Skip to main content

Нов продукт

Представяме ви малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 във версия Сплит

февруари, 2023

След като беше пусната на пазара през 2021 г., гамата малки инверторни водоохлаждащи агрегати R-32 на Daikin беше разширена с версия Сплит, която се предлага от септември 2022 г.

Виена, февруари 2023 – Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия предлага същите показатели за енергийна ефективност и характеристики за екологична устойчивост, които идват с малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 в комбинираната версия, разширявайки възможностите му за приложение с инсталации без гликол при студен климат. Предлага се като версия с термопомпа, осигуряваща охлаждане и отопление в капацитет от 16 kW до 90 kW. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит позволява бърза доставка до обектите на клиентите поради наличности на склад.

водоохлаждащ агрегат

Широка гама – от комфортни до процесни приложения

Новата версия предлага компактност, широк работен диапазон, най-добрите нива на енергийна ефективност на пазара – както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление – и най-ниските нива на преки и непреки CO2 емисии. Тиха работа, намалени размери, усъвършенствана свързаност и широк работен диапазон правят малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия идеално решение за широка гама от ОВК проекти от комфортни до процесни приложения. Той е проектиран да се справи с разширен температурен диапазон на околната среда от -20 ˚C до 35 ˚C и може да произвежда топла вода с температура до 60 °C.

 

Забележителни сред изключителните функции, предлагани като стандарт, са

 • дизайна на Daikin постояннотокови спирални компресори1),
 • оптимизираните Cu-AI намотки2),
 • заварени пластинчати топлообменници и
 • високоефективни постояннотокови-инверторни вентилатори на Daikin с избираем безшумен режим и комплект инверторна помпа.

 

Освен това, версията Сплит позволява компоненти като разширителни вентили, помпи и топлообменници да бъдат поставени в специална кутия, специално проектирана за вътрешен монтаж, за да се предпазят компонентите и тръбопроводите от студено време и да се позволи монтаж без гликол дори при изключително студен климат.

Интелигентен контрол

Решенията за интелигентно управление за тази серия са специално проектирани да достигнат най-високо ниво на производителност, гъвкавост на системата, свързаност и наблюдение:

 • Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит може да комуникира с всички системи за сградна автоматизация на други производители и 
 • предлага опцията Master -  Slave като стандарт – позволяваща свързване на до четири агрегата, като един от тях е избран за водещ агрегат.
 • Включително Daikin on Site – собствената cloud платформа на Daikin за дистанционно наблюдение и оптимизация на системата осигурява пълен контрол над модулите чрез детайлен мониторинг, онлайн проверки за неизправности и дистанционно управление.
 • Подобрените възможности за свързване на устройството към приложение за мобилно конфигуриране правят пускането в експлоатация лесно и бързо.

 

Лидерство в технологията R-32

Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 - Сплит версия утвърждава лидерството на Daikin в проектирането и разработването на продукти, включващи хладилен агент R-32. През 2018 г. Daikin представи първите водоохлаждащи агрегати с хладилен агент R-32, последвани от агрегати със спирални компресори със свободно охлаждане през същата година и термопомпата R-32 през 2020 г. Днес Daikin е марката с най-голям брой R-32 инсталации в света, като свидетелство за опита, знанията, качеството и надеждността на продуктите R-32. С представянето на новия малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия, японската компания продължава да води пътя към иновативни и устойчиви решения за климатичния сектор. 

За повече информация посетете Малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32.

Съкращения:
1) DC = постоянен ток
2) Cu-Al = мед-алуминий
Снимки с авторски права: Daikin
За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за изживяване за съвместно създаване на индивидуални решения за хотели, магазини, офиси или големи търговски приложения. Включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
Контакт с медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Mоже да ви заинтересува

 • Всичко в едно. Daikin Мулти+ комбинира охлаждане, отопление и топла вода в една енергоспестяваща система

  Виена, септември 2022 г. – Последната иновация Мулти + използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация на решения за домашен комфорт чрез свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло. Чудесно решение за малки апартаменти или такива с ограничено външно пространство. #pr2220
 • Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

  Виена, март 2022 г. - Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно.
 • 5-то поколение VRV с възстановяване на топлина на Daikin стимулира декарбонизацията

  Daikin разкрива повече подробности за пускането на своя VRV 5 с възстановяване на топлина през юли 2022 г.: Освен убедителните характеристики на несравнима простота и гъвкавост в дизайна и монтажа, най-новата еволюция на технологията за променлив обем на хладилния агент (VRV), която е разработена за първи път от Daikin преди 40 години, предоставя нови възможности за намаляване на въглеродния отпечатък на търговските сгради и прякото и непряко въздействие върху околната среда.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация