Skip to main content

Вентилация

Наличието на подходящото вентилационно оборудване има решаващо значение, за да ви осигури чист въздух и да филтрира замърсителите на въздуха като полени, спори, циментов прах, бактерии, вируси и микроби.

bg-image

За да постигне оптималната вентилация, Daikin поддържа най-високите стандарти за енергийна ефективност и гъвкавост, с цел осигуряване на най-добро качество на въздуха в помещенията. За постигане на чист въздух в помещенията, Daikin гарантира, че неговите вентилационни продукти се интегрират безпроблемно към цялостно термопомпено решение. Това означава, че ние намаляваме броя на отделните системи и независими доставчици, за да предложим една цялостна ОВиК система.

Всички наши вентилационни уреди предлагат възстановяване на топлина като стандартна функция и могат да възстановят до 81% от изходящата топлина. Предлагаме широка гама от решения, подходящи за почти всяко приложение, като се започне от едва 10 m3/h чак до 140 000 m3/h.

Въздухообработваща климатична камера Modular Light на Daikin, монтирана в магазин Action

Вентилация с възстановяване на топлината

Схема на въздушен поток за вентилация с извличане на топлината

Уредите за вентилация с възстановяване на топлина (HRV) на Daikin възстановяват топлинната енергия, изгубена чрез вентилация и регулират промените в стайната температура, предизвикани от вентилацията, като поддържат комфорта и качеството на въздуха. Също така, те могат да намалят и натоварването върху климатичната система, като запазват енергия.

HRV телата могат да се интегрират към системи VRV или Sky Air, като позволяват централно управление на всички аспекти на климата в помещенията.

Сегашната продуктова линия включва модели с (VKM) или без овлажнител (VAM).

 

Климатични камери

Покривен монтаж на въздухообработваща климатична камера на Daikin

Daikin предлага широка гама от въздухообработващи климатични камери за средни до големи приложения. Стандартната гама от различно оразмерени агрегати може да се персонализира в зависимост от наличната площ, или системите могат да се приспособят, за да отговарят на потребностите на дадена сграда.

Въздухообработващите климатични камери могат да се интегрират към цялостно решение за сграда като се свържат към всеки инверторен кондезаторен агрегат VRV или ERQ на Daikin.

Daikin Modular Light (Smart) 

  • Агрегатът Modular Light на Daikin предлага уникална функция за двойно филтриране за максимално отстраняване на частиците.
  • Уредът разполага с алуминиев топлообменник с ефективност над 92%.
  • Корпусът се състои от двойна обвивка с изолация от 50 mm плътна минерална вата за осигуряване на по-ниско ниво на шума.
  • Височината на уреда е оптимизирана с цел да се спести възможно най-много място, когато се монтира в окачен таван.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация