Skip to main content

Напълно плоската касета на DAIKIN спечели наградата за дизайн „Universal Design Award 2014“ за 2014г.

Брун ам Гебирге, май 2014г. Напълно плоската касета на DAIKIN спечели наградата за дизайн „Universal Design Award 2014“с уникалния си и емблематичен дизайн, потребителски комфорт и висока енергийна ефективност. Тя бе отличена от журито поради нейната способност за дискретен монтаж в окачени тавани както и с гъвкавостта на дизайна си, позволяващ да се използва във всяка търговска сграда.

Напълно плоската касета е проектирана и произведена в Европа, за европейския пазар. Нейното развитие е резултат от сътрудничество между DAIKIN Europe и известните международни продуктови дизайнери “yellow design”. Касетата е проектиранa да се впише безпроблемно в модерните интериори на търговски сгради и е първата, която пасва изцяло в стандартен европейски растерен таванен панел, позволяващ осветителни тела, високоговорители и противопожарни системи да бъдат инсталирани в съседни панели.

Ежегодната награда „Universal Design Award” е международно съревнование, където съдиите отчитат не само изключителния дизайн на продукта. Журито, състоящо се от експерти в дизайна и потребители също отчита гамата за приложения на продукта. Интуитивен и лесен ли е за използване, нивата на устойчивост и безопасност, потенциала за продаваемост, на техническите иновации зад него; плюс неговата грижа за околната среда. Тази година 118 кандидатури от 15 страни се състезаваха за награди в девет категории, с участия като звукопоглъщащи столове за скейтборд парк в Индия.

Гъвкаво решение за модерен сграден дизайн 

Четирите клапи на напълно плоската касета могат да се контролират поотделно, за по-голям контрол над въздушния поток. Така се избягват проблеми породени от интериорни промени, довели до инсталацията на касетата в близост до ъгъл или стена. Касетата е достатъчно компактна, за да бъде инсталирана в окачен таван, с отстояние до тавана до 300 мм. Неутралните цветове и възможността за вграждане, означават свобода за архитектите и ниски разходи за собствениците на сгради при ремонта им.

Висока енергийна ефективност чрез интелигентни сензори 

Наличният като опция интелигентен сензор за напълно плоската касета включва в комплекта сензор за движение и подов сензор за подобряване на ефективността и комфорта. Чрез сензорът за движение може да се намали консумацията на енергия с до 27% и да се регулира въздушният поток, за да се осигури комфорт в помещението, докато подовия сензор пренасочва въздушният поток, за да осигури по-равномерно разпределение на температурата.

Коментирайки наградата, Carl Lievens (Управляващ директор на DAIKIN Central Europe), каза: “Ние от DAIKIN сме убедени, че напълно плоската касета е перфектно съчетание на дизайн и технология, и сме щастливи от признанието на съдиите. Като част от система Sky Air или VRV, гамата напълно плоски касети предлага гъвкави и стилни решения за високоефективен контрол на климата.”

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация