Skip to main content

Какво ще покаже Daikin на панаира Chillventa 2018 в Нюрнберг

  

Оптимизирани продукти и съвременни технологии, отговарящи на най-новите екологични изисквания. Daikin гордо представя своите най-иновативни решения, съчетаващи ефективност и дизайн.

За да сте сигурни, че ягодите ще стигнат вкусни и свежи от полетата до масата на клиентите, се нуждаете от най-добрите хладилни системи. Например, решенията за ОВК и замразяване на Daikin. Тази история с ягоди ще се разказва по време на Chillventa 2018 в Нюрнберг. Това е една от многото истории, които Daikin е горд да сподели с добре информирана аудитория. Daikin ще представи най-новите продукти и решения с VRV, Split, Sky Air, вентилационните системи и чилъри, както и търговски решения за хладилна техника от дъщерните дружества на Daikin - Zanotti и Tewis.

В Нюрнберг към Daikin ще се присъединят представители на Daikin Chemical Europe и дъщерното дружество AAF International, което произвежда филтри за твърди частици,  газова фаза, както и филтри HEPA и ULPA за всички възможни приложения.

Нови хладилни агенти, отговарящи на разпоредбите на ЕС

Daikin е единственият производител на решенията за ОВК и замразяване, който също работи и в химическата индустрия. Това позволява на компанията да реагира бързо на регулацията на Европейския съюз за флуорираните парникови газове, както и на промените в пазара на хладилни агенти. Daikin Chemical Europe отговаря за продажбата на високоефективни флуорохимични продукти в Европа, Близкия Изток и Африка. 

Daikin също ще представи своята стратегия, включваща програми за рециклиране на хладилни агенти и връщането им в употреба - голяма стъпка в преодоляването на ограниченията на квотите за хладилни агенти в ЕС.

На щанда на изложението Chillventa посетителите ще имат възможност да се срещнат с експерти от Daikin Chemical Europe и да присъстват на презентации в конферентния център, които включват теми като нови хладилни агенти, възможности за регенериране или рециклиране на хладилни агенти.

Daikin разширява продуктовата гама с R-32

С новата си серия EWAT-B, Daikin е първият производител, който представи решение за водоохлаждащи агрегати (чилъри) с хладилен агент R-32, предлагани като единичен или сплит агрегати, оборудвани с най-съвременни технологии, микроканален кондензатор и опция за инверторно контролирани помпи.

Хладилния агент R-32 има по-малко въздействие върху околната среда, тъй като притежава потенциал за глобално затопляне само 675.

Друг представител на гамата Bluevolution е Daikin Altherma 3, първата термопомпа въздух-вода, работеща с R-32. Благодарение на технологията Bluevolution с хладилен агент R-32 и комбинацията от високоефективни компресори Daikin, се достига температура на изходящата вода до 65°C  - оптимално решение за радиатори, вентилаторни конвектори и подово отопление.

Когато става дума за хладилния бизнес, Daikin базира своите агрегати Mini-ZEAS на доказаната технология ZEAS, предназначена специално за използване в ресторанти, супермаркети и бензиностанции. Mini-ZEAS работи с хладилен агент R-410a и емисиите на парникови газове са значително намалени благодарение на по-малкото зареждане на хладилен агент. Новият Mini-ZEAS работи при температури на околната среда от -20°C до + 43°C, за да достигне температури на изпаряване от -20°C до + 5°C. Агрегатът е предварително зареден и е plug-and-play решение, което може да се инсталира бързо и лесно.

За пръв път в Chillventa Daikin представя кондензаторни агрегати от Zanotti, работещи на R-407H, както и CO2 решение на Tewis.

Daikin предлага различни решения за охлаждане и замразяване за всички приложения, използващи хладилни агенти, с постоянни усилия да изпълни високите очаквания към сигурността и безопасната експлоатация, както и грижата към околната среда и енергийната ефективност.

Комбинация на дизайн и ефективност

Когато става въпрос за вътрешните тела, новият стенен климатик Daikin Stylish, съчетава най-доброто от производителност, технология и дизайн в най-тънкото и компактно вътрешно тяло модул в своя клас. "Проектиран да осигурява изключителен комфорт, производителност и енергийна ефективност", казва Наоки Сакай, японски дизайнер на Daikin Stylish, който се гордее, че неговото творение е спечелило наградата Good Design Award за иновативния си елегантен външен вид и функционални възможности. 

Daikin Stylish използва Flash Streamer и предлага най-висока ефективност в дизайнерския сегмент до A+++ за отопление и охлаждане. Daikin проектира нов вентилатор, който работи практически безшумно. А благодарение на хладилния агент R-32, екологичното въздействие на тези климатици се намалява с 30%, а консумацията на енергия с повече от 10%.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация