Skip to main content

DAIKIN подарява на децата от SOS детски селища прохладно лято и уютна зима

През най-горещите летни месеци DAIKIN Airconditioning Central Europe инсталираха шест климатика в къщи и апартаменти на SOS детски селища в Перник, София и Трявна.

SOS Children’s Villages International обединява 134 асоциации из цял свят. Всяка една организация SOS детски селища е посветена на прилагането на принципи, залегнали в основата на федерацията, принципи и стандарти за качество на грижа за децата, както и строги финансови и административни практики. 

SOS детски селища стъпват на родна почва през 1990 г. и от тогава се грижат за над 500 деца, лишени от родителска подкрепа или в риск да я загубят. SOS звената (детски селища, младежки домове и центрове за семейно консултиране) се намират в два региона – Велико Търново – Габрово – Трявна и София – Перник. 

Днес климатиците вече не се смятат за лукс, а за необходимост. Високите температури имат ясно изразен негативен ефект върху умствените и физическите способности. Ниските температури намаляват броя на насекомите и паразитите и намаляват потенето и съответно дехидратацията. Филтрите в климатиците DAIKIN намаляват проникването на външни алергени, като например полени, и осигуряват чист въздух. Подобрените климатични условия спомагат на децата да се съсредоточават по-лесно върху уроците и подобряват условията за сън през нощта. 

Заради това през летните горещини SOS детски селища помолиха DAIKIN за помощ. Те се нуждаеха от климатици, които да осигурят нормални температурни условия в някои от жилищата и къщите с приемни семейства. DAIKIN бяха повече от доволни да помогнат на SOS детски селища. Екипът на DAIKIN направи оглед на стаите и предложи решение, използващо новия модел климатици на DAIKIN – FTXB-C. 

 

„Главната ни цел бе да създадем семеен уют, в който децата и младежите да растат здрави и щастливи, заобиколени от любов и сигурност. Шестте SOS семейства останаха много доволни, сега след като могат да се насладят не само на свежо лято, но и на топла зима. DAIKIN, като наш дългогодишен партньор, допринесе за създаването на уют в много домове за нашите деца. Имаме техните уверения че можем да разчитаме на тях в бъдеще“ заяви г-н Пламен Стоянов, национален изпълнителен директор на SOS детски селища България.

 

 

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация