Skip to main content

Следващо поколение комфорт с гамата на DAIKIN Bluevolution

Гамата Bluevolution на Daikin осигурява приятен климат в дома. Предложенията на компанията за жилищно охлаждане и отопление гарантират целогодишен комфорт, енергийна ефективност, надеждност и удобство за потребителя. Екологичното въздействие на всички системи е сведено до минимум чрез използването на безвредния за околната среда хладилен агент R-32. Daikin предлага широк избор от дизайн и функции на най-точната климатична система според изискванията - за една стая или за целия дом.

Независимо дали за охлаждане през лятото или за отопление през зимата, системите на Daikin за контрол на климата създават уютна обстановка в дома за цялото семейство. Благодарение на хладилният агент R-32, продуктите от гамата Bluevolution достигат нива на енергийна ефективност до А+++. Всички модели са оптимизирани за целогодишна ефективност, като под внимание са взети местните климатични условия и сезонни температурни колебания. 

Разнообразен набор от екологично съвместими и енергийно ефективни сплит системи за контролиране на климата

Портфолиото на Daikin включва продукти и решения за всяка потребност. Със сплит системите, едно вътрешно тяло е свързано с едно външно тяло. Компактните климатични системи мултисплит позволяват свързването на до 5 вътрешни тела от различни помещения към едно външно тяло, като се контролират индивидуално – чрез дистанционно управление или се управляват чрез приложение. В зависимост от капацитета им, телата могат да се поставят в отделни зони с различна  площ и различни начини на използване, за да се намалят енергийните разходи.”

През 2013 г., Daikin представя на пазара Ururu Sarara – първото вътрешно тяло в Европа, което използва хладилния агент на бъдещето R-32. С функциите за овлажняване, изсушаване, пречистване и вентилация, този климатик осигурява комфортен климат, като същевременно увеличава ефективността на отоплението и охлаждането. Следващите продукти от гамата Bluevolution включват Emura R-32, спечелила многобройни награди за дизайн, FTXM R-32 – стенното тяло за перфектно качество на въздуха, дискретното стенно тяло FTXP с елегантен преден панел и програма за изсушаване на въздуха, тяло за скрит монтаж в тавана с хладилен агент R-32 и новите мултисплит външни тела. Така Daikin предлага на потребителите цялостна гама от екологични и енергийно ефективни сплит климатични системи.

Професионалният монтаж вече е лесен

Новите тела могат да се монтират лесно от квалифицирани експерти, без да е необходимо да се заменя съществуващата тръбна инсталация. Могат да бъдат подменени дори по-стари климатични системи с хладилни агенти R22, R407c или R410a. Вътрешните тела могат да се монтират на разстояние до 50 метра от външните тела. Монтажът обикновено може да се извърши за един ден. Благодарение на компактните размери и дизайн за стенен монтаж, телата могат да се поставят дори в помещения, където пространството е силно ограничено.

Изключителен комфорт и безшумна работа

Почти безшумните продукти от гамата Bluevolution, са оборудвани с авангардни технологични функции. Например, интелигентните сензори автоматично регулират въздушния поток в зависимост от заетостта на помещението, за да се сведат загубите до минимум. Сензорите също така изключват климатик в стая, която не се използва за по-дълъг период, като по този начин спират потреблението на енергия и намаляват енергийните разходи. Нещо повече – климатиците с функция 3D въздушен поток осигуряват равномерна стайна температура за оптимизиран комфорт.

С поглед в бъдещето

Целта на Daikin е да създаде възможно най-енергийно ефективните продукти и климатични системи за максимален комфорт, които да имат минимално влияние върху околната среда, благодарение на ниските емисии на парникови газове и консумация на енергия. Изборът на хладилен агент е ключов фактор за това. Серията Bluevolution използва хладилен агент R-32, екологична алтернатива, която предлага на собствениците на жилища комфорт на достъпни цени и изключителна работа. Така продуктовото портфолио отговаря на новите изисквания на ЕС за използване на хладилни агенти в сплит климатичните системи, които ще влязат в сила
през 2025 г.

 

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация