Skip to main content

Coral първа премина финиша с „незабележимата“ климатизация на DAIKIN

Coral Betting, Хетфийлд, Великобритания

Една букмейкърска къща в Хертфордшир стана първият по рода си обект във Великобритания с „незабележима“ климатизация. i-серията на VRV на DAIKIN беше идеалното решение за отопление и охлаждане за новата сграда на Coral в пешеходния център на града Хетфийлд, на север от Лондон 

 

Офисът с площ от 78 m2 нямаше подходящо външно местоположение за конвенционален компресорно-кондензаторен агрегат. Мениджърите на Coral, които присъстваха на презентацията на DAIKIN при представянето, бързо проявиха интерес към „незабележимото“ решение на i-серията за планирания си офис в Хатфийлд. i-серията на VRV на DAIKIN предлага ефективно управление на температурата, когато стандартните външни тела не са възможни поради ограничения в пространството, архитектурни съображения или ограничения при планирането. Системата преодолява тези проблеми чрез монтаж на всички компоненти в помещението, като отвън се вижда само решетката, а дори и тя може да бъде скрита от погледа. 

i-серията на VRV разделя „външното“ тяло на две: компресор с малък размер с височина от 701 mm, за който е нужно подово пространство от само 600x554 mm, така че лесно може да бъде разположен в помещение в магазин или бек офис. Отделният топлообменник е достатъчно компактен, за да се монтира в пространството над окачен таван, а вентилационният отвор е в екстериора чрез решетка. 

Системата в Coral беше монтирана от посочения от нея изпълнител, IAC Service Group Limited, базиран в Billericay D1+ монтажник на DAIKIN, който е поддържал климатизационните системи на заложната къща в Лондон и Югоизтока през последните 15 години.  

Директорът на IAC Contracts, Винс Ман, каза: „Топлообменникът може да бъде монтиран почти навсякъде, понеже максималното му статично налягане от 150Pa позволява сравнително дълги смукателни и нагнетателни канали, но в този случай ние го монтирахме срещу решетка в задната част на помещението.“ 

Понеже това беше първият монтаж във Великобритания, DAIKIN Великобритания и заводът-производител, DAIKIN Europe, контролираха въвеждането в експлоатация на системата преди новата заложна къща да отвори врати в началото на 2016 г.  

 

i-серията на VRV от 5hp в Coral постига номинален капацитет от 14kW при отопление и охлаждане, с COP от 3,8 и EER от 3,20.  Системата може да бъде свързана към максимум десет вътрешни тела от цялата гама на VRV IV, както и въздухообработващи климатични камери и въздушни завеси Biddle. Максималната дължина на тръбите между топлообменника и компресора е 30 метра, като максималната разлика във височината между тях е десет метра. Разликата във височината между компресора и вътрешните тела може да е до 30 метра, но разликата между най-високото и най-ниското вътрешно тяло е ограничена до 15 метра. Тези размери предоставят значителна гъвкавост при монтажа. Както топлообменникът, така и компресорът работят със само 47dBa, което води до минимално ниво на шум в помещението. 

i-серията на VRV IV също улеснява по-бърз и по-рентабилен монтаж, понеже компонентите са лесни за транспортиране и работа. Системите също са еднакво лесни за сервизно обслужване, защото всички компоненти са лесно достъпни.

Към външното тяло има свързана касета с кръгъл поток, която има автоматичен цикъл на почистване, за да предотврати натрупвания от прах върху интериорния му панел. Тази касета стана първият избор на Coral за нови монтажи и проекти за обновяване на офиси, след като едногодишният пробен период в клона в Улвърхамптън показа, че използването й е с 49% по-евтино в сравнение със стандартна касета. 

Комбинацията от i-серията на VRV, касета с кръгъл поток и стенно вътрешно тяло предостави на персонала и клиентите на Coral ефективно и надеждно решение за ОВК. Това е идеално незабележимо решение, когато разполагането на външното тяло е проблем – без никакво тяло отвън, времето за одобрение на планирането също намаля, за да може офисът да бъде открит за работа по-рано. 

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация