Skip to main content

Нов продукт

Новите характеристики на серията малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 на Daikin намаляват емисиите на CO2 при отопление на жилищни сгради

Септември 2023

Първоначално пусната на пазара през 2021 г., гамата малки инверторни водоохлаждащи агрегати R-32 беше подобрена с въвеждането на нови функции за отоплителни приложения. Те усъвършенстват контролните възможности на агрегата. Той може да бъде свързан, за да работи в персонализирани решения за отопление, както и в комбинация с продукти като термопомпи Daikin Altherma или традиционни котли и електрически нагреватели.

Виена, септември 2023 г. – Различните опции за конфигурация на гамата малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 позволяват да се проектират системи, които осигуряват комфортно отопление и битова гореща вода с по-висока енергийна ефективност и по-ниски емисии на CO2. Новата серия EWYT-CZ е налична на склад за бърза доставка. Тя е част от семейството продукти Bluevolution на Daikin и се отличава с капацитет от 16 до 90 kW, компактност и широк работен диапазон. Най-добрите нива на енергийна ефективност на пазара, както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление, правят всеки агрегат от серията отличен избор за бъдещето.

Daikin R-32 small inverter chiller

Повече иновативни функции

Решенията за интелигентно управление за серията малки инверторни водоохлаждащи агрегати  R-32 са проектирани за оптимална производителност и гъвкавост на системата от самото начало. Последната актуализация обаче извежда гамата на напълно ново ниво. Малките инверторни водоохлаждащи агрегати на Daikin вече могат да предложат нови функционалности, позволявайки модулите да бъдат инсталирани в различни конфигурации:

Бивалентна работа

Тази конфигурация има особено значение за подобряване на ефективността на отоплителната система. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 вече може да установява връзки и да комуникира с един или множество котли, серийно свързани с термопомпата, отделена чрез използването на топлообменник или хидравличен изравнител. Той оптимизира работата на термопомпата, като същевременно минимизира използването на газ от котлите, което води до повишена ефективност на системата и намален отпечатък върху околната среда.

Конфигурация за каскадно свързване

Това е много подходяща конфигурация за етажна собственост, тъй като позволява комбинация на малки инверторни водоохлаждащи агрегати с високотемпературни термопомпени агрегати Daikin Altherma. Водата, осигурена с постоянна температура от малките инверторни термопомпи, може да бъде разпределена към вътрешни тела, разположени в различни жилищни помещения, които могат да действат като усилватели на отоплението. Тази конфигурация позволява на етажната собственост да се възползва от най-ефективната отоплителна технология на Daikin, интегрирана в една система, за да отговори на всички изисквания за охлаждане, отопление и битова гореща вода.

Усъвършенстван контрол на битовата гореща вода

В режим „битова гореща вода“ (БГВ), малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 може да управлява външен нагревател. Тази конфигурация позволява да се настрои термопомпата като основен нагревател за гореща вода, оставяйки на външния нагревател възможността за евентуални настройки. В тази конфигурация също така е възможно да се монтира резервоарът за вода на разстояние до 50 метра от малкия инверторен водоохлаждащ агрегат.

С тези нови функционалности малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 на Daikin предлага идеалното решение, независимо дали клиентите имат за цел да оборудват нова сграда със съвременна, енергийно ефективна отоплителна система или се стремят да обновят съществуващата си отоплителна система, като подобрят нейната ефективност и екологична устойчивост.

Daikin води в технологията с хладилен агент R-32

Въвеждането на новия малък инверторен водоохлаждащ агрегат допълнително затвърждава позицията на Daikin като лидер в проектирането и разработването на продукти, използващи хладилен агент R-32. През 2018 г. Daikin направи пионерски крачки в тази област, като влезе в историята с пускането на първите водоохлаждащи агрегати с хладилен агент R-32. Това нововъведение беше последвано от въвеждането на агрегати със спирални компресори с “free-cooling” през същата година и термопомпата с R-32 през 2020 г.

За повече информация посетете продуктовата страница и YouTube канала на Daikin.

 

Авторски права на снимки: Daikin Europe

 

За нас

Daikin Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, ОВК и хладилна техника индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.

 

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

  • uv-streamer

    Комплектът за пречистване на въздуха Daikin за интегриране в търговски климатични и термопомпени системи осигурява по-чиста и по-здравословна среда

    Виена, юли 2023 г. - Daikin обяви нов UV Streamer комплект за своята водеща касета с кръгъл поток. Улавяйки 99,9% от замърсителите и алергените чрез усъвършенствана филтрация, UV Streamer комплектът осигурява по-здравословна и по-хигиенична вътрешна среда, защитавайки благосъстоянието на обитателите на сградата и подобрявайки цялостното качество на въздуха в помещенията. #pr2307
  • Представяме ви малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 във версия Сплит

    Виена, февруари 2023 – Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия предлага същите показатели за енергийна ефективност и характеристики за екологична устойчивост, които идват с малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 в комбинираната версия, разширявайки възможностите му за приложение с инсталации без гликол при студен климат. Предлага се като версия с термопомпа, осигуряваща охлаждане и отопление в капацитет от 16 kW до 90 kW. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит позволява бърза доставка до обектите на клиентите поради наличности на склад.. #pr2223

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация