Skip to main content

Каква е перфектната температура за теб?

Няма перфектната температура за всички. Как усещаме топлината и студа е много индивидуално.

Ана харесва свежия дизайн

Хората имат различно усещане за топло и студено и понасят една и съща температура по различен начин.

Например жените се потят по-малко от мъжете. "Това се дължи на факта, че дамите имат около 30% по-малко потни жлези", обяснява Андреас Матзаракис, водещ учен в центъра за медицински метеорологични изследвания в германската метеорологична служба във Фрайбург. "По отношение на конструкцията на тялото, жените имат по-голяма площ, което означава, че те отдават повече топлина и следователно се охлаждат по-лесно".

Но означава ли това, че има идеална температура за жени и идеална температура за мъже? Съвсем не.  Това е само първата стъпка в разбирането, че всеки има своя собствена, индивидуално предпочитана температура.

Daikin – изкуството на климатичния контрол

Идеалната температура за Ана е 22°C, докато за Александър тя е 21°C. Мира през лятото предпочита прохладните 18,5°C, а пък Петър харесва с 20°C. 

Но Daikin има решения, които да отговорят на всяко изискване. 

Например Daikin Stylish. Този климатик не само ви осигурява перфектната температура във всяка стая, но също така разпределя въздуха така равномерно, че никой никога не усеща течение.

Ана, която обожава модата и държи на дизайна, харесва Daikin Stylish, който перфектно се вписва в стилния интериор на нейната всекидневна. Освен това се наслаждава на тишината -  Daikin Stylish работи при само 19 dBA.

Александър, който е любител на техниката оценява смарт технологиите, скрити в Daikin Stylish.

Той особено харесва възможността да управлява климатика през своя мобилен телефон благодарение на приложението Online Controller.

Ана харесва свежия дизайн

Daikin Stylish с енергиен етикет до А+++  е първият избор и на Петър, който е любител на както на зелените технологии, така и на ниските сметки за електроенергия. 

Петър знае, че Stylish използва новия хладилен агент R-32.

А благодарение на комбинацията от технологията Flash Streamer, сребърен филтър и филтър от титаниев апатит за отстраняване на частици, алергени и миризми, Мира диша перфектен въздух.

Daikin Stylish е само една от предлаганите възможности. Може изберете и обновения тази година климатик от висок клас Perfera, или малката Sensira - икономично и елегантно решение за климатизация на жилища, което осигурява оптимална енергийна ефективност дори при високи външни температури.

Daikin предлага не само широка гама от климатични системи, но и комплексни решения. Всички тела могат да бъдат индивидуално контролирани. Те могат да бъдат монтирани на стената, на пода или със скрит монтаж. Решенията на Daikin са толкова индивидуални, колкото и вашите нужди.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация