Skip to main content

Тестовете потвърждават елиминиращия ефект на технологията Flash Streamer на Daikin върху новия коронавирус

В резултат на рисковете, свързани с Covid-19, беше тествана ефективността на патентованата технология Flash Streamer на Daikin за елиминиране на вируса SARS-CoV-2. Доказано е, че технологията на Daikin дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус.

Водещата компания за ОВК и хладилна техника, Daikin потвърди ефективността на патентованата технология Flash Streamer, която успешно дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2) след облъчване на вируса в продължение на 3 часа.

Положителните резултати от технологията на Daikin върху коронавируса са само първата стъпка към възможността да се направи по-точна картина по отношение на ефективността на техните решения за чист въздух срещу вируса SARS-CoV-2. По-нататъшни тестове ще бъдат извършени на конкретни продукти на Daikin, за да се гарантира точна информация за продуктите в това отношение.

Високоефективна технология

Daikin се радва да съобщи, че иновативната технология Flash Streamer е доказано много ефективна срещу коронавируса след цялостно тестване. Daikin Industries Ltd в сътрудничество с професор Шигеру Киуа от отдела по биомедицина на Университета в Токио и с изследователска група, водена от професор Шигеру Морикава от отдела по микробиология на Университета на науката Окаяма, наскоро проведе експеримент, за да се определи ефективността на патентованата технология Flash Streamer на Daikin срещу коронавирус. В експеримента вирусите са били облъчени за период от 3 часа, използвайки технологията Flash Streamer на Daikin

Резултати от експеримента

Резултатите от този експеримент показват, че:

  • Разрядът на Flash Streamer дезактивира 93,65% от COVID 19 (SAR-CoV-2) след 1 час.
  • Разрядът на Flash Streamer дезактивира 99,97% от COVID 19 (SAR-CoV-2) след 3 часа.

Необходими допълнителни експерименти

Гореспоменатите тестове не са предназначени за оценка на производителността на продукта, освен това трябва да се отбележи, че експерименти от този вид се провеждат в лабораторни условия, които се различават от тези, установени в стандартни ситуации на живот.

Daikin се ангажира да предоставя точни и верни доказателства по отношение на вируса SARS-CoV-2. Компанията ще проведе допълнителни тестове на продукти, оборудвани с високоефективната технология Flash Streamer.

Към момента на писане все още не е определен график за провеждането на тези тестове, но изчерпателна информация за ефикасността на продуктите ще бъде предоставена веднага след приключване на допълнителните тестове.

За технологията на Daikin Flash Streamer

Технологията Flash Streamer е разработена от Daikin през 2004 г. и е създадена, с цел окислително разлагане на вредни вещества. Разрядът на Flash Streamer е вид плазмен разряд, включващ иновативна технология за пречистване на въздуха, която стабилно генерира високоскоростни електрони. Масивният Flash Streamer разряд удря вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване, което дезактивира вируса. След това разрядът се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и молекули вода.

Неговата способност за окислително разлагане е много по-висока от тази на конвенционалния плазмен разряд, използван в стандартните технологии, което води до близо 1000 пъти по-голяма скорост на окислително разлагане. Освен това, когато се комбинират с въздушни компоненти, тези високоскоростни електрони имат способността за мощно окислително разлагане, което непрекъснато премахва миризмите, бактериите и замърсителите в помещенията, като например формалдехид.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Описаните тук тестове се отнасят само до патентованата технология Flash Streamer. Ефектите от продукти, оборудвани с технология Flash Streamer, или ефектите в действителната среда на употреба могат да се различават. За повече информация относно продуктите на Daikin, включващи Streamer Technology, вижте съответната информация за продукта.

Source: “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” редактиран от Шигеру Морикава, Катедра по ветеринарна медицина, Курс по микробиология, Университет по наука Окаяма.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация