Skip to main content

Модернизация на хотел St Annen с устойчива климатизация VRV 5

Разположен на тиха улица в центъра на Хамбург, хотел St Annen създава топла и приветлива атмосфера за посетители в модерна среда.

Построен през 1962 г., хотелът наскоро претърпя сериозна модернизация на тридесетте и две спални и другите хотелски помещения. Като част от програмата за обновяване, хотелът бе ремонтиран само за три и половина седмици с иновативна климатична система, която акцентира върху охлаждането на отделните помещения, функция, която вече се счита за стандартна от гостите на хотела.

Клиентът търсеше устойчиво решение за нискошумова ОВК, която предлага висока степен на комфорт и отразява кредото на хотела: “Радваме се да бъдем вашият тих пристан”.

Хотелът заложи на най-новата за Daikin серия S на VRV 5 термопомпена R-32 система. Замислена да отговаря както на настоящите, така и на бъдещите потребности, серията S на VRV 5 позволява на гостите да се възползват от индивидуално регулирана климатизация, като същевременно предлага на хотела ефективно и рентабилно решение на базата на възобновяема енергия.

Хотел St Annen е един от първите хотели в Германия, оборудван с новата система VRV 5 R-32, която е с 68% по-нисък парников ефект в сравнение с пазарния стандарт. Като осигурява забележителна устойчивост с подобрена енергийна ефективност за целия жизнен цикъл на системата, R-32 изисква по-малко количество зареден хладилен агент и е лесен за рециклиране и повторно ползване.

Визуално ненатрапчив и безшумно дискретен

Хотелът St Annen се намира в гъсто населен жилищен квартал. Това означава, че изискванията за звукоизолация са особено строги. Благодарение на своя компактен размер и нискошумовия си работен режим трите външни тела  с единичен вентилатор бяха разположени едно до друго на покрива.

Стилна климатизация, лесна за модернизиране

Всичките тридесет и две стаи за гости, както лоби бара, залата за закуска и бара са оборудвани със стенни тела. Тънките тръби за хладилен агент и ненатрапчивия тръбопровод позволиха модернизиране на вътрешните тела без да се засяга естетиката на интериора.

Интуитивно управление в стаите и централното управление на енергията

Отличеният с награди елегантен стенен контролер Madoka с интуитивно сензорно управление улеснява гостите да регулират комфорта в стаята.

Температурата и въздушният поток могат да се регулират чрез дистанционно управление за осигуряване на приятна среда с равномерно разпределение на въздуха за максимален комфорт. Съвсем тихата работа позволява на гостите да спят необезпокоявано през нощта.

За персонала на хотела модерният Intelligent Touch Manager (iTM) на Daikin осигурява възможност за централизирано управление и наблюдение, което позволява оптимизирането на разхода на енергия. Настройките на вградената защита срещу замръзване и прегряване не позволяват на стайната температура да спадне под 16°C през зимата или да се повиши над 32°C през лятото.

Устойчивото решение надеждно покрива всички площи до 10 m2

Решението VRV 5 на Daikin е изключително гъвкаво и лесно може да се монтира в стаи за гости с размери между 10 и 27m2.

За да съответства на IEC60335-2-40: Ред. 6, са необходими специални изисквания за безопасност за термопомпени системи с R-32, особено за стаи с по-малка площ.

С усъвършенстваната технология Shîrudo на Daikin всичките мерки, необходими за изпълнение на продуктовия стандарт, са фабрично интегрирани като премахват необходимостта от допълнително оборудване или персонализиране на място.

Тези мерки включват сензори, които задействат визуална и звукова аларма и автоматично възстановяване на хладилния агент към външното тяло ако възникне теч.

Технологията Shîrudo, заедно със софтуера за проектиране Xpress правят проектирането на системата лесно, като осигуряват по-бързо изпълнение с гъвкавостта за включване на различни по размер стаи.
Системата Daikin напълно отговори на нашите очаквания за модерна енергийна ефективност и безшумна технология. Освен това, системата позволи отделна климатизация за спалните на гостите.” – сподели Маркус ван Ризен, управител на хотела.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация