Skip to main content

Осигуряване на цялостна ОВК система за хранително-преработвателно предприятие

Наскоро Daikin достави цялостна ОВК система, за да отговори на потребностите от охлаждане на хранително-преработвателно предприятие в Унгария. Крайният потребител работи в областта на хранителните добавки, като произвежда хранителни добавки на растителна основа, включително веган протеини.

Монтирани продукти

2x Покривни централи

Водоохлаждащи агрегати с винтов компресо с R-32

9Х външни тела сплит Sky-Air

Общ капацитет на охлаждане: 800 kW Охлаждане

Въздушен поток: 24 000 m³/h

 

За проекта

Хранително-преработвателното предприятие работи с модерни технологии, за да осигури оптимално използване на растителни суровини, производство на функционални протеинови съставки и приложения за висококачествени храни за вегани и вегетарианци. Също така се използва и успешно разработен и патентован процес на компанията за цялостно използване на слънчогледовите семена, който изисква иновативни технологии и ОВК система, която е в състояние да поддържа всичко това.

ОВК системата на Daikin ще се използва за технологично охлаждане на тръби, резервоари и компоненти от неръждаема стомана, както и за разпределяне на охлаждането в помещения и складове.

 

Повече информация за проекта, решението и продукта

За този проект екологичната устойчивост, надеждността и енергийната ефективност бяха от изключителна важност. Въпросът за устойчивостта бе решен чрез използване на водоохлаждащи агрегати от гамата Bluevolution на Daikin, в която се използва хладилен агент R-32, който осигурява ниски преки и непреки емисии на CO2 и дава възможност за регенериране.

За R-32 и за регенерирането на хладилния агент можете да прочетете тук

Надеждността бе гарантирана от богатия опит на Daikin в технологията R-32 и ненадминатия брой инсталации по целия свят.

Енергийната ефективност представляваше най-интересният аспект.

 

Daikin отговори на потребностите за енергийна ефективност на предприятието като използва възможността за естествено охлаждане, която изключва компресорите на водоохлаждащия агрегат, когато външните температури са ниски. По този начин ниските външни температури се използват за охлаждане на водата и за пестене на енергия.

Решението за естествена миграция на Daikin не съдържа гликол от страната на водата, като така се намалява изискванията за поддръжка и се избягва риска от замърсяване при приложения за технологично охлаждане. За крайния потребител бе много важно ОВиК системата да е безопасна по отношение на потенциално замърсяване, а също така и да е ефективна.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация