Skip to main content

DAIKIN предприе следващата стъпка с пускането на европейския пазар на новите термопомпи тип “въздух-въздух” с R-32.

След дебюта през 2013 г. на Ururu Sarara - първата в Европа гама термопомпи “въздух-въздух” за жилищно приложение, използващи хладилен агент R-32, DAIKIN Europe обяви разширяването на гамата с предлагане на две нови серии за стенен монтаж: новата DAIKIN Emura и DAIKIN FTXM.

Като лидер на пазара, DAIKIN поставя акцент върху проектиране на решения за вътрешен комфорт, които оказват по-малко въздействие върху околната среда с ключови параметри за енергийна ефективност и избор на хладилен агент.

Отчитайки тази цел, в края на 2012 г. DAIKIN пусна в продажба първите климатици с хладилен агент R-32 в Япония, като оттогава бяха монтирани няколко милиона агрегата. Моделите с R-32 бяха представени в Австралия, Нова Зеландия, Индия, Австралия, Тайланд, Виетнам, Филипините, Малайзия и Индонезия, а от 2013 г. - и в Европа.

Какво представлява R-32?

Химическото наименование на R-32 е дифлуорметан. Неговата многогодишна употреба го наложи като компонент от сместа на хладилен агент R-410A (R-410A е комбинация от 50% R-32 и 50% R-125). DAIKIN, както и другите производители и дистрибутори от отрасъла сега признават, че използването на R-32 в неговия чист вид вместо R-410A или други видове смеси предлага редица предимства.

Защо R-32?

DAIKIN определи R-32 като най-обещаващия хладилен агент от следващо поколение за климатизация на жилищни и търговски обекти. В сравнение с широко използвания хладилен агент R-410A, потенциалът за глобално затопляне на R-32 е само една трета, като същевременно той позволява по-малък обем на хладилния агент и по-висока енергийна ефективност. Като еднокомпонентен хладилен агент, R-32 е по-лесен за рециклиране и повторна употреба - още едно екологично предимство в негова полза. С по-нисък фактор на запалимост (хладилният агент R-32 спада в категория клас 2L по ISO817), той може безопасно да се използва при повечето климатични и термопомпени приложения.

Изпреварващ законовите изисквания

Според новите европейски разпоредби за флуорирани парникови газове, въведени в началото на тази година, предлагането на пазара на нови климатици с единична сплит система с R-410A (включително и термопомпи “въздух-въздух”) ще бъде забранено от 2025 г. - от този момент ще бъдат позволени само хладилни агенти със стойност на GWP (потенциал за глобално затопляне) под 750. Моделите на DAIKIN с хладилен агент R-32 вече изпълняват това изискване - 10 години преди крайния срок!

Същите предимства за потребителя

Отличеният с награди дизайн на DAIKIN Emura сега се предлага като продукт с R-32, с класове за енергийна ефективност до A+++. Серията за стенен монтаж FTXM се предлага и с R-32 и се характеризира с ненатрапчив дизайн и нива на сезонна енергийна ефективност до A++.

И двете гами са снабдени със сензор с интелигентно око, който автоматично регулира потребление на енергия в помещения в които няма хора, лесен за употреба безжичен дистанционен контролер и седмичен таймер. Също така, потребителят има възможност да избере управление чрез приложение (налично за операционни системи Android и iOS) което осигурява пълен контрол както у дома, така и извън него.

Коя е подходящата система за вашия дом?

Посетете минисайта на Daikin Emura

 

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация