Skip to main content

DAIKIN представя VRV добавка за AUTOCAD, намаляваща времето за проектиране

DAIKIN Europe, водещият в отрасъла производител на климатични тела, предлага добавка CAD за Autodesk AutoCAD 2D. VRVCAD, новият софтуер за проектиране на тръбопроводи, цели да гарантира по-бързо изготвяне на схемите, като гарантира, че новите VRV системи ще отговарят на изискванията на сградата на всеки етап от проекта, като също опростява остойностяването на проекта.

 

Подобрена ефективност и съкращаване на времето за работа по проекта

Чрез вграждането на правилата на софтуера VRV Xpress в AutoCAD, инженери, архитекти и монтажници вече могат само с едно кликване на бутон да проверят дали планираните системи отговарят на изискванията за монтаж по отношение на правилния диаметър на тръбите, типовете REFNETи изчисленията за зареждане с хладилен агент.

Възможността климатичните тела на DAIKIN да бъдат показани схематично на плана на дадена сграда означава, че процесът по проектиране на ОВК е по-опростен и по-бърз и възможността от поръчване на повече от нужното оборудване, например тръби, е силно намалена. В момента софтуерът поддържа всички често срещани VRV IV и III системи и всички тела за комбиниране като вътрешни тела, вентилационни тела, хидравлични модули за гореща вода и въздушни завеси Biddle.

Лесно използване, лесно изпълнение

Софтуерът има лесен за използване интерфейс и е проектиран с тази цел, като позволява на потребителите просто да плъзгат и пускат телата върху плана и да начертаят тръбите.

Ричард Грийн, VRV специалист в DAIKIN Великобритания, обясни: 
„Като предоставяме безплатно нашата добавка на дизайнери и проектанти, ние искаме да улесним създаването на чертежите на системата. Отнемащото време чертане на плана на системата вече може да се направи само с няколко кликвания на мишката. Допълнителен бонус е, че софтуерът автоматично изчислява общите изисквания за хладилен агент за системата и извършва проверка, за да гарантира, че хладилният агент не надвишава максимално допустимите стойности според EN378, без необходимост от допълнителни изчисления!“ 

 

За повече информация как работи софтуерът VRVCAD вижте демонстрацията 

Изтеглете безплатния софтуер тук (ако нямате достъп до нашия бизнес портал, можете да си регистрирате акаунт за секунди) 

За повече информация, моля вижте страницата на DAIKIN  за VRV CAD.

 

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация