Skip to main content

Препоръките на Daikin за здравословен въздух през зимата

Знаете ли, че въпреки валежите от сняг и дъжд, зимният сезон всъщност е сух сезон?
Факт е, зимният въздух е двойно предизвикателство за вашето здраве: Студеният въздух притежава по-малко влага, а и вътрешното отопление прави въздуха твърде сух. Плътното затваряне на вашият дом срещу течения и влага, не е решение на проблема. Напротив, влошава нещата. Недостатъчната циркулация, прегряването и лошият въздух водят до инфекции, грип, сърбеж по кожата и безкрайни настинки.

Лесно можете да подобрите качеството на въздуха и по този начин здравето ви да бъде под контрол.
Просто следвайте следните прости правила:

 

Създайте циркулация на въздуха

Осигурете въздушни течения. Проветряването с широко отворени прозорци позволява на въздуха в стаята да бъде сменен за кратко време без да се изстудят стените. И то е доказано по-ефективно от вентилирането за часове. Възползвайте се от вентилаторите за баня и кухня. Независимо какво правите, поддържайте движението на въздуха.

Наблюдавайте вашите отоплителни уреди. Веднъж годишно да бъдат проверявани и  обслужвани от експерти.  Сменяйте въздушните филтри поне на 3 години и почиствайте редовно изходящите тръби и комини. Не само за намаляване разходите за енергия, но за да премахнете спарения въздух.

Контролирайте влажността

Погрижете се за влажността във вашият дом. Овлажнителят може да е добра идея, но той произвежда прекалено много влага (повече от 40-55%), това може  да доведе до мухъл, спори и конденз.

Или просто  се доверете на решенията на Daikin за по- лесен живот. Daikin осигурява на вас и вашият дом свеж и филтриран въздух. С решения като Ururu Sarara, влажността може лесно да бъде регулирана. Ururu, интелигентната овлажнителна система, изтегля точното количество влага от въздуха от вън, предотвратявайки неприятният сух въздух вътре – докато изсушаващата система Sarara работи на обратният принцип. Толкова е лесно с Daikin!

Свалете материали:

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация