Skip to main content

Наслаждавайте се на живот без полени

През пролетта и лятото нашите градини разцъфтяват с багрите на живота. И въпреки че това изглежда прекрасно, то може да причини сериозни проблеми хора, които страдат от сезонна астма, или сенна хрема. Но какво представляват полените и как можете да защитите вашето семейство от потенциално вредните им ефекти?

Какво представляват полените?

Полените са микроспори, които се пренасят от едно растение до друго, и в крайна сметка водят до оплождане и създаване на ново растение. С покачване на температурите отделянето на полени се увеличава, като това причинява различни симптоми в хората, чувствителни към полени. Тези симптоми включват кихане, запушване на носа, зачервяване, дразнене и сълзене на очите и/или дразнене на носа или хрема.

 

Сезон на полените

Има три основни вида полени, които заедно удължават сезона на полените от ранна пролет чак до края на есента.

 • Полени от треви: Те са основния виновник за свързана с полените астма и алергии и могат да засегнат хората, чувствителни на полени от март до октомври. Полените от треви могат да предизвикат изключително силни реакции.
 • Полени от дървета: Тъй като различните видове полени от дървета се появяват по различно време на годината, те обикновено предизвикват проблеми само от февруари до юни.
 • Полени от плевели: Полените от плевели най-често предизвикват сенна хрема. Те са най-разпространени през лятото и началото на есента.

 

Защитете вашето семейство с въздухопречиствателите на Daikin.

Въздухопречиствателите на Daikin са идеалния начин за гарантиране на по-чист, по-здравословен и чист въздух във вашия дом и за намаляване на негативния ефект на полените върху вашето здраве.

Също така, въздухопречиствателите на Daikin:

 • Намаляват симптомите на астма и алергии, като отстраняват частиците от прах и полени от въздуха във вашия дом.
 • Пазят вашето здраве като филтрират бактериите и вирусите във въздуха, включително премахват 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E според Института “Пастьор де Лил.
 • Насищат въздуха с влага, когато е твърде сух, като по този начин помагат да поддържате здравословното състояние на вашата кожа и въздуха, който дишате.
 • Контролират миризмите, за да може вашия дом винаги ухае на чисто и свежо.

 

Още за нашите въздухопречистватели

 • Пречистване на въздуха

  Само висококачествен въздух в помещенията - c въздухопречиствателите на Daikin, ние ви обещаваме въздух, който е 3 пъти по-чист и по-здравословен.
 • Как въздухопречиствателите помагат за борбата с полените и алергените във вашия дом

  Съвременните домове имат много по-добра изолация. Това е хубаво, но означава също, че щом замърсителите на въздуха проникнат стаята, доста по-трудно излизат. Нашите въздухопречистватели са идеалното решение за намаляване на негативния ефект на замърсителите на въздуха върху вашето здраве.
 • 5 причини да инсталирате въздухопречиствател в спалнята на вашето дете

  Здравословният и чист въздух в спалнята на вашето дете е наистина важен за белите му дробове.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация