Skip to main content

Газови кондензни котли от Daikin

Comfora

От април месец тази година Daikin пусна в продажба в България нов продукт, разширяващ гамата за отопление – газов кондензен котел D2CND.

D2CND на Daikin позволява по-лесна модернизация на комбинираните котли в домовете, с цел по-добра енергийна ефективност. И при това новото допълнение към продуктовата гама на Daikin се отличава с изключително конкурентна цена.

Топлообменник, разработен от Daikin

Газовия котел разполага с кондензен топлообменник, снабден с технологията и мощта на изследователска и развойна дейност на Daikin, който подобрява ефективността на отоплителна система.

Изключително компактен размер

Газовия кондензен котел на Daikin се отличава със своите компактни размери и малко тегло. Това позволява гъвкавост по отношение на монтажа при ограничено пространство, както лесен и бърз монтаж. 

Същевременно котела работи изключително тихо – със звукова мощност 49 db(A). Нивото на шум се чува близо до устройството. Нивото на шума е подобно на това на съдомиялна машина, работеща в съседна стая в режим на изсушаване.

Уникален дизайн и стилен преден панел

Уникален потребителски интерфейс на газовия котел на Daikin се оценява високо от всички потребители. Страничните елементи и изпъкналият преден панел придават усещане за цялост и съвременен дизайн.

Благодарение на Daikin Eye (интелигентното око на Daikin) можете да наблюдавате работното състояние на вашия комбиниран котел – той дава ясна индикация дали системата работи нормално или има проблем и е необходимо техническо обслужване.

Както много от продуктите на Daikin, газовия кондензен котел може да се управлява и с  приложението Daikin Online Controller, което позволява да:

  • Наблюдавате: Състоянието на вашата отоплителна система
  • Управлявате: Вашата система и битовата гореща вода, работния режим и зададената температура, както и да интегрирате продукти и услуги от други производители чрез IFTTT
  • Програмирате: Можете да зададете температура и режим на работа с максимум 6 действия на ден за 7 дни, режим за празнични дни и др.

Висока степен на модулация 1/8

Възможността за регулиране на мощността на горелката гарантира безпроблемна и непрекъсната работа на уреда. Плавното функциониране на системата означава повече комфорт, малък риск от повреда на системата и възможност за неутрализация на вредните емисии, отделяни при запалване.

Така мощността на горелката и помпата се адаптират интуитивно към конкретната необходимост от отопление като се използва автоматична система за адаптация на газа.

Кондензна технология и подобрена ефективност

Технологията Premix (предварително смесване) осигурява високоефективно изгаряне, като включва модулиращ вентилатор за перфектно смесване на въздуха и горивото, преди те да достигнат до горелката (газо-въздушен смесител).

Lambda Gx, автоматична система за адаптация на газ

Със системата за управление Lambda GX се регулира правилната комбинация от въздух и газ, за да се постигне ефективно изгаряне, което води до по-големи икономии.

  • Системата управлява количеството въздух и газ независимо, въз основа на качеството на пламъка (йонизационен поток).
  • Всяко колебание в баланса на въздух и газ (поради външната температура на въздуха или качеството на природния газ) може да бъде открито чрез йонизационен поток и коригирано по електронен път.
  • За да се постигне ефективен процес на горене, газът постепенно се освобождава в сместа, докато се постигне идеалното съотношение между газ и въздух. Тази функция също удължава експлоатационния живот на устройството и намалява емисиите на вредни газове в околната среда.

Като използват висококачествена технология от Daikin, комбинираните котли Daikin са проектирани да заемат по-малко място и да работят при ниски нива на шум, за да гарантират превъзходен комфорт, надеждност и оптимална енергийна ефективност. И при това го постигат на изключително конкурентна цена.

 

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация