Skip to main content

Отоплението с климатици Daikin спестява пари и енергия

Comfora

Зимата се забави тази година, но вече снегът вали. A когато се приберем вечер се надяваме да заварим дома си топъл и комфортен. 

За вашия ежедневен комфорт и добро здраве, е много важно да имате подходяща система за отопление. Една наистина съвременна система за отопление трябва освен да поддържа температурата, също трябва и да пести енергия и пари. Ако планирате избор на климатик за отопление, ето няколко неща, които да имате предвид:

Местоположение

Външната температура е важна отправна точка и затова географската локация, където се намира домът ви е от ключово значение: всички климатици са проектирани да работят при специфични климатични условия. Климатик, който не е пригоден за преобладаващите външни условия, може да не работи правилно и дори може да замръзне в най-студените дни. Климатиците на Daikin например са проектирани да работят ефективно за територията на Европа – така може да сте сигурни, че те ще създават комфорт у дома ви дори при ниски външни температури.

Размер на стаята

Друг важен фактор при избора на правилния климатик е размерът на помещението, което искате да се отоплява, тъй като това определя капацитета на нужния климатик. Ако капацитетът е по-нисък от необходимото, тогава климатикът няма да може отоплява достатъчно помещението. Daikin предлага климатици с капацитет, вариращ от 2,5 до 8,2 kW, така че да имате много възможности за избор за вашия дом. 

Постоянна температура за непрекъснат комфорт

Климатиците на Daikin са оборудвани със специална инверторна технология, която намалява използването на енергия, като ефективно управлява модулацията на компресора. Вместо да изразходва допълнителна енергия за повишаване или понижаване на температурата, инверторът регулира скоростта на двигателя, така че да работи непрекъснато и по-ефективно. Това намалява консумацията на енергия с до 30%.

А допълнение на това, климатиците на Daikin имат интегрирани сензори за детекция на движение, които сменят настройката на температурата в енергоспестяващ режим, когато няма никой в стаята. Това ги прави по-икономични от други системи и по-добър избор за отопление в дългосрочен план.

Редовната поддръжка е от решаващо значение

Редовното сервизно обслужване и поддръжка са изключително важни, така че си струва да разгледаме гаранционния период и да се уверим, че климатикът се предлага със следпродажбено сервизно обслужване. За да даде възможност на клиентите да получат удължена гаранция, Daikin създаде платформата Stand By Me. Когато климатикът се регистрира в Stand By Me не само получава удължена гаранция, а по-добра и по-бърза поддръжка от сертифициран сервизен партньор на Daikin, и удобства като автоматични уведомления, когато е време за профилактика.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация