Skip to main content

Daikin Altherma 3 R с още по-добри характеристики

Daikin обяви за подобрена версия на своята гама термопомпи въздух-вода, с технология Bluevolution с хладилен агент R-32: Daikin Altherma 3 R.

Сега продуктът включва дистанционно управление, гласов контрол и преработено външно тяло.

Това е в резултат на мисията на Daikin да намира винаги нови начини за подобряване на функциите, които са важни за потребителите.

Нова серия от подобрения

Daikin Altherma 3 R се отличава със значителни промени, които улесняват инсталирането и подобряват потребителското изживяване. Термопомпата може да се контролира отвсякъде с приложението Daikin Residential Controller  и също така предоставя възможността за гласов контрол чрез Google Assistant или Amazon Alexa. Daikin също взе под внимание препоръките на монтажниците и подобри корпуса на външното тяло, опростявайки инсталацията и поддръжката на модула.

Линията Daikin’s Altherma 3 първоначално беше пусната през 2018 г. Системата зададе нов стандарт за термопомпи в международен план като първата термопомпа въздух-вода с технология Bluevolution и хладилен агент R-32. 

Патрик Кромбез, генерален мениджър Daikin Europe за сектор “Отопление и възобновяема енергия” сподели: „Нашият екип за разработки ннепрекъснато се опитва да намери начини да подобри съществуващите ни термопомпи с функции, които са важни за нашите потребители. Свързаността е една от тези характеристики, както и екологичността. Нашите модернизирани термопомпи, като Daikin Altherma 3 R, също са по-лесни за инсталиране и поддръжка. Това прави работата на монтажника по-лесна от всякога."

3 различни вътрешни тела

Проектирана за отопление на нови сгради или нискоенергийни къщи, Daikin Altherma 3 R предлага широка гама, за да се адаптира към нуждите на клиента.

  • Daikin Altherma 3 R F, подовото тяло с вграден резервоар за битова гореща вода, е идеалната система за доставяне на отопление, топла вода и охлаждане. Този “all-in” модел намалява мястото, което тялото заема на пода.
  • Daikin Altherma 3 R ECH2O е известна със способността си да максимизира употребата на възобновяемите енергийни източници, достигайки максимален комфорт при отопление, битова гореща вода и охлаждане. Със своята соларна връзка и интегрирания си ECH2O резервоар, тази термопомпа използва повече възобновяема енергия, като същевременно постига най-високите стандарти за хигиена на водата.
  • Daikin Altherma 3 R W стенен модул, който предлага висока гъвкавост при монтаж  за малки пространства, както и свързване с водосъдържател за топла вода. 

75% намалено въздействие върху околната среда

Нискотемпературните термопомпи въздух-вода са енергийно ефективно решение за отопление, охлаждане и производство на топла вода. В комбинация с подово отопление или термопомпени конвектори, конфигурацията изисква по-малко енергия за отопление на всеки дом.

Подобно на другите термопомпи от ново поколение от Daikin, термопомпите Altherma 3 R работят с хладилен агент R-32. Хладилният агент R-32 проправи пътя за термопомпи с намалено въздействие върху околната среда и повишена производителност. Той намалява въздействието върху околната среда на термопомпите със 75% и се нуждае от 30% по-малко зареждане с хладилен агент в сравнение с тези, използващи R-410A.

Премиум изпълнение

Daikin Altherma 3 R предлага подобрена производителност и широка продуктова гама.

  • Подходящи, както за подово отопление, така и за термопомпени конвектори, агрегатите могат да отговорят на всякакви нужди, в нови сгради или ниско енергийни къщи.
  • Продуктът показва коефициент на ефективност (COP) до 5,1, което означава, че за 1 kW електричество потребителите получават повече от 5 kW топлина в дома си.
  • Защитата от замръзване до -25°C осигурява надеждна работа дори в най-студения климат.
  • Daikin Altherma 3 R отговаря на най-високите изисквания за енергиен етикет до A+++ (за отопление на помещения, при температура на водата 35°C).

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация