Skip to main content

Благотворителна инициатива “DAIKIN for life”

Вече за 10-ти път, DAIKIN Central Europe прави дарение на социални организации

Коледа е време за мир и размишления, като вниманието на много хора е съсредоточено върху любовта към ближните. Затова преди 10 години DAIKIN Central Europe създаде инициативата “DAIKIN for Life”. Вместо да се изразходват огромни суми за подаръци, водещия принцип е да се помогне на нуждаещите се. Компанията реши средствата, изразходвани преди за скъпи коледни картички, да се използват като инвестиция в социални организации и да се помогне там, където има най-неотложни нужди. Като част от инициативата “DAIKIN for life”, DAIKIN Central Europe използва даренията си за да подкрепя благотворителни коледни дейности за 10-ти път. 

Заедно постигаме повече

Като част от международна благотворителна инициатива, всяка година DAIKIN подпомага социални и благотворителни организации в Централна и Източна Европа. През последните 10 години, с помощта на “DAIKIN for Life”, много организации имаха възможността да получат нужната им спешна финансова подкрепа. „Ние сме щастливи, че вече сме подкрепили толкова много страхотни проекти и, година след година, имаме своя принос да помогнем на хора, които се намират в особено трудни ситуации. И не само по Коледа, а през цялата година“, обясни Alexander Dalinger – Генерален Мениджър Маркетинг и Корпоративни комуникации от DAIKIN Central Europe.

Тази година DAIKIN направи дарение на CONCORDIA Moldova

CONCORDIA MOLDOVA LOGO DAIKIN реши да подкрепи организацията CONCORDIA Moldova с щедро дарение. 

CONCORDIA Moldova предлага широка гама от възможности за подпомагане.

Процесът на деинституционализация в Молдова продължава, но около 4,500 деца и юноши от рискови социални среди все още живеят в държавни домове. Според УНИЦЕФ големите институции не представляват най-подходящите за настаняване форми, защото децата и юношите не могат да установят емоционални връзки, които са толкова важни за тях. Затова CONCORDIA Moldova настоява за семейните модели за настаняване, така че да се направи възможно най-доброто като грижа и подходяща среда за всяко дете.

Проектите на Concordia се основават на четири стълба:

1. Безопасен дом, защото, който расте в защитена среда, добива доверие и увереност.
2. Перспективи чрез образование, защото без професия, борбата срещу бедността е почти безнадеждна.
3. Консултиране и грижа, защото само последователна подкрепа гарантира успех в дългосрочен план.
4. Директна помощ и спешна помощ, защото не всяка помощ може да се планира дългосрочно.

По този начин, CONCORDIA Moldova дава възможност на децата да растат щастливо, да имат самостоятелен живот, безопасни домове и възможности за бъдещи шансове, чрез солидно образование.

На 22 ноември 2016 г., г-н Михаел Хаас, Директор Продажби на DAIKIN в Молдова, връчи на г-жа Отилиа Сирбу, Изпълнителен Директор на Concordia, чек за сумата от
2 000 евро.

http://www.concordia.or.at/    

 

“DAIKIN for life”

Ние се грижим за хората. Мислим за техните нужди. Правим смислени неща. Вместо да харчим пари да печатаме коледни картички и скъпи подаръци, изпращаме събраните пари на тези хора, които имат нужда. От 2006 г., ние подкрепяме различни благотворителни организации от десет различни страни  чрез инициативата “DAIKIN for life”, като гарантираме, че помощта се предоставя на точното място.

 

 

За повече информация за инициативата “DAIKIN for life” www.daikin-ce.com/daikinforlife

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация