Skip to main content

DAIKIN добави гъвкавост към своята гама за отопление с новата нискотемпературна двупоточна термопомпена система DAIKIN Altherma

DAIKIN Europe пуска на пазара ново компактно решение за отопление на дома, което осигурява двойно температурно водно отопление в един обособен агрегат. Новата двупоточна термопомпена система DAIKIN Altherma реагира изключително бързо, като едновременно подава вода с правилната температура към подовото отопление и радиаторите.

Иновации в конструкцията

Това най-ново допълнение към нискотемпературната гама на DAIKIN е резултат от интензивна развойна дейност, извършена от Eвропейския център за изследвания и разработки на компанията и е насочено към осигуряване на двойна функционалност в минимално пространство. За първи път новата двупоточна термопомпена система DAIKIN Altherma позволява едновременно управление на отделни водни кръгове с цялостен хидравличен модул, интегриран фабрично в едно подово тяло.

Резултатът е подобрена гъвкавост, предназначена да отговори на потребностите на отделните домакинства. Интегрирането означава и че двупоточната термопомпена система DAIKIN Altherma е с бърз и лесен монтаж, тъй като не са необходими допълнителни компоненти, които да позволят двупоточно функциониране.

Осигуряване на оптимални температури

Обикновено, системите за подово отопление са монтирани в пода и изискват температура от 35oC. Комбинирането на този подход с радиатори на стълбите, които работят при температури на водата между 45-55oC може да се окаже предизвикателство. Двупоточният агрегат на DAIKIN едновременно подава вода при тези две нива на температурата като интегрира две високоефективни циркулационни помпи и смесителен вентил.

Двупоточната термопомпена система DAIKIN Altherma е последното от серията подобрения, разработени от DAIKIN за оптимизиране на енергийната ефективност на гамата DAIKIN Altherma в съответствие с най-новите Директиви за продукти, ползващи енергия, с новите стандарти за високоефективните циркулационни помпи, които влизат в сила от 1-ви август 2015 г. и новите стандарти за отопление на помещения и битова гореща вода, влизащи в сила на 26-ти септември 2015 г.

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация