Skip to main content

Чист въздух за вашия здравословен начин на живот

Живеем във време, в което все повече и повече се загрижваме за околната среда, в която живеем. Разглеждаме много по-задълбочено ежедневните си дейности и нещата, които понякога възприемаме като даденост. 

Много от нас полагат сериозни грижи като се движат повече, хранят се по-здравословно и по-отговорно. Но често сме склонни да забравяме, че една от най-важните променливи в качество на живот е въздухът, който дишаме. Как можем да разберем дали въздухът ни в помещенията не е достатъчно чист, свеж или здравословен?

Качеството на въздуха в помещенията се определя от много повече характеристики от тези, за които обикновено мислим. Докато повечето от нас обикновено са загрижени за подходяща температура на помещението, има много други фактори, по които въздухът може да повлияе на нашето здраве. Въздушна влажност, бактерии, химикали и частици във въздуха ... списъкът продължава и продължава.

Липсата на пречистен и здравословен въздух може да допринесе много за нашето състояние, засилвайки и развивайки здравни проблеми като алергии, астматични пристъпи, главоболие, сезонни вируси, обща умора и световъртеж, сухота и много други. От друга страна, лошото качество на въздуха в помещенията може също да допринесе за безкрайно разпространяваща се плесен или прекомерно количество прах.

Освен това качеството на въздуха в помещенията подобрява или намалява продуктивността, което може да бъде важен фактор, когато мислим за следващото подобрение на бизнес средата. Много изследвания показват резултати в полза на влиянието на по-чистия въздух върху нашата продуктивност. Проведено е проучване на Харвардския университет и Университета в Сиракуза за връзката между качеството на въздуха в помещенията и продуктивността. Резултатите показват, че служителите, работещи при по-екологични условия, са се справили с до 60% по-добре при изпълнението на задачите си и са демонстрирали 100% повишена когнитивна ефективност, когато вентилацията на тестовата стая е била удвоена. Впечатляващи резултати!

Дори и да изглежда, че количеството фактори за пречистване на въздуха, които трябва да вземем предвид, за да подобрим здравословния си начин на живот, може да бъде объркващо, в действителност е лесно да се погрижим за качеството на въздуха в помещенията, като инвестираме във въздухпречиствателите Daikin.

Ето какво можете да получите от иновативните уникални въздухопречистватели на Daikin.

  • Пречиствателите на въздух на Daikin предлагат технология Streamer Discharge, която разгражда алергени като плесен, цветен прашец, акари, вируси и други.
  • Иновативните пречистващи устройства за въздух Daikin имат вертикална структура, която включва различни части и етапи на филтриране.
  • Преработеният въздух е чист, дезодориран и внася идеалния завършек във вашия здравословен начин на живот!
  • Решенията на Daikin имат и модерен дизайн, предлагащ широк набор от функции, като мониторен дисплей, които правят използването на продуктите лесно достъпно.

Често срещан мит е, че климатиците и въздухопречиствателите могат да бъдат шумни, грозни или енергийно неефективни. Макар че това беше вярно може би преди 20 или 30 години, днешните технологии на Daikin осигуряват елегантен дизайн, екологично потребление на енергия и цялостно представяне с най-високо качество.

Друг интересен факт за модерните пречистващи решения на Daikin е, че те носят известния символ на синята пеперуда Sensitive choice. За тези от вас, които не са запознати, това е печат на  National Asthma Council for the Sensitive Choice Program, който гарантира, че технологиите на Daikin са изключително ефективни и важни в борбата срещу астма и различни алергии.

Днес, когато околната среда става все по-замърсена, трябва да направим малки, но значителни стъпки, за да подобрим начина си на живот и да направим собствения си свят по-чист и по-здрав. Дължим го на Земята, на нашите семейства и на себе си. Дишането на по-чист, свеж и здравословен въздух е бъдещето, което заслужаваме.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация