Пример от практиката - лондонски хотел “City Centre”

Централен лондонски хотел

Лондон, Великобритания

Замяна на водоохлаждащ агрегат в лондонски хотел

Замяната на външни тела за климатични системи в централните градски хотели обикновено води до две основни предизвикателства: да се подсигури затваряне на пътища и да се избегне прекъсване на работата на хотела - или на комфорта на гостите.

Когато два големи покривни водоохлаждащи агрегата се наложи да бъдат заменени в шест етажен хотел, намиращ се в района на Blackfriars, тези предизвикателства се превърнаха в реалност за монтажника Крис Хендерсън, мениджър за работа с ключови клиенти на компанията Nationwide Air Conditioning, базирана в Edenbridge.

"Спешно бе необходима нова система - но въпреки това трябваше да поддържаме възможността за охлаждане”

- Крис Хендерсън, мениджър за работа с ключови клиенти на компанията Nationwide Air Conditioning, базирана в Edenbridge.

Като използва 2 водоохлаждащи агрегата с въздушно охлаждане и спирален компресор за замяна на остарелите агрегати, Nationwide изпълни проекта с най-трудоемките дейности: сваляне и качване на агрегатите на работната площадка в задната част на сградата, като всичко това бе извършено в двуседмичен период само през почивните дни. И въпреки високите нива на населеност в хотела, в по-голямата си част работната дейност премина без да бъде забелязана или усетена.

Водоохлаждащ агрегат с въздушно охлаждане с винтов компресор Daikin 560kW
Смяна на водоохлаждащ агрегат в хотел “City Centre”

“Нашето решение бе проектирано на базата на агрегатите от Daikin, които предлагат привлекателна комбинация от цена и ефективност. Водните връзки на двата водоохаждащи агрегата бяха доставени фабрично, за да съответстват на съществуващите тръбопроводи на обекта с цел да се намали основното изменение на тръбопроводите и да се подпомогне замяната.”, посочи Крис Хендерсън.

„През първите два почивни дни демонтирахме по-изхабения от двата стари агрегата, като оставихме другата система като единствен източник на охлаждане. След това транспортирахме до обекта първия от новите водоохлаждащи агрегати на Daikin с тегло 4 785 kg. През следващата седмица новият водоохлаждащ агрегат беше свързан и пуснат в експлоатация. “През почивните дни на следващата седмица бе организиран и демонтажа на останалия стар агрегат и монтажа на другия нов водоохлаждащ агрегат на Daikin.”

Замяна на остарели водоохлаждащи агрегати
Новият водоохлаждащ агрегат на Daikin в хотел “City Centre”

“Новите водоохлаждащи агрегати имат много по-високи технически параметри отколкото старите агрегати. Те разполагат с достатъчен капацитет, така че стандартното потребление на всеки водоохлаждащ агрегат е икономично и всеки един може да се справи с пиково натоварване, дори ако другата система не работи - например, по време на поддръжка.”

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.

c-and-a.jpg

C&A

Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.

venice-header-1645px1080px.jpg

Арсеналът във Венеция

Новаторска система за климатизация, която използва естествената енергия на лагуната на Венеция, осигурява висока степен на комфорт и енергийна ефективност, като запазва историческата промишлена сграда в сърцето на Венеция.

coral-header-1645px1080px.jpg

Офис на Coral Betting

Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.

k-way-header.jpg

K-Way

Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Хотел The Post

Като специалисти по климатизация, ние избрахме нашата VRV система за Хотел Post в Гент заради комбинацията от енергийно ефективни технологии и възможността да се осигури по-голям комфорт.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Хотел Van der Valk

От фоайето през стаите за гости чак до кухнята, всяко помещение в хотел Van der Valk има свои собствени уникални потребности от климатизация. Нашата цел беше да разработим интегрирана система, която да отговаря на нуждите на всяко от тези помещения и да намали общото вредно въздействие на системата върху околната среда.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Хотел Santos Porta Fira

Групата Santos - организацията, която отговаря за изграждането на Porta Fira, избра Daikin като надежден партньор, който да осигури уникална, надеждна и енергийно ефективна климатична система за сградата.

Crédit Agricole

Crédit Agricole търсеше енергийно ефективно решение за климатизация. Разположена в близост до градския центъра, банката имаше нужда от климатична система, която да е достатъчно компактна, за да се вмести в малки помещения, като същевременно да работи при ниски нива на шум.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Циментов завод Holcim

Циментовият завод Holcim разчита на най-съвременни технологии, за да постигне своите амбициозни цели по отношение на околната среда и енергийната ефективност.

ACTION_store.jpg

ACTION

Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

JBC-store.jpg

JBC

Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Хотел “Pomme d'Or”

Климатизацията се превърна в стандарт в повечето нови и ремонтирани хотели. Съвременните системи поддържат приятна хладина за гостите през лятото, а освен това и осигуряват икономично отопление през зимните периоди. За тази цел термопомпите на Daikin използват възобновяема енергия, като намаляват експлоатационните разходи на хотелите. А има и положителен ефект върху естетиката на стаите.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

header_centre_hotel_london.jpg

Централен лондонски хотел

Смяната на водоохлаждащ агрегат подобри комфорта в централен лондонски хотел

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

С 44 етажа, помещаващи елегантно проектирани луксозни апартаменти, Samrya 44 е образец само на най-високите стандарти в строителството и ОВиК.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Хотел Courtyard , Париж

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale - Палермо

За новия магазин Prezzemolo & Vitale в историческия център на Палермо бе монтирана система, която се състои от агрегати Daikin Zeas и VRV тела.

header training center.png

Център за обучение, Белгия

Daikin търсеше ниско енергийно и готово за бъдещето решение за ОВиК за своя нов център за обучение в Гент.

ZOME Office refurbishment Portugal.png

Zome

Центровете на ZOME са модерни и универсални помещения, предлагащи персонализирани усещания на клиентите.

Residential application with home office.png

Жилищна собственост с домашен офис

Изграждане на нова жилищна сграда с цялостно решение за климатизация

VRV-5 S-series installation Villa del Padro.png

Ремонт на офис в Мадрид, Испания

Серия S на VRV 5 на Daikin предложи идеалното решение за проект за реконструкция на вила “близнак” в Мадрид

DAIKIN_AbeleOptik_Drohne-2.jpeg.jpg

Преобразуване на стара система с R-22

Преобразуване на стара система с R-22 в серия S на система VRV 5 с хладилен агент R32

RT_p1_6-Hotel_Lasarenas.jpg

Хотели Santos • Las Arenas

Системата за замяна Daikin VRV бе идеалното решение за системна модернизация с цел намаляване на потреблението на енергия без да се налага прекъсване на работата на хотела.

RT_p1_6-Merlin_Properties.jpg

Merlin Properties

Като част от бизнес център в Мадрид, този комплекс с офиси бе модернизиран с по-ефективно решение, като същевременно инвестиционните разходи останаха под контрол.

Hotel-St.-Annen-Außenansicht-Hotel-St-Annen.jpg

Хотел St Annen

Разположен на тиха улица в центъра на Хамбург, хотел St Annen създава топла и приветлива атмосфера за посетители в модерна среда.

Façades-Perial-RueduDome-BoulogneBillancourt-Janv21---09.jpg

Perial Asset Management

Daikin Франция представи първата ОВК система във Франция, която използва и възстановен хладилен агент за зареждане на място.

SOUND_ENCLOSURE_02.jpg

Пример от практиката за звукоизолация във Фласи

Ефективността на новата звукоизолация на Daikin за външните тела на системите Sky Air и VRV 5 бе потвърдена от изпитания на място, извършени при жилищна инсталация в Бургундия, Франция. Те показаха значително намаление на звука, което е равно и дори надвишава заводските стойностите, получени в изпитателна камера.