Skip to main content

Страдате ли от сенна хрема? Подгответе се предварително.

Вашият дом - зона без алергени

сенна хрема вентилация

Хубавото време се завърна отново - наистина е прекрасно! Това обаче означава и началото на сезона на полените... Вие сте един от милионите българи, които страдат от сенна хрема? Дали това слънце за вас означава хрема и алергия, дори с помощта на съветите и лекарствата, които приемате? А знаете ли, че е много лесно да облекчите сенната хрема, като усвоите навика да вентилирате у дома? Вижте нашите съвети!

Какво точно представлява сенната хрема?

В средата на лятото изведнъж усещате всички симптоми на настинка: имате хрема или запушен нос, кихате, очите ви сълзят, имате главоболие... Може дори да имате възпаление на гърлото или устата. Накратко, не се чувствате добре. Познати ли са ви тези симптоми? Вероятно страдате от сенна хрема. Когато полените в тревите или дърветата влязат в контакт с лигавицата на носа или очите, се появява алергична реакция. За да разберете дали наистина имате сенна хрема, е най-добре да посетите личния си лекар, за да ви направи тест за алергия. Не забравяйте теста за кръстосано опрашвани култури: хората със сенна хрема са по-склонни да получат алергична реакция към някои плодове и зеленчуци, които съдържат същите алергени като цветния прашец.

Кога започва сезонът на сенната хрема?

Най-трудното при сенната хрема е, че тя може да продължи от февруари до август в зависимост от вида на полените, към които сте алергични. При някои хора сезонът на сенната хрема трае само един месец, докато при други той е много по-дълъг. Така или иначе, колкото повече полени има във въздуха, толкова по-силно изразени ще бъдат вашите симптоми. Затова е важно да знаете кога са периодите на цъфтеж, за да вземете необходимите мерки.

● Треви: от май до септември.

● Коприва: от юни до септември.

● Бреза: от март до май.

● Борове и ели: от април до май.

● Дъб и кестен: от април до юни.

● Елша и леска: от февруари до май.

● Киселец: от май до август.

● Живовляк: от май до септември.

● Жълт кантарион: от юли до август.

● Кипарис: от март до май.

Първи стъпки за справяне със сенната хрема

Първото, което трябва да направите, е да следвате препоръките на вашия лекар, но ако знаете към кои полени сте алергични, е най-добре да ги избягвате. Например, не косете тревата, ако алергията ви се дължи на треви. Има безброй уебсайтове, в които са изброени различните концентрации на полени. Спазвайте препоръките и избягвайте упражнения на открито. Но ако предпочитате да не стоите в стаята? Тогава защо да не прекарате един ден на брега на морето?

Сбогувайте се с полените у дома

За да ограничите симптомите, идеалният подход е да си останете у дома... стига да няма полени. Затворете прозорците и си изберете интелигентен въздухопречиствател, който филтрира полените, за да можете да се наслаждавате на чист въздух. 

Въздухопречиствателите Daikin използват патентованата технология Flash Streamer за окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване, което прави вируса безопасен. След това Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация