Skip to main content

ACTION си партнира с Daikin за климатичен контрол и вентилация в магазините си в цяла Европа

Comfora

Със седалище в Холандия, Action е бързо развиващ се дискаунтър за продажба на нехранителни стоки на дребно, с над 1200 магазина в Холандия, Люксембург, Белгия, Франция, Германия, Австрия и Полша.

Магазините на Action предоставят светла, просторна и гостоприемна среда за купувачите и предлагат широка и изненадваща продуктова гама на най-ниски цени.

Mагазинът на компанията в Клопенбург в Германия показва минималистичен дизайн и екологична етика, които са в основата на привличането на потребителите. Това се допълва от комфортния климат в магазина, създаващ перфектната атмосфера.

Ефективният подход на Групата изисква опростеност и функционалност във всеки аспект с цел изпълнение на нейната програма за бързо и амбициозно разрастване.

Като търговец на дребно, за Action цената е основен фактор при избора на системи за ОВК, като компанията търсеше доставчик на ОВК, който също може да предостави дизайн и поддръжка на ОВК и да предлага локално координиране във всяка държава, в която Action се разраства.

Мишиел Куулен, мениджър строителство в Групата от компании на Action, каза:

„Action е дискаунтърна компания за продажби на дребно с много амбициозна програма за разрастване. В рамките на тази програма има силен акцент върху управлението на разходите ни по проекта с цел управление на общите инвестиции. Цената е много важен критерий, и като част от европейски обществен търг, Daikin успя да се отличи.“ 

 

Силата на техническата експертиза на Daikin и нейното присъствие в цяла Европa също бяха важни фактори за избора й като партньор, обясни Мишиел Куулен:

 „Daikin предложи повече от това да е доставчик на ОВК, като работеше като партньор в подкрепа на дизайна на концепцията на нашите ОВК системи за постигане на по-добра ефективност, като същевременно осигуряваше локална техническа подкрепа, за да подпомага нашите екипи в отделните държави.“

На етажа на магазина, таванните касети с кръгъл поток на Daikin предоставят дискретно и визуално ненатрапващо се решение за климатизация, което осигурява ефективна въздушна циркулация и поддържа комфортна температура през цялата година.

Уникалната опция за почистване на касетата с кръгъл поток предоставя редовно автоматично почистване на филтъра, което значително намалява текущите разходи и разходите за сервизно обслужване и подобрява комфорта чрез предоставяне на чист въздух.

Стенните вътрешни тела, свързани с външни тела на покрива, предоставят климатичен контрол в бек офисите и в столовата. Ефективните умни управления позволяват прецизно управление на температурата, за да бъдат изпълнени различни изисквания в сградата. Въздушната завеса над вратата, която поддържа комфортен вътрешен климат, също допринася за комфорта на купувачите, когато вратите се отворят.

Модулното L вентилационно тяло, одобрено от екипа на IM Duurzaam като „много тихо и с опростена технология от типа plug and play“ осигурява свеж въздух в магазина, като възстановява енергия от изходящия въздух, за да постигне максимална ефективност.

Екипът на IM Duurzaam работи в партньорство с Daikin в продължение на осем месеца. С 20 магазина със завършен монтаж до момента, и още 30 магазина, планирани за тази година, бързото разрастване на нови магазини, основно в плана за разрастване на Action, изисква интуитивен партньор за ОВК, както обясни управителят Стефан Питло:

„Навременната доставка е от съществено значение. Сътрудничеството е от решаващо значение по време на изпълнението, като монтажът на технологиите за ОВК отнема само една седмица на магазин. Ясните инструкции за монтаж правят монтажа бърз и лесен.“

Мениджърът на магазина в Клопенбург посочи предимствата на системата за климатичен контрол:

„Работата със системата за ОВК е интуитивна, с опростени символи, които я правят лесна за използване. Климатът в помещението е много комфортен, с надеждно отопление през зимата, а от охлаждането имаше голяма полза през горещото време.“

Action е много позитивно настроена относно продължаващото си партньорство с Daikin. Мишиел Куулен, мениджър строителство в Групата от компании на Action, направи резюме на опита:

„Заедно с техническия екип на Daikin оптимизирахме дизайна на нашата система за ОВК, като намалихме нивата на инвестиции и оперативните разходи. Daikin ни предложи достъп до най-модерната технология.

 

Заключението му беше:

 „Въз основа на положителните резултати, Action реши да разшири сътрудничеството си с Daikin.“

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация