Skip to main content

AAF AstroPure 2000: Нов въздухопречиствател за комерсиална употреба допълва портфолиото на Daikin за намаляване на потенциалните рискове от предаването на SARS-CoV-2

По време на корона пандемията се изисква повече от всякога от магазини, офиси, ресторанти, хотели, училища и болници да осигурят безопасна среда в затворени помещения. Сега Daikin Central Europe предлага нов мобилен въздухопречиствател от American Air Filter (AAF), член на Daikin Group, за комерсиални клиенти като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и потенциалното намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2: AAF AstroPure 2000.

Подаването на чист въздух чрез редовна вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Използването на вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха допълнително оптимизира качеството на въздуха в помещенията и се счита за ефективна алтернатива на вкарването на чист въздух чрез отваряне на прозорци, което може да бъде предизвикателство - особено в студения сезон.

 “Daikin е една от малкото компании в глобален мащаб, която да доставя до 90% необходимото оборудване за по-добро качество на въздуха в помещенията. По този начин ние предлагаме решения за всяка стая и размер на сградата - без значение дали говорим за преоборудване или ново оборудване. От февруари 2021 г. ние допълваме нашето обширно портфолио с новия пречиствател на въздух AAF AstroPure 2000 за търговски среди като училища, офиси, болници, ресторанти или магазини в 15 от нашите централно-европейски пазари “ казва Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe.

Вентилация за по-добро качество на въздуха

По време на коронавирус пандемията вентилацията стана още по-важна. „Сега не е достатъчно само да имаме вентилационна система, която да вкарва свеж въздух в сградите. Също така е от решаващо значение вентилационните системи да бъдат проектирани адекватно да въвеждат правилното количество свеж въздух в сградата, като същевременно се извеждат потенциално замърсеният въздух от помещенията. Но ако няма налична подходяща вентилационна система, препоръчваме вкарване на свеж въздух чрез отваряне на прозорци, допълнено от използването на вътрешни сензори за качество на въздуха и въздухопречистватели за почистване на вътрешния въздух чрез рециркулация, използвайки високоефективна филтрация и доказаната технология на Flash Streamer на Daikin", обяснява Мерт Гьонлюзен, отдел Бизнес Развитие Приложни Системи в Daikin Central Europe.

Днес много сгради не са оборудвани с вентилационни системи и преоборудването на по-стари системи често може да бъде трудно: „Поради необходимите корекции на съществуващия дизайн на каналите, това може да бъде сложен и продължителен процес, свързан с високи инвестиционни разходи. В такива случаи новият AAF AstroPure 2000 е лесен начин за осигуряване на по-добро качество на въздуха в помещенията“ , отбелязва Мерт Гьонлюзен. Въпреки това отварянето на прозорци, социалното дистанциране и носенето на маски за лице все още са много важни мерки срещу прекия риск от инфекция с SARS-CoV-2.

AAF AstroPure 2000 комбинира пречистване на въздуха с HEPA филтър и бактерицидно UV лъчение

Напълно автономният, самостоятелен и мобилен рециркулационен уред е високоефективно решение за филтриране за пространства, където са необходими допълнителни, изключително високи филтрационни характеристики. С въздушен поток от 2000 м3/ч, въздухопречиствателят AstroPure 2000 е подходящ за търговски или обществени площи до 200 м2. AstroPure 2000, който може да се използва и като устройство за подналягане, комбинира най-съвременната HEPA филтрация с опционално налично UV-бактерицидно облъчване (UVGI), за да създаде цялостни решения за чист въздух, отговарящи на всички съответни насоки като VDI 6022*.

Още някои предимства на AstroPure 2000:

  • Безшумна работа за вътрешна употреба
  • Външно използване с канална връзка, възможно, когато е подходящо покрито
  • Plug & Play дизайн за лесна инсталация
  • Различни комбинации от филтри и богат избор от опционални функции за специфичните изисквания на клиента
  • Лесна поддръжка чрез дизайн на плъзгаща се тава, осигуряващ достъп и обслужване на вентилатора и арматурно табло, осигуряващо достъп и обслужване на манометри и контрол на скоростта

Как работи технологията на Flash Streamer на Daikin?

Патентованата технология Flash Streamer за по-добро качество на въздуха е разработена от Daikin през 2014 г. и се използва в няколко климатични вътрешни тела и модели въздухопречистватели. Технологията работи на принципа на окислителното разлагане на миризми и вредни вещества: високоскоростни електрони удрят вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки техните повърхностни протеини, които след това се унищожават чрез окисляване. След това разряда на стримера ги разгражда до безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули. Технология с висока ефективност и подходяща за използване в отделни домове (апартаменти или къщи), както и в индивидуални офиси или офиси с отворен план.

Във връзка с потенциалните ефекти върху коронавируса, скорошно проучване на Daikin Industries Ltd. доказа, че технологията Flash Streamer дезактивира 99,9% от вируса SARS-CoV-2 при лабораторни условия. Ефектите върху устройства, оборудвани с технологията, и ефектите в действителната работна среда могат да се различават от резултата.

 

* VDI Verein Deutscher Ingenieure: Сертификатът VDI 6022 се присъжда на вентилационни продукти, които са произведени, за да отговарят на хигиенните стандарти за приложение в болници, фармацевтична индустрия, биологични центрове и др., https://www.vdi.de/richtlinien/unsere-richtlinien-highlights/vdi-6022

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация