетата в близост до ъгъл или стена. Касетата е достатъчно компактна, за да бъде инсталирана в окачен таван, с отстояние до тавана до 300 мм. Неутралните цветове и възможността за вграждане, означават свобода за архитектите и ниски разходи за собствениците на сгради при ремонта им.

Висока енергийна ефективност чрез интелигентни сензори 

Наличният като опция интелигентен сензор за напълно плоската касета включва в комплекта сензор за движение и подов сензор за подобряване на ефективността и комфорта. Чрез сензорът за движение може да се намали консумацията на енергия с до 27% и да се регулира въздушният поток, за да се осигури комфорт в помещението, докато подовия сензор пренасочва въздушният поток, за да осигури по-равномерно разпределение на температурата.

Коментирайки наградата, Carl Lievens (Управляващ директор на DAIKIN Central Europe), каза: “Ние от DAIKIN сме убедени, че напълно плоската касета е перфектно съчетание на дизайн и технология, и сме щастливи от признанието на съдиите. Като част от система Sky Air или VRV, гамата напълно плоски касети предлага гъвкави и стилни решения за високоефективен контрол на климата.”

Related articles