Skip to main content

DAIKIN на търговския панаир EuroShop на дребно през 2017 г. Интегрирани хладилни, климатизационни и термопомпени решения за сектора за продажба на дребно

Когато търговският панаир EuroShop отвори врати през март в Дюселдорф, Германия, DAIKIN - световен пазарен лидер в термопомпените и климатични системи - ще представи своите персонализирани решения за сектора за търговия на дребно на щанд E22 в зала 15. Освен енергийно ефективни продукти и системи, DAIKIN предлага и услуги за подпомагане от началото до самия край на проекта. Подходът на Daikin за интегрирано планиране дава възможност на клиентите да намалят значително разходите по време на жизнения цикъл за отоплителните, вентилационните и охладителните системи.

 

Според контролно проучване за енергията, публикувано от Института за търговия на дребно EHI в Германия през 2015 г., разходите за енергия на квадратен метър от общата търговска площ възлизат на около 58 евро в хранителния сектор и около 32 евро в сектора за нехранителните стоки. Затова хладилните, климатичните и отоплителни системи са важен фактор при формиране на разходите за търговците на дребно. Усъвършенстваните,  енергийно ефективни системи, които са професионално монтирани, експлоатирани и поддържани, могат да окажат значително въздействие върху тези разходи. На своя щанд на EuroShop, DAIKIN ще покаже как водещите технологии, които се прилагат като част от концепцията за интегрирано планиране, могат да намалят потреблението на енергия и оперативните разходи, както и емисиите на CO2. Нещо повече - най-новите решения за климатизация осигуряват на търговците на дребно жизненоважно конкурентно предимство: те гарантират приятен и комфортен вътрешен климат за клиентите и са толкова важни за концепцията на успешния магазин, колкото и атрактивния интериорен дизайн.

Всеобхватно продуктово портфолио 

В наши дни стоките за потребителите пътуват от полето или фабриката до рафта на щанда като често преминават през много страни и дори континенти. На EuroShop, DAIKIN ще представи своята богата гама от технологични предложения, които - след придобиването през 2016 г. на Zanotti S.p.A., производител на промишлено и търговско хладилно оборудване - обхващат цялата верига за замразени стоки - от обработката до транспортирането и доставката до магазините на дребно. По този начин пазарният лидер DAIKIN се позиционира като доставчик на цялостни решения в две отношения: от една страна, със своята богата продуктова гама, включително системи, съобразени с всеки вид търговска верига, а от друга страна, със своя подход за интегрирани услуги.

Интегрираното подпомагане на проекти оптимизира разходите за енергия и поддръжка

DAIKIN подсилва своята всеобхватна концепция, за да отговори на индивидуалните потребности на веригите за търговия на дребно - от цялостно планиране и изчисляване на разходите до целогодишен мониторинг и поддръжка на системите. SteffenVogelbacher, ръководител на отдел “Ключови клиенти” в DAIKIN Airconditioning Germany GmbH, заяви: “DAIKIN е уникална организация, която се представлява независимо във всяка страна в Европа. Тази схема на организация ни позволява да изпълняваме проекти на място, като работим заедно като равностойни партньори в мрежа от проектанти, производители на оборудване, инженери и фирми за поддръжка. За нашите клиенти това осигурява предимството на рационализирани комуникации; те имат цялостен поглед върху целия процес и могат да идентифицират потенциала за икономии докато се създават решения, отлично приспособени към техните изисквания. Отличен пример за това как този подход на сътрудничество се изплаща, е концепцията за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), разработена за немската верига от магазини за козметични продукти DM-Drogerie Market. За този проект ние, заедно с нашите партньори, спечелихме наградата Chillventa Connecting Experts през 2016 г.”

Ефективно отопление и охлаждане

Системите VRV на Daikin за отопление и охлаждане са екологично съвместима алтернатива на конвенционалните системи, предлагани на пазара. Като позволява интегрирано управление на топлинната енергията в търговските сгради, термопомпата “въздух-въздух” извлича енергията, необходима за отопление, охлаждане, вентилация и производство на гореща вода от въздуха, който се използва като алтернативен източник на енергия. Системите VRV на Daikin използват само количеството хладилен агент, необходимо в даден момент.От там идва и наименованието VRV “променлив обем на хладилния агент”. Освен това, в различните зони на сградата могат да се зададат различни настройки за климатизация. Четвърто поколение VRV термопомпи могат да регенерират отработената топлина на сградата и я използват, за да осигурят отопление за други помещения без никакво допълнително потребление на енергия.

Решенията на Daikin за търговския сектор за продажба на дребно на хранителни продукти включват компактната система Conveni-Pack - първата система в серийно производство, която комбинира климатизация, отопление и вентилация с хладилници и фризери. Като позволява пълно регенериране без загуби на отработената топлина от хладилните агрегати на супермаркетите, системата напълно премахва потребността от система за отопление на магазина. Извлечената топлина се използва за осигуряване на отопление, което снижава потреблението на енергия на супермаркета с не по-малко от 40%.

 

Търговският панаир EuroShop ще се проведе от 5 до 9 март 2017 г.  Посетете щанда на Daikin, намиращ се на E22 в зала 15 в панаирната палата MesseDüsseldorf.

Related articles

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация