Skip to main content

Преработената серия на VRV с водно охлаждане на Daikin отново вдига стандарта в климатизацията


По мнение на компанията, усъвършенстваният уред предлага подобрени решения, които използват по-ниски нива на хладилен агент в съответствие с EN378 и е комбиниран с повишена енергийна ефективност. Всичко това е постигнато, като са запазени водещите пазарни характеристики на Daikin, като например най-компактното тяло на пазара, работа в геотермален режим, променлива температура на  хладилен агент и 2-степенния режим за възстановяване на топлина.

Серията “+” предлага и по-богата гама от възможности: с мощност до 14HP (капацитет на охлаждане до 40 kW) в отделни модули и до 42HP  (капацитет на охлаждане 120 kW ) в мулти комбинации.

По-добра възвращаемост на инвестицията за собственици на сгради

Изследванията показват, че най-важните елементи за собствениците на сгради са подобрената енергийна ефективност, оптималният комфорт и абсолютната надеждност, тъй като всички те водят до по-висока възвращаемост на инвестициите. 

Daikin преработи VRV, като използва материали и производствени процеси, които повишиха COP на серията VRV до 6,50, което в момента представлява най-високата стойност на СОР на пазара. Наличието на топлообменник, който е два пъти по-голям от настоящия модел, е един от факторите за постигане на тази висока ефективност.

Освен това системата гарантира, че водният кръг работи с максимална ефективност, тъй като променливият воден поток контролира инверторно управляваната водна помпа. Това подобрено ниво на енергийна ефективност повишава икономичността както при отопление, така и при охлаждане като допълнително намалява вредното въздействие върху околната среда.

Но ефективността не е всичко. Също така, системата така трябва да осигурява и оптимален комфорт за потребителите, много често в среда с много потребители. Това се постига чрез свързването на VRV с най-новите тела  - Daikin Emura и други битови вътрешни тела, хидравлични модули за гореща вода, въздушни завеси и вентилация, за да се гарантира, че потребителите могат да разчитат на пълен комфорт без въздушни течения. Всичко това се управлява в синхрон чрез най-модерни, базирани на интернет контролери.

Има и “скрити” икономии. Уникалната технология на Daikin за нулево разсейване на топлината позволява системата да се поддържа при постоянна температура без необходимост от външен източник на охлаждане. Това се комбинира с най-компактното тяло на пазара с размери от 0,5 м2. Така може да ползвате по-малки апаратни помещения, които вече нямат нужда от охлаждане или вентилация.  Освен това, технологията за разсейване на топлината удължава срока на експлоатация на най-важните части, което води до безпроблемна работа.

По-лесна поддръжка

Подобренията в конструкцията, материалите и производството, заедно с технологията за разсейване на топлината и подобрените възможности за управление, повишават надеждността, а по този начин намаляват и разходите за поддръжка.

Серията W + на VRV IV предлага редица допълнителни предимства за монтажниците - улесненото използване е един от факторите, които бяха отчетени по време на процеса на преработка. Лесните за демонтиране странични и предни панели премахват необходимостта от демонтаж на тръбопровода на хладилния агент, а въртящата се разпределителна кутия и всички връзки, разположени в горната част на уреда, позволяват по-лесен достъп до всички основни компоненти, което улеснява монтирането, персонализирането и рутинната поддръжка и по този начин намалява и разходите. 

 

За изпълнението на серията W + на VRV IV, Daikin разполага с екип от експерти, работещи с консултанти и монтажници, за да се гарантира, че цялата система отговаря на високите изисквания на собствениците на сгради и че свързаните водни кръгове са проектирани по най-ефективния начин. 

 

За повече информация вижте тук 

Свалете материали:

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация