Skip to main content

Daikin придобива AHT Group

  

Daikin обяви придобиването на AHT Group. Австрийският специалист по хладилни технологии ще допълни към експертизата на Daikin в хладилната техника и ще укрепи стратегическото разрастване на Daikin в бизнеса с хладилно оборудване за търговски приложения.

Daikin Industries Ltd. постигна споразумение за придобиването на австрийската компания AHT Group, водеща компания на пазара в търговски решения за хладилна техника в Европа. След завършване на всички необходими процеси, придобиването (сделката е на стойност 881 000 000 евро) ще бъде финализирано през януари 2019. Чрез своето дъщерно дружество Daikin Europe N. V., Daikin ще получи пълния пакет акции на компанията от Bridgepoint, акционер на AHT Group.

Daikin предприема стратегически приоритетни мерки за разширяване на хладилния си бизнес и акцентира върху екологичните разпоредби, свързани с енергийните спестявания и хладилните агенти. Още от 2000 г. компанията предлага високоефективни хладилни и замразяващи системи за супермаркети и магазини. Освен това, през 2016 г. Daikin придобива италианския производител на хладилна техника Zanotti, разширявайки бизнеса си до индустриално хладилно оборудване за хранително-вкусовата промишленост и складови бази.

С оборот от около 500 000 000 EUR, AHT е повече от 35 години водещ световен производител на търговски “Plug-in” хладилни и замразяващи системи с иновативна и екологично полезна продуктова гама. AHT доставя решения на всички големи супермаркети и дискаунтъри, също на производители на сладолед и напитки.

С тази придобивка Daikin добавя AHT хладилни витрини, които са специално пригодени за търговците на храни, към собствената си широка гама от климатични и хладилни системи, услуги и решения. Daikin планира допълнително да засили своите продажби и структура за следпродажбено обслужване, за да се превърне в доставчик, предлагащ пълна координация на климатични и хладилни продукти. С това придобиване се очаква да се затвърди още повече бизнеса на Daikin в Европа и по-специално експанзията в хладилния бизнес в Съединените Щати, както и Азия - регион на забележителен ръст в населението, както и икономически просперитет.

Хладилният бизнес представя големи възможности за Daikin да използва усъвършенстваните технологии, които разработва, включително енергоспестяване, инвертори и хладилен контрол. Тъй като хладилния бизнес има близка връзка с основната дейност на компанията -  климатичните инсталации, Daikin има високи очакванията за постигане на синергии с текущите операции. Daikin възнамерява да предложи нова категория със сервизни решения, насочени към енергетиката и околната среда.

 

 

В България още през месец Март 2018 г., Матей Петров, инженер по Топлотехника и специалист продажби, се присъедини към екипа на Daikin. Предишната му позиция е Мениджър сервиз и продажби на промишлени климатични системи, има дългогодишен опит в областта на ОВК, както със системите на Daikin, така и на други марки. Задачата му e разработването на пазара на хладилна техника в България и вече могат да се видят първите успехи.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация